W kolekcjonerstwie pojawiły się skany etykiet z "piw rzemieślniczych" sygnowanych nazwiskiem Marka Suligi, a warzonych przez Sulimar z Piotrkowa. Czy ktoś wie coś więcej o tym projekcie, bo na forum nic nie mogę znaleźć...
Sulimar & Suliga
Collapse
X
-
Piwo jest na etapie produkcji.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
No i się zaczyna zawłaszczanie kolejnego pojęcia - jeszcze ze 2-3 lata i średnie browary będą wytwarzały piwo domowe
Ale najważniejsze, że jest i miodowe - skarb polskiego piwowarstwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedziNo i się zaczyna zawłaszczanie kolejnego pojęcia - jeszcze ze 2-3 lata i średnie browary będą wytwarzały piwo domowe
(...)
Comment
-
-
Nie no projekt zaprawdę ambitny - ciemne, miodowe. Jedynie jeśli pils i wiedeńskie będą się trzymać stylu, to jeszcze coś wniosą do polskiego piwowarstwa. Sulimar powinien jeszcze udostępnić projektowi swoje know-how do dwóch gatunków: mózgotrzep lager i polski sikacz
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziPiwo jest na etapie produkcji.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedziNie no projekt zaprawdę ambitny - ciemne, miodowe. Jedynie jeśli pils i wiedeńskie będą się trzymać stylu, to jeszcze coś wniosą do polskiego piwowarstwa. Sulimar powinien jeszcze udostępnić projektowi swoje know-how do dwóch gatunków: mózgotrzep lager i polski sikacz
* Jeżeli to jest jakiś stary suchar, który wszyscy już znają, to z góry przepraszam.Last edited by Chmielnicki; 2013-03-14, 00:20.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziOd dawna miałem wyrobione zdanie o BP, a te "rzemieślnicze" to kompromitacja i żenada.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Nazywanie "rzemieślniczymi" piw, produkowanych w zakładzie niewiele różniącym się od wielkością od huty, jest nadużyciem i świadczeniem publicznie nieprawdy. Bractwo Piwne deklaruje się przy każdej możliwej okazji, że działa na rzecz kultury piwnej (cokolwiek by przez to rozumieć). Moja opinia na temat takich działań, prowadzonych przez kogoś, kto z założenia powinien być liderem i wzorem do naśladowania, jest następująca: to kompromitacja i żenada. Dwa w jednym.
Comment
-
-
W sumie będąc jeszcze totalnym żółtodziobem w kwestii piwa uważałem poniekąd BP za jakiś tam wyznacznik, ale z czasem miałem wrażenie, że coś jest nie tak. Powoli pojawiały się dziwne artykuły w sieci odnośnie super polskich piw, doradzanie pana Suligi nt. tego co jest warte poznania w Polsce, a teraz jeszcze Piwo rzemieślnicze wyprodukowane w hucie (patrz Krzusiu).
Nie chcę nikogo obrażać ani nic wytykać, ale uważam, że robię więcej dobrego poprzez proponowanie i namawianie znajomych do picia danego piwa, a niżeli Bractwo poprzez swoją działalność.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
Comment