"Tristan Tzara "cały czas prowokuje i agituje,bez sensu wspomina lekceważąco Cezarego Gmyza, oczywiście Gazeta Wyborcza jest obiektywna(brakuje tylko TVN cała prawda całą dobę) i jakieś wycieczki lewicowe.To jest portal piwny - nie mieszaj do tego napoju polityki!!!!.W tej chwili na naszych oczach w Polsce dzieje się rewolucja ale piwna!Napij się dobrego piwa i wyluzuj.
Browary Regionalne Jakubiak
Collapse
X
-
A gdzie ja mieszam? Chyba właśnie wydźwięk moich postów jest taki ze nie warto się w politykę wpuszczać. I zauważ że ja nikogo nie okreslam tu politycznie. Za to określa się mnie.
Prowokuje ale do samodzielnego myślenia
Ps. Ja naprawdę wyborczą miałem ostatnio w rękach kilka lat temu przed beatyfikacją jp2 wiec nie wiem jaka jest ta gazeta obecnie. Z polskojęzycznych czytam tylko politykę dla Rotkiewicza, wszechświat i psx extreme
Ps2. Kończę juz te brj tematy na dobre ;DOstatnia zmiana dokonana przez tristan_tzara; 2014-10-27, 22:06.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jaw7 Wyświetlenie odpowiedzi"Tristan Tzara "cały czas prowokuje i agituje,bez sensu wspomina lekceważąco Cezarego Gmyza, oczywiście Gazeta Wyborcza jest obiektywna(brakuje tylko TVN cała prawda całą dobę) i jakieś wycieczki lewicowe.To jest portal piwny - nie mieszaj do tego napoju polityki!!!!.W tej chwili na naszych oczach w Polsce dzieje się rewolucja ale piwna!Napij się dobrego piwa i wyluzuj.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziPo prostu poprzez jedną publiczną wypowiedź właściciela browaru temat jego firmy już się tak "spolitykował" że i tutaj i na FB w najbliższym czasie bedzie dominować polityka i nasza wojna polsko-polska a nie tematyka piwna
Jakubiak od lat buduje swoje własne "imperium" i tak nagle, z powodu jednej wypowiedzi, miałby chcieć zniszczyć renomę, na którą pracował od lat? Akcja jest czysto marketingowa, lekko podszyta walką ideową (100 tys. na muzeum) i skończy się niczym. Za to o piwie znowu piszą media ogólnopolskie. Potencjalne straty: odpływ klientów pijących piwo z powodów innych niż dla samego piwa Who cares?Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziZadziwia mnie twoja bezkrytyczna solidarność z idiotami tylko dlatego, że reprezentują idee i poglądy zbliżone do twoich.
Comment
-
-
A masz dowody na potwierdzenie, że tak twierdzę, czy po prostu z rana masz zwyczaj dokonywania nieuprawnionych nadinterpretacji?Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2014-10-28, 10:13.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Sam piszesz o idiotach i solidarności z nimi Twojego rozmówcy. Prosiłem Cię o tonowanie wypowiedzi.
Jeśli temat ma się rozwijać w takim kierunku, to za chwilę poleci.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2014-10-28, 10:34.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Nazywam ich idiotami nie za głoszone idee czy sympatie polityczne, a za działanie, które podjęli wobec browaru. Może poprawniej byłoby nazwanie idiotycznymi działania, a nie osoby. Posuwacie się do konfabulacji, bo nie pasują wam moje wypowiedzi?Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziKto świadomie korzystający z tego forum pije/nie pije danego piwo z powodów politycznych czy ideologicznych?
Bez względu na to, co sądzimy na temat poglądów pana Marka Jakubiaka, to należy docenić rozwój prowadzonych przez niego Browarów Regionalnych. Ciechan rozwija się sprawnie, Lwówek Śląski rozwija się sprawnie, Bojan rozwija się sprawnie. Plus: niedługo będzie Tenczynek, niedługo będzie Biskupiec, będzie również browar w Darłowie, powstanie centrum logistyczne pod Strykowem, powstanie linia do puszek, i tak dalej, i tak dalej. Dzieje się bardzo dużo, co dla wszystkich miłośników piwa - moim skromnym zdaniem - powinno być powodem do zadowolenia.
Nie ma zatem sensu skupiać się na poglądach politycznych. Każdy może mieć takie jakie chce. I każde deprecjonowanie określonych produktów piwnych z przyczyn ideologicznych, jest moim zdaniem bezsensowne i szkodliwe. Dlatego rację w tym konkretnym sporze, przyznaje panu Jakubiakowi.
Comment
-
-
Skąd pomysł że sympatyzuje? Bardziej mam beke z oburzeń, choć śmieszy tez mnie kupowanie czegoś do demonstracyjnego wylania. Ale osobiście nie lubię marnowania żywności. Tak tylko chciem dodać, bo tutaj bardzo łatwo przychodzi niektórym przydzielanie innych do opcji politycznych lub swiatopoglądowych oraz sugestie promocji tychże(łącznie z oskarzeniem o prowakacje bo ma ktoś czelność nie przytaknąć). To wszystko, wyłączam się z tematu na dobre
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sugar Wyświetlenie odpowiedzi(..) Bez względu na to, co sądzimy na temat poglądów pana Marka Jakubiaka, to należy docenić rozwój prowadzonych przez niego Browarów Regionalnych. Ciechan rozwija się sprawnie, Lwówek Śląski rozwija się sprawnie, Bojan rozwija się sprawnie. (...)
Nie ma zatem sensu skupiać się na poglądach politycznych. Każdy może mieć takie jakie chce. I każde deprecjonowanie określonych produktów piwnych z przyczyn ideologicznych, jest moim zdaniem bezsensowne i szkodliwe. (...)
Offtopic od poliytki i powrót do spraw piwnych:
czy wiecie może dlaczego butelki zwrotne z BRJ są tak drogie? w sklepach w moim pobliżu to mniej więcej 2 x cena innych browarów.piotr
Comment
-
-
To proste - po to żeby jak najwięcej ich wróciło do browarów.
Jest też druga opcja - kaucja zarabia na nową butelkę, jak leniuchy nie zwracają butelek.Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2014-10-28, 12:16.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedziTo proste - po to żeby jak najwięcej ich wróciło do browarów.
Jest też druga opcja - kaucja zarabia na nową butelkę, jak leniuchy nie zwracają butelek.
może w końcu się kiedyś doczekamy jakiś sensownych rozwiazań w kwestii dystrybucji opakowań zwrotnych...piotr
Comment
-
Comment