Metaliczność w piwie
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Edit: Przyszedł mi do głowy taki żarcik: Zmień nicka na "jakub_metaliczny_kubek"Ostatnia zmiana dokonana przez vietnam; 2013-03-10, 12:45.Comment
-
Nie mam żadnej obsesji. Może po prostu mam jakiegoś pecha i trafiam na piwa z gwoździem.
Ale muszę wam niedowiarkom powiedzieć, że w żadnym piwie z Kormorana, Ciechana, Ambera, Primatora, Corneliusa, Namysłowa, Łomży czy nawet Perły nigdy nie trafiła mi się metaliczność. A powyższych piw trochę wpiłem.
Bardzo lubię Portery Bałtyckie i naprawdę irytuje mnie metaliczność w nich. Dla przykładu podam iż w 3 różnych warkach Portera żywieckiego (czy jak kto woli cieszyńskiego) trafił mi się gwóźdź przez który musiałem wylać piwka do zlewu. Niestety piwa w cenie 4-5 pln są dla mnie drogie stosunkowo drogie i kupuje je niezbyt często. Więc sami powinniście zrozumieć, że wylać pięć złotych do zlewu to nie jest dla mnie przyjemność.
Więc cieszcie się szczęściarze, że trafiacie na piwa bez gwoździaComment
-
PozdroGrunt to się nie przejmować, piwo pić i obserwować
zbieram ELBING
wymiana--> http://picasaweb.google.com/PacoElblComment
-
Wydawało mi się, że takie wątki jak ten są po to aby wyrażać swoją opinie o wypitym piwie. A wychodzi na to jak mam inną opinie na temat własnych wrażeni degustacyjnych i że metaliczność zdarza mi się dosyć często w pitych piwach to już jestem oszołomem. Zamiast tego znalazło się kilku krytykantów wtrącających się do rozmowy bez żadnych argumentów. Klepiących w klawiaturę dla samego klepania.
O ile dobrze pamiętam w tym roku wypiłem 5 butelek Portera witnickiego i chyba 2 butelki Black Bossa z datą 22.07 i wszystkie były wyraźnie metaliczne w smaku. Dla przykładu dodam, że witnicki z datą 22.04 jest w porządku. Wiec chyba mogą napisać o tym.
Podsumowując. Posiadanie własnej opinii na tym forum jest złem, które należny napiętnować, bo jak nie jesteś z nami to jesteś przeciwko nam !!!!
Nie dziwie się kopyrowi, że zrezygnował z udzielania się na forum.Comment
-
Jakieś piętnowanie tu było? Trochę śmichów, bo faktycznie metaliczność wyczuwasz tam, gdzie nikt inny jej nie wyczuwa. Co innego porter cieszyński - piwa z Browaru Zamkowego bywają metaliczne, choć ja od dłuższego czasu metalu w tym porterze nie czuję.Comment
-
Wydawało mi się, że takie wątki jak ten są po to aby wyrażać swoją opinie o wypitym piwie. A wychodzi na to jak mam inną opinie na temat własnych wrażeni degustacyjnych i że metaliczność zdarza mi się dosyć często w pitych piwach to już jestem oszołomem. Zamiast tego znalazło się kilku krytykantów wtrącających się do rozmowy bez żadnych argumentów. Klepiących w klawiaturę dla samego klepania.
O ile dobrze pamiętam w tym roku wypiłem 5 butelek Portera witnickiego i chyba 2 butelki Black Bossa z datą 22.07 i wszystkie były wyraźnie metaliczne w smaku. Dla przykładu dodam, że witnicki z datą 22.04 jest w porządku. Wiec chyba mogą napisać o tym.
Podsumowując. Posiadanie własnej opinii na tym forum jest złem, które należny napiętnować, bo jak nie jesteś z nami to jesteś przeciwko nam !!!!
Nie dziwie się kopyrowi, że zrezygnował z udzielania się na forum.Comment