Kto by przypuszczał, że zmiana siedziby spowoduje takie utrudnienia w żebraniu.
Browary Regionalne Jakubiak
Collapse
X
-
A co takiego komplikuje w zbieraniu et, zmiana kontr ? Nie wszyscy zbierają kontry więc części ludzi to mierzi a ci co zbierają to i tak liczą ety główne a kontry to tylko dodatek. Skąd wiesz że inne browary nie zmieniają kontr częściej ? Pewnie tylko na ciechanowskie zwracasz uwagę bo łatwiej ich zmiany zauważyć po wspomnianych adresach a nie np detalach opisów czy rocznikach. Wg mnie Ciechanów nie wydaje wcale dużo etykiet. Są znacznie bardziej płodne ilościowo browary np Witnica.
Pisz na maila ze strony, proste ale i tak pewnie oleją Cię jak większość browarów. Może jeśli jeszcze podeślesz zaadresowaną kopertę ze znaczkiem zwiększysz swoje szanse ale i tak myslę że masz średnio maksymalnie 30-40 procent szans na otrzymanie et.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Comment
-
Zwiazek nazwy browaru z tęczą został już zauważony na naszym forum chyba od razu po tym gdy tylko pojawiło się info o zakupie tego browaru przez MarkaJ.
Oj będzie szkopuł dla grafików i PR-owców jak uwolnić się od tego skojarzeniaPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Comment
-
Dla mnie w logo może być i niebieski rogaty pies w różowe słoniki, byle by piwa były smaczne.Comment
-
Grafik może w płaczem ale zrobi to co klient sobie zażyczy. Obejrzyj sobie np najnowsze plakaty wyborczePiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
-
Również nie zależy mi na etykietach, ale 5 niczym prawie nie różniących się lagerów, jak to robi BRJ w swoich browarach, ciężko nazwać ciekawym, dobrym piwem. Grand Prix AIPA zabili, portery też mają średnie, wychodzi na to, że najlepiej robić lagery (kiepskie i ciężkie jeśli chodzi o powtarzalność warek) - ja BRJ nie kupuję - bynajmniej nie ze względu na poglądy Pana Marka. Panie Marku - zacznij robić dobre piwo, dobre i różnorodne, zamiast zajmowaniem się ideologią, bo konsumenci dobrego piwa w większości mają ją gdzieś.Ostatnia zmiana dokonana przez gebruiker; 2014-11-14, 02:53.Comment
-
Gebruiker i jego obsesja na punkcie BRJ
Lwówek Jankes - bardzo dobre piwo, Ciechan Porter również; Strażackie w swojej kategorii niszczy konkurencję; do wypicia ze smakiem najczęściej są Lagerowe, Toporek czy Lwówek Belg, ew. Książęce. Nie jest tak źleComment
-
Co do piwa to portery mają dobre, black ipa OK, Jankes i AiPA bardzo dobre. Co do lagerów to jest słabiej bo brakuje w nich chmielu zdecydowanie. Ale nie można powiedzieć, że BRJ robią tylko kiepskie piwo."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
OK, może i trochę przesadziłem. Zapomniałem o Jankesie, którego czasami kupuję i rzeczywiście jest niezły. Ale nierówność warek (niestety częściej zdarzały sie kiepskie) to zdecydowanie duży problem BRJ i od jakiegoś czasu nie kupuję z tego powodu ich piw, może poza Jankesem właśnie.Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment