Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika SupeR_PiwosZ
Wyświetlenie odpowiedzi
Zimą pijmy dubeltowe koźlaki
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
Dzięki, ale Wrocławiu niestety nie ma, albo już sprzedali...
Comment
-
-
W stołecznych Delikatesach Centrum kupowałem tego niemieckiego koźlaka za 4.49 w zeszłym tygodniu. Jesienią to mój podstawowy, łatwo dostępny bock do picia. Kiedyś częściej sięgałem po podstawowy amberowski ale ten z Herrnbrau jest jednak konkretniejszy w smaku. Z innych nieźle dostępnych, ale już podwójny to Doppelbock z Ambera mi mocno w tym roku zasmakował.Last edited by kosher; 2022-10-25, 19:54.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika SupeR_PiwosZ Wyświetlenie odpowiedziWięc jak nie znajdziesz to mogę Ci kilka podesłać do paczkomatu.
Ciekawostka jest taka, że do Wrocławia jest sprowadzone przez inną firmę inne piwo z tego browaru - Helles i Pils. W najtańszym sklepiku kosztowały do zeszłego tygodnia 3,6 PLN. A w tym tygodniu już 4,6. Jak ceny będą tak rosnąć to i u Ciebie szybko zejdą. Krotoszyńsko-amberowskie koźlaki jeszcze niedawno widziałem w Dino, więc to nie była jednorazowa seria.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
Dzięki, ale nie rób sobie problemu Widziałem u nas w Auchan, za ok 5,5 PLN - ja oddaje je na wymianę z innymi czeskimi butelkami NRW, więc oszczędzam kilkadziesiąt groszy
Ciekawostka jest taka, że do Wrocławia jest sprowadzone przez inną firmę inne piwo z tego browaru - Helles i Pils. W najtańszym sklepiku kosztowały do zeszłego tygodnia 3,6 PLN. A w tym tygodniu już 4,6. Jak ceny będą tak rosnąć to i u Ciebie szybko zejdą. Krotoszyńsko-amberowskie koźlaki jeszcze niedawno widziałem w Dino, więc to nie była jednorazowa seria.
Co do koźlaka z Krotoszyna to jest on w stałej ofercie Dino. Warki powtarzalne, pijalne ale bardziej "agresywne" degustacyjnie. Najlepiej je kupować jak są w gazetkowych promocjach.
Comment
-
-
Dzięki Panowie, ale w Delikatesach Centrum we Wrocławiu ich nie ma
Co do zwracania ich butelek, to na szczęście nie mam problemu i nie muszę usuwać ich etykiet. W jednym sklepów w którym się zaopatruje właściciel jeździ do Czech po piwo i jest na tyle przytomny, że wie że tym zajmują się browary. Woli mieć więcej butelek NRW i zwracać ich więcej niż wymieniać więcej koron czeskich, która obecnie jest na rekordowym poziomie względem złotego. Ciekawostką jest, że te koźlaki rozlewają wyłącznie do nowych butelek.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziCiekawostką jest, że te koźlaki rozlewają wyłącznie do nowych butelek.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Brat_Piwny Wyświetlenie odpowiedziBrowar Piwoteka uwarzył doppelbocka: Hrabina Kosel. Wersja lana dostępna była na Warszawskim Festiwalu Piwa.
W drodze na dworzec Łódź Fabryczna planuje dzisiaj przyjąć 0,3.
Last edited by zasada; 2022-10-29, 11:06.Każde zwierzę koi dotyk
Blaszony
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zasada Wyświetlenie odpowiedzi
W drodze na dworzec Łódź Fabryczna planuje dzisiaj przyjąć 0,3.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziPodziel się spostrzeżeniami z degustacji
Smak khm swoisty, dobry, właściwy. Jak na podwójnego koźlaka piwo zaskakująco lekkie, nie wykleja, nie obciąża etc
Bardzo ale to bardzo mi podszedł. W sklepie Piwteki nie było jeszcze butelek, sprzedawca sprawdził, mają przyjechać w najbliższym czasie. Planuję jechać do Łodzi w połowie listopada jakoś, wtedy chętnie przywiózłbym sobie. Chyba, że wcześniej pojawią się w Poznaniu.
W porównaniu z ubiegłorocznym Kormoranem, Piwoteka wygrywa bez wydziwiania, dochmiwlwn, dodatków i szkiełka
Każde zwierzę koi dotyk
Blaszony
Comment
-
-
W Lidlach pojawił Doppelbock Pinty z serii "Classics". Parametry takie jak w większości skromnej reprezentacji polskich dubeltowców czyli przewyższające standard i przypominające portery bałtyckie - 20% ekstr. 8,7% alk. Cieszy, że coś drgnęło u nas z tym stylem i że piwa te pojawiają się w zimie a nie na końcu wiosny
Comment
-
-
13.12 nieformalny Dzień Koźlaka Dubeltowego
Ostatnio na rynku polskim nieco drgnęło w tym temacie i na szczęście jest czym wznieść toast.
Natomiast import wygląda jeszcze gorzej niż w ubiegłych latach... A może się mylę?
-
👍 2
Comment
-
Comment