Sulimar & Suliga

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Myszon007
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2007.02
    • 1208

Sulimar & Suliga

W kolekcjonerstwie pojawiły się skany etykiet z "piw rzemieślniczych" sygnowanych nazwiskiem Marka Suligi, a warzonych przez Sulimar z Piotrkowa. Czy ktoś wie coś więcej o tym projekcie, bo na forum nic nie mogę znaleźć...
    ♪♫

• ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23930

Piwo jest na etapie produkcji.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Sokół83
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.12
      • 1598

No i się zaczyna zawłaszczanie kolejnego pojęcia - jeszcze ze 2-3 lata i średnie browary będą wytwarzały piwo domowe

Ale najważniejsze, że jest i miodowe - skarb polskiego piwowarstwa
      Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• WojciechT
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2012.09
        • 2546

Coś więcej w temacie? Piwa sygnowane? Wynajem sprzętu? Jak to ma wyglądać? Jakie piwa mają zostać uwarzone? Cokolwiek?

Comment

• leona
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2009.07
          • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzi
          No i się zaczyna zawłaszczanie kolejnego pojęcia - jeszcze ze 2-3 lata i średnie browary będą wytwarzały piwo domowe

(...)
          Czas ukuć nowe określenie - piwo rękodzielnicze. Oczywiście w odróżnieniu od rzemieślniczego

Comment

• tfur
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2006.05
            • 1311

po co kombinować?
            przecież jest już 'piwo uczciwie warzone'
            niech reszta szlusuje do nowego standardu!
            veni, emi, bibi

Comment

• Sokół83
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.12
              • 1598

Nie no projekt zaprawdę ambitny - ciemne, miodowe. Jedynie jeśli pils i wiedeńskie będą się trzymać stylu, to jeszcze coś wniosą do polskiego piwowarstwa. Sulimar powinien jeszcze udostępnić projektowi swoje know-how do dwóch gatunków: mózgotrzep lager i polski sikacz
              Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• Maciass
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2009.03
                • 172

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                Piwo jest na etapie produkcji.
                to jest ten projekt na potrzeby współpracy z tesco ?

Comment

• Krzysiu
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.02
                  • 14936

Od dawna miałem wyrobione zdanie o BP, a te "rzemieślnicze" to kompromitacja i żenada.

Comment

• Chmielnicki
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2012.07
                    • 324

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzi
                    Nie no projekt zaprawdę ambitny - ciemne, miodowe. Jedynie jeśli pils i wiedeńskie będą się trzymać stylu, to jeszcze coś wniosą do polskiego piwowarstwa. Sulimar powinien jeszcze udostępnić projektowi swoje know-how do dwóch gatunków: mózgotrzep lager i polski sikacz
                    Do polskiego sikacza jest już od początku lutego gotowy projekt graficzny (w kilku wariantach)*

Behance is the world's largest creative network for showcasing and discovering creative work

* Jeżeli to jest jakiś stary suchar, który wszyscy już znają, to z góry przepraszam.
                    Last edited by Chmielnicki; 2013-03-14, 00:20.

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23930

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
                      Od dawna miałem wyrobione zdanie o BP, a te "rzemieślnicze" to kompromitacja i żenada.
                      A może coś więcej poza frazesami, skoro już zabierasz głos?
                      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Krzysiu
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.02
                        • 14936

Nazywanie "rzemieślniczymi" piw, produkowanych w zakładzie niewiele różniącym się od wielkością od huty, jest nadużyciem i świadczeniem publicznie nieprawdy. Bractwo Piwne deklaruje się przy każdej możliwej okazji, że działa na rzecz kultury piwnej (cokolwiek by przez to rozumieć). Moja opinia na temat takich działań, prowadzonych przez kogoś, kto z założenia powinien być liderem i wzorem do naśladowania, jest następująca: to kompromitacja i żenada. Dwa w jednym.

Comment

• Rzeszowiak
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2009.04
                          • 1597

Dokładnie. Bractwo piwne firmuje wprowadzanie klientów w błąd poprzez nazywanie tych produktów "rzemieślniczymi".

Comment

• pioterb4
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.05
                            • 4322

Jak sobię pomyślę, że pan Suliga za każdym, razem podpisuje się pod swoimi tekstami frazą "piwu cześć!" to aż mnie mdli. Farsa przez duże F.

Comment

• wasyll
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2008.09
                              • 1823

W sumie będąc jeszcze totalnym żółtodziobem w kwestii piwa uważałem poniekąd BP za jakiś tam wyznacznik, ale z czasem miałem wrażenie, że coś jest nie tak. Powoli pojawiały się dziwne artykuły w sieci odnośnie super polskich piw, doradzanie pana Suligi nt. tego co jest warte poznania w Polsce, a teraz jeszcze Piwo rzemieślnicze wyprodukowane w hucie (patrz Krzusiu).

Nie chcę nikogo obrażać ani nic wytykać, ale uważam, że robię więcej dobrego poprzez proponowanie i namawianie znajomych do picia danego piwa, a niżeli Bractwo poprzez swoją działalność.
                              www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

Przetwarzanie...
                              X