Browary Regionalne Jakubiak
Collapse
X
-
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna -
Nie wnikając w poglądy MarkaJ to nie wiem czy firmowa strona Ciechana (jak rozumiem to takie piwo) na FB nie powinna się skupić wyłącznie na piwie.
Ostatnio chciałem zajrzeć co tam jest z nowości piwnych (na BroBizie ktoś wspomniał że warzy się właśnie jakieś nowe piwo) a tam prawie wszystkie ostatnie posty to większości tematyka batalistyczno-historyczna z piwem mająca najwyżej wspólne litery w wyrazach. Przecież poruszane tam tematy można propagować/reklamować/poruszać z boku na stronach www z "Like it" (czy gdzie tam jest miejsce na to na fejsiE. Nie za bardzo jestem biegły w tej stronie, moze źle to opisałem, ale fanatycy FB pewnie wiedzą co mam na myśli). W innym przypadku robi się totalny offtop.Comment
-
Odnoszę wrażenie ze tematy patriotyczno-militarne już tak się uczepiły browaru Ciechan że może być cholernie trudno oddzielić je od działalności piwowarskiej a co za tym idzie może mieć to różne skutki dla postrzegania firmy.
Na Fejsie w ogóle się nie udzielam a juz na pewno jedną z ostatnich myśli było by dorzucanie swojego kamyczka do wspomnianej niepiwnej tematyki na piwnej stronie browaru Ciechan. Niech się moi rodacy tam kłócąPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
"Nic nie rób, nic nie mów i bądź nikim"... to źle , że powstał zamęt? jeżeli 90% narodu popiera poglądy MJ a takie są statystyki , to ładnych kilka mln wiary usłyszało w ogóle o takim piwie i to w pozytywnym świetleComment
-
"Polska reprezentacja rugby ma nowego sponsora. Marek Jakubiak, prezes browaru Ciechan, potwierdził tę informacje na konferencji prasowej.
- Browary Regionalne Ciechan zostały nowym sponsorem kadry rugby - potwierdził Marek Jakubiak, prezes Ciechana. Do ogłoszenia tej informacji doszło na konferencji prasowej przed meczem z Holendrami. Polacy zmierzą się z nimi w Warszawie, 18 października.
- Rugby i ciężary mają wspólny, czysto męski mianownik. To ważne w dzisiejszych czasach, bo wiadomo, co się dookoła dzieje - Dodał jeszcze prezes. Przypomnijmy, że ostatnio w internecie hitem była akcja "wylej piwo Ciechan", którą zainicjowały środowiska homoseksualne.
Polacy uczestniczą obecnie w Pucharze Narodów Europy Dywizji 1B."
za gwComment
-
"Nic nie rób, nic nie mów i bądź nikim"... to źle , że powstał zamęt? jeżeli 90% narodu popiera poglądy MJ a takie są statystyki , to ładnych kilka mln wiary usłyszało w ogóle o takim piwie i to w pozytywnym świetle
Odpowiedz cytując
- Rugby i ciężary mają wspólny, czysto męski mianownik. To ważne w dzisiejszych czasach, bo wiadomo, co się dookoła dzieje - Dodał jeszcze prezes. Przypomnijmy, że ostatnio w internecie hitem była akcja "wylej piwo Ciechan", którą zainicjowały środowiska homoseksualne.Comment
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
CZyli konsekwentna polityka grania na tą samą kartę. To będzie pierwszy przypadek jaki znam gdzie piwo stanie się tak bardzo rozpoznawalnym symbolem ruchu politycznego (albo może bardziej światopoglądowego?). Ze swojej strony nie uważam tego za pozytywne zjawisko.
Niektórym chyba z nudów zaczyna odbijać i zapewne klasyfikują ludzi na "prawaków" i "lewaków" w zależności od czego, czy posługują się częściej prawą czy lewą ręką. Proponuję lepiej zająć się piłkarzami, bo część z nich wchodząc na boisko wykonuje znak krzyża (agresywny katolicyzm) oraz całują godło narodowe (agresywny nacjonalizm). Biorąc pod uwagę dużo szerszą grupę odbiorców to zachowania piłkarzy są konsekwentną polityką czynienia piłki nożnej symbolem ruchu politycznego i religijnego.Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2014-10-15, 12:35.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
A jeśli na zdjęciu do jakiegoś artykułu branżowego ujrzymy prezesa, któremu np. spod koszuli prześwituje krzyżyk, to pod co to podciągniesz? Agresywny klerykalizm?
Niektórym chyba z nudów zaczyna odbijać i zapewne klasyfikują ludzi na "prawaków" i "lewaków" w zależności od czego, czy posługują się częściej prawą czy lewą ręką. Proponuję lepiej zająć się piłkarzami, bo część z nich wchodząc na boisko wykonuje znak krzyża (agresywny katolicyzm) oraz całują godło narodowe (agresywny nacjonalizm). Biorąc pod uwagę dużo szerszą grupę odbiorców to zachowania piłkarzy są konsekwentną polityką czynienia piłki nożnej symbolem ruchu politycznego i religijnego.Comment
-
I dzięki tej działalności "z przymrożeniem oka" kilku posłów PPPP w późniejszych latach było blisko KLD, UW i PO. Zajmowali najwyższe stanowiska w izbach gospodarczych, spółkach telekomunikacyjnych czy towarzystwach emerytalnych. A Dziewul do dzisiaj jest w moim telewizorze, nie tylko przy okazji 07 zgłoś się.Comment
-
Niemniej - o ile dobrze pamiętam, bom młody był - po rozłamie (a może i przed?) jedno z "Piwek" miało wyraźnie prawicowy, wolnorynkowy program. Czyżby więc piwo było napojem prawicowym? Co wobec tego ma pić lewica?Comment
-
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Lewica i tak pije, wzorem swoich protektorów (i sponsorów) samogon. To tak na marginesie.
...a Pan Jakubiak oprócz wypowiedzenia swojego prywatnego zdania na temat mniejszości osiągnął również efekt marketingowy - moi znajomi (wielbiciele win) przynoszą teraz do mnie na imprezy Ciechana lub Lwówka - muszę ich uświadomić, że jest jeszcze BojanOstatnia zmiana dokonana przez podswierkiem; 2014-10-17, 11:31."Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"Comment