Metaliczność w piwie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Twilight_Alehouse
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.06
    • 6310

Metaliczność w piwie

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jakub_kubek Wyświetlenie odpowiedzi
    Próbowałem kilku butelek Black Bossa oraz Witnickiego z datą 22.07.13 i wszystkie miały nachalną metaliczność. Smakowały jak krew a nie piwo.
    Ty chyba masz jakąś obsesję na punkcie metaliczności. Na dodatek w piwach, w których inni jej nie wyczuwają.
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23965

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedzi
    Ty chyba masz jakąś obsesję na punkcie metaliczności. Na dodatek w piwach, w których inni jej nie wyczuwają.
    Może Koledze dziąsła krwawią
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• vietnam
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2011.05
      • 117

(...) wszystkie miały nachalną metaliczność. Smakowały jak krew a nie piwo.
      Ty chyba wszędzie wykrywasz metaliczność, może powinieneś jednak zmienić naczynie z którego pojesz piwo. Może używasz jakiegoś chińskiego "szkła ołowiowego"
      Edit: Przyszedł mi do głowy taki żarcik: Zmień nicka na "jakub_metaliczny_kubek"
      Last edited by vietnam; 2013-03-10, 12:45.

Comment

• jakub_kubek
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2012.12
        • 74

Nie mam żadnej obsesji. Może po prostu mam jakiegoś pecha i trafiam na piwa z gwoździem.
        Ale muszę wam niedowiarkom powiedzieć, że w żadnym piwie z Kormorana, Ciechana, Ambera, Primatora, Corneliusa, Namysłowa, Łomży czy nawet Perły nigdy nie trafiła mi się metaliczność. A powyższych piw trochę wpiłem.

Bardzo lubię Portery Bałtyckie i naprawdę irytuje mnie metaliczność w nich. Dla przykładu podam iż w 3 różnych warkach Portera żywieckiego (czy jak kto woli cieszyńskiego) trafił mi się gwóźdź przez który musiałem wylać piwka do zlewu. Niestety piwa w cenie 4-5 pln są dla mnie drogie stosunkowo drogie i kupuje je niezbyt często. Więc sami powinniście zrozumieć, że wylać pięć złotych do zlewu to nie jest dla mnie przyjemność.

Więc cieszcie się szczęściarze, że trafiacie na piwa bez gwoździa

Comment

• Paco
          Porucznik Browarny Tester
          • 2007.12
          • 265

Próbowałem kilku butelek Black Bossa oraz Witnickiego z datą 22.07.13 i wszystkie miały nachalną metaliczność. Smakowały jak krew a nie piwo.
          Udaj się z tym do lekarza, za często czujesz ten metaliczny posmak, może być to wynikiem jakiejś choroby.

Pozdro
          Grunt to się nie przejmować, piwo pić i obserwować
          zbieram ELBING
          wymiana--> http://picasaweb.google.com/PacoElbl

Comment

• jakub_kubek
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2012.12
            • 74

Wydawało mi się, że takie wątki jak ten są po to aby wyrażać swoją opinie o wypitym piwie. A wychodzi na to jak mam inną opinie na temat własnych wrażeni degustacyjnych i że metaliczność zdarza mi się dosyć często w pitych piwach to już jestem oszołomem. Zamiast tego znalazło się kilku krytykantów wtrącających się do rozmowy bez żadnych argumentów. Klepiących w klawiaturę dla samego klepania.

O ile dobrze pamiętam w tym roku wypiłem 5 butelek Portera witnickiego i chyba 2 butelki Black Bossa z datą 22.07 i wszystkie były wyraźnie metaliczne w smaku. Dla przykładu dodam, że witnicki z datą 22.04 jest w porządku. Wiec chyba mogą napisać o tym.

Podsumowując. Posiadanie własnej opinii na tym forum jest złem, które należny napiętnować, bo jak nie jesteś z nami to jesteś przeciwko nam !!!!

Nie dziwie się kopyrowi, że zrezygnował z udzielania się na forum.

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Jakieś piętnowanie tu było? Trochę śmichów, bo faktycznie metaliczność wyczuwasz tam, gdzie nikt inny jej nie wyczuwa. Co innego porter cieszyński - piwa z Browaru Zamkowego bywają metaliczne, choć ja od dłuższego czasu metalu w tym porterze nie czuję.

Comment

• leona
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.07
                • 5853

Wydawało mi się, że takie wątki jak ten są po to aby wyrażać swoją opinie o wypitym piwie. A wychodzi na to jak mam inną opinie na temat własnych wrażeni degustacyjnych i że metaliczność zdarza mi się dosyć często w pitych piwach to już jestem oszołomem. Zamiast tego znalazło się kilku krytykantów wtrącających się do rozmowy bez żadnych argumentów. Klepiących w klawiaturę dla samego klepania.

O ile dobrze pamiętam w tym roku wypiłem 5 butelek Portera witnickiego i chyba 2 butelki Black Bossa z datą 22.07 i wszystkie były wyraźnie metaliczne w smaku. Dla przykładu dodam, że witnicki z datą 22.04 jest w porządku. Wiec chyba mogą napisać o tym.

Podsumowując. Posiadanie własnej opinii na tym forum jest złem, które należny napiętnować, bo jak nie jesteś z nami to jesteś przeciwko nam !!!!

Nie dziwie się kopyrowi, że zrezygnował z udzielania się na forum.
                Załóż sobie bloga, będziesz bębnił w klawisze na własnych zasadach i nikt nie będzie śmiał mieć innego zdania niż twoje. A jeśli nawet to skasujesz komentarz

Comment

Przetwarzanie...
                X