Krzysiu, nie pal głupa bo ci z tym nie do twarzy.
Browary Regionalne Jakubiak
Collapse
X
-
Proponuję powrót do glinianych naczyń. Najlepiej niewypalanych w piecu tylko suszonych na słońcu. Glina i woda mają być oczywiście przebadane przez sanepid a ręce garncarza myte niczym u chirurga przed operacją.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika calvus Wyświetlenie odpowiedziChłopaku, ty po prostu jesteś prosty homofob, ewentualnie krypto-gay. Aż dziwne, że się z tym obnosisz na forum piwnym. Żenada!Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Biniauer Wyświetlenie odpowiedziNiestety butelka zwrotna wcale nie jest ekologiczna. Mycie w gorącym ługu sodowym, mycie kwaśne, płukanie. masę wody się na to zużywa. I chyba wytworzenie samej puszki jest bardziej przyjazne środowisku tym bardziej, że aluminiowe puchy można łatwo poddać recyklingowi.
Nie jestem ekspertem, ale puszka wydaje mi się być bardziej ekologiczna.
(To tylko moje zdanie, może ktoś bardziej obeznany mnie wyprowadzi z błędu)
Mycie butelek, to poważny problem naukowy.
przeciwnicy butelki dodają jeszcze argumenty, że mycie i transport wiążę się ze zużyciem energii, zaś zwolennicy, że materiał do ich produkcji jest praktycznie nie do wyczerpania.
Żeby było na temat chciałem jeszcze zauważyć, że piwa rozlewane przez Browary Regionalne Jakubiak do butelek szklanych mogą być spożywane zarówno przez homo, hetero, jak i krypto - konsumentów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzipiwa rozlewane przez Browary Regionalne Jakubiak do butelek szklanych mogą być spożywane zarówno przez homo, hetero, jak i krypto - konsumentówOstatnia zmiana dokonana przez wpadzio; 2014-11-22, 23:50.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Zauważam niedobory piwa z BRJ w mojej lokalnej knajpie. Zwiększony popyt czy jak?
Comment
-
-
Może wylewają.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziMoże wylewają.
Comment
-
-
-
Już od wielu lat zastanawiam się co stało się z (podobno) orginalnymi wizerunkami carskich medali jakie swego czasu otrzymał browar Machlejda i wisiały do około 2000 roku nad głownym wejściem do browaru. Tu ich fotka jaką osobiście zrobiłem około półtorej dekady temu. Browar jeszcze pod zarządem ZP w Warszawie jak widać. Gdy wtedy zapytałem o dziwne zniknęcie medali z tego co pamiętam odpowiedizano mi że poszły do renowacji Od dawna nie byłem w browarze i może się mylę, ale zdaje się że nigdy nie powróciły na swoje miejsce. Ktoś coś wie na ten temat ?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziTu ich fotka jaką osobiście zrobiłem około półtorej dekady temu.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
To kto zrobił fotkę?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziTo kto zrobił fotkę?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
porterówka...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74 Wyświetlenie odpowiedziW najbliższym czasie, ma być dwa tysiące butelek, a za około 1,5 roku whisky.
W amoku, bo ceny nie pomnę, ale może to i lepiej... . Porterówka ta ma się nijak do porterówek garażowo-kuchennych, a już z pewnością mojej nie dorasta...
Nie, żebym się lansował, ale porterówka z Ciechanowa smakuje jakoś "nie halo", być może po prostu za krótko czekała na rozlew/sprzedaż. Potrzymam ją w szafce, jak mi się skończy moje rękodzieło, to może się skuszę... Może dojrzeje...?
Comment
-
-
deletePiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
Comment