Sokół trza było brać beczkę, chętni by się znaleźli do wypicia.
Cieszę się, że dostałeś nagrodę.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Niestety piwo przechowywane 3 tygodnie w piwniczce zrobiło się kwaśnawe. Szkoda.
Kupiłem wczoraj Dworskie, przejechałem z nim trasę Wschowa-Lubin-Poznań i od razu włożyłem do lodówki. Otworzyłem dziś do obiadu i efekt ten sam co u Ciebie - kwaśne. Może to właścicielowi coś nie wyszło? Moi znajomi kupili jeszcze dwie butelki, zobaczymy co powiedzą.
Szkoda.
Kupiłem wczoraj Dworskie, przejechałem z nim trasę Wschowa-Lubin-Poznań i od razu włożyłem do lodówki. Otworzyłem dziś do obiadu i efekt ten sam co u Ciebie - kwaśne. Może to właścicielowi coś nie wyszło? Moi znajomi kupili jeszcze dwie butelki, zobaczymy co powiedzą.
Szkoda.
Dworskie kwaśne?
ojoj, to coś nie wyszło.
Mnie zkwaśniało zwykłe jasne ale ono było w PETcie
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Ja kupiłem Dworskie w piątek wieczorem - w sobotę odbyła się degustacja i u mnie wszystko ok - wspaniałe piwo wracając na pewno kupię jeszcze kilka - choć cena nie jest zachęcająca.
...
Na piwku sie jednak trochę zawiodłem, taki kwaskowy posmak ma.
Zmieniłem zdanie. W ostatnich dniach degustowałem różne rodzaje Ediego. Zupełnie inne piwo niż poprzednio. Bardzo smaczne, wręcz bomba.
Bardzo przypomina piwko z browaru Novosad w Harrachovie. Nie wiem, czy to przypadek, czy właściciel był tam na pogawędce i degustacji. Daleko nie ma.
Tak piwko dobre i lekkie, przedwczoraj wypiłem peta 5l od 18.00 do 22.00 ,rano o 7.30 w wydychanym powietrzu 0.00 prom.
A ile mieliśmy po harrachowskim to nie będę pisał
Zachęcony ciekawymi recenzjami zahaczyłem w końcu o browar Ediego. Informacja pierwsza: zeszło piwo niefiltrowane i z uwagi na kończący się sezon trochę potrwa, nim doczekamy się kolejnej warki. W ofercie jasne pełne, jasne mocne i ciemne. Jak dla mnie piwo ciemne - absolutna bomba. Piwna ekstraklasa. O jasnym też nie powiem złego słowa, żałowałem tylko, że przywiozłem tak mały zapas do Krakowa (więcej po prostu nie weszło do samochodu). Miałem też okazję porozmawiać z właścicielami. Wbrew pewnym opiniom są b. przystępni i niezwykle sympatyczni. Pomimo gorączki dożynkowej to ja musiałem dyskretnie przerwać rozmowę z miłymi gospodarzami, bo czas naglił. Jeśli więc ktoś będzie miał okazję pojawić się u Ediego. niech nie przegapi tej szansy, bo naprawdę warto.
Uważaj z tym zapasem, po jakims czasie kwaśnieje. Zalecam szybkie wypicie.
(1+sqrt5)/2
Nie ma z czym uważać. "Zapas" to pojęcie względne. Zresztą czym jest 3 x 5 ltr Ediego ?
Pozostało piękne wspomnienie, a i Edi ma kilku nowych fanów w Krakowie.
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment