Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry
Wyświetlenie odpowiedzi
Mini Browar "EDI"
Collapse
X
-
Po giełdzie w Grodzisku miałem okazję odwiedzić browar EDI. Trafiliśmy na właściciela, który zbyt wylewnie nas nie powitał, bo był zajęty rozlewem piwa przed jakimś weselem. Po dokonaniu sporych zakupów nastrój wyraźnie się ocieplił i zostaliśmy oprowadzeni po browarze. Wizyta tchnęła sporo optymizmu w moje serce, bo po konferencji w Grodzisku myślenie o nowych browarach było w kategoriach mission impossible, po obejrzeniu browaru doszedłem do wniosku, że jeżeli browar EDI dał sobie radę (nie bez problemów) z formalnościami, to znaczy, że można.
W browarze dostępny był spory wybór piw, szerokość asortymentu, wręcz zaskakująca. Pozycjonowanie cenowe działa. Piwa w ładnych ukraińskich (takich jak używa InBev) butelkach 0,5l kosztują 5zł. Lane w PETy 3l i 5l wychodzą dużo taniej, ale nie pamiętam ceny. Można również zakupić firmowe nosidełko (cena chyba 10zł). Zakupiłem wszystkie podstawowe piwa w but. po 2 szt. Jedną, żeby wypić w najbliższym możliwym czasie, drugą, żeby przetestować po kilku tygodniach. Chodziło, o to, żeby sprawdzić czy jest sens bawić się we wprowadzanie tych piw do mojego sklepu. Pomimo ostrzeżeń płynących z forum zakupiłem też smakowe wynalazki. Kupiłem też Mętne Niefiltrowane w 3l pecie. Pan Edward wykazał się przy tym sporym poczuciem humoru. Zapytał czy chcę więcej czy mniej drożdży? Oczywiście odpowiedziałem, że więcej*. Otrzymałem 3l gęstwy drożdżowej - naprawdę niezły żart, szkoda tylko, że musiałem za niego zapłacić. No ale jak mówią dobry żart, tynfa wart. Niezrażony tym wziąłem jeszcze jednego 3l peta z Mętnym Niefiltrowanym, tym razem z małą ilością drożdży. Niestety w domu gęstwa okazała się skwaśniała, a mniej mętne kompletnie bez wyrazu, piany i gazu. Wziąłem jeszcze Dworskie, Wschowskie Wytrawne i 3l PET z Swojskim Palonym. Po opiniach na forum co do Dworskiego miałem spore obawy, tymczasem okazało się rewelacyjnym piwem, podobnie jak Swojskie Palone. To ostatnie nie smakowało jednak nikomu poza mną. Zakupy wyszły spore, ale liczyłem na jakiś rabat. Rabatu nie było, było gratisowe piwo - Mętne Nieflitrowane. Jak się okazało skwaśniałe. Jak to było dobry żart.... Powiedzmy, że mocno przemyślę wprowadzenie piw z EDIego do swojego sklepu.
Szczegółowe opisy piw zamieszczę w odpowiednich tematach.
* nie róbcie tego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziPo giełdzie w Grodzisku miałem okazję odwiedzić browar EDI. Trafiliśmy na właściciela, który zbyt wylewnie nas nie powitał, bo był zajęty rozlewem piwa przed jakimś weselem.
No, w końcu dotarłeś tam.
Pewnie jeszcze w niedziele przyjechałeś i chciałeś żeby rzucali ci się na szyjeMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNo, w końcu dotarłeś tam.
Pewnie jeszcze w niedziele przyjechałeś i chciałeś żeby rzucali ci się na szyje
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziW sobotę. Wołałbym, żeby się nie rzucali , ale jak się zostawia ot tak 150 zeta, to nie jest miło jak w domu otwierasz kwasiżura.
Jeżeli chcesz kupić zawsze dobre piwo kup se Tyskie
eee tam kwasiżur. Co byś powiedział gdyby ci eksplodował 3l PET w samochodzie?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziW sobotę. Wołałbym, żeby się nie rzucali , ale jak się zostawia ot tak 150 zeta, to nie jest miło jak w domu otwierasz kwasiżura.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNo ale to jest urok małych browarów. Raz jest dobrze inną razą niezbyt.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziJeżeli chcesz kupić zawsze dobre piwo kup se Tyskie
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzieee tam kwasiżur. Co byś powiedział gdyby ci eksplodował 3l PET w samochodzie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziA co byś powiedział, jakbyś polał sobie kompa i pół pokoju eksplodującym Wschowskim Musującym Wytrawnym?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Dzisiaj miałem okazję wypić Wschowskie i Czekoladowe.Czekoladowe żonie smakowało,dla mnie niezłe jak na piwo "wynalazek".
Wschowskie -niezły pils,trochę kwaskowaty ale pije się przyjemnie zarówno pierwszą jak i następne butelki.Cena tradycyjnie niezbyt sympatyczna 6 zł,ale do Lublina z Wschowy jest prawie 600 km,więc spoko.
Comment
-
-
czy jak piłes czekoladowe to bylo słodkie ??
ja ostatnio miałem okazję wypić to ciemne ale niestety odbiegało poważnie od znanych mi posmaków sprzed 2 lat - brak było palonych i wytrawnych posmaków a dużo bylo karmelu i słodkości :P
Comment
-
Comment