Piwo w niemieckich marketach

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wasyll
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 1823

Piwo w niemieckich marketach

Czy ktoś się orientuje, jakie piwa można dostać w niemieckich marketach? Chodzi mi konkretnie o Kaufland, Netto, Rewe i V-Markt.

Z tego co wiem, wybór nie jest jakiś specjalnie mały, a też nie chcę obciążać osoby, która może mi zrobić zakupy, żeby notowała wszystko co stoi na półkach.

Z góry dzięki!
    www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
  • qlpin
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2011.09
    • 105

Kaufland-->dostaniesz tam wszystko z dużych browarów i średnich browarów regionalnych

Comment

• karol1000
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2007.09
      • 1823

to chyba też zależy od landu do którego jadą. Pomyśl czy jednak nie warto wysłać kogoś do sklepu z napojami typu Hoffmann. Tu masz wszystkie filie (jeśli chodzi o Berlin to łatwiej znaleźć Hoffmanna niż Kaufland )

W Kauflandach w Berlinie na pewno Franziskanery, Paulanery, Javery, Velke Brezno, Flensburgery, Diebels, Oettingery, PU, Koestritzer, Bitburger, Wernesgrüner, Krombacher, Erdinger, Becks, Hasseröder, Radeberger, Schöfferhofer, Koenigs Pilsner, Veltins + Berlinskie marki (wszystkie z Kindla-Schultheisa).

Netto ma ofertę dużo gorszą. Rewe nie wiem bo dawno tego sklepu nie widziałem.
      Porównywalnie do Kauflanda może być też w Edece (bo to chyba to samo co V-Markt) + może być też coś ciekawszego bo to niby market z wyższej półki
      Last edited by karol1000; 2013-04-01, 13:17.
      LP

Comment

• abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedzi
        Czy ktoś się orientuje, jakie piwa można dostać w niemieckich marketach? (...)!
        Jeżeli byłbym zmuszony kupować piwo w marketach a nie getrankach, to zdecydowanie wybrałbym markety Globus.
        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Ray89
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2012.08
          • 34

dużo większy wybór jest w hurtowniach z napojami. Oprócz Hoffmanna jest jeszcze np. Hol'ab. Tam jest np. piwo aktien Zwickl, aktien original, rauchbocki, marcowe..

Comment

• wasyll
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.09
            • 1823

Dzięki za odpowiedzi. Zorientuję się w kwestii getranków, zobaczymy.

Czy w marketach można też trafić na marcowe, alty, wędzone,... ?

Comment

• abernacka
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10861

(...)
              Można, ale tylko w wybranych (m.in. w Globusie: http://www.globus.de/de_de/maerkte/markt-finden/ )

Comment

• Aleksandros
                Porucznik Browarny Tester
                • 2011.05
                • 352

Marcowe/oktoberfest można czasem dostać, ale z reguły tylko w sezonie.

Z altów jest szansa na Diebels, przy dużym szczęściu na Frankenheim.

Wędzonych w markecie nigdy nie widziałem.

Polecam dowiedzieć się, gdzie ta osoba dokładnie będzie i znaleźć w pobliżu tej trasy jakiś Getränkeladen. Z pomocą w poszukiwaniach może posłużyć odpowiedni dział na browar.biz albo na ratebeer.

Comment

• wasyll
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2008.09
                  • 1823

Gundelfingen nad Dunajem - Bawaria.

Comment

• abernacka
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10861

Gundelfingen nad Dunajem - Bawaria.
                    W takim razie, na twoim miejscu, piwo kupowałbym bezpośrednio w browarach. Jeżeli jednak masz opory w kupowaniu piwa w browarach, w miejscowości Lauingen (5 km od Gundelfingen) przy Dillinger Straße 2, znajduje się dobry getrank: http://www.finkbeiner.biz/ .

Comment

• wasyll
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2008.09
                      • 1823

Ale mnie tam nie ma i raczej nie będzie, a nie będę fatygował ludzi żeby jeździli po mieście i kupowali trochę tu, a trochę tam. Przynajmniej na początku

Dobra, dzięki za ten sklep. Widzę, że na stronie jest oferta marek własnych, wiesz może co poza tym można tam dostać?
                      Rozumiem, że jest większe prawdopodobieństwo znalezienia tam marcowego, alta, czy ciemnej pszenicy?

Comment

• wasyll
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2008.09
                        • 1823

Dobra, znalazłem spis piwa w pdf.

Aaa i jeszcze jedno. Ceny podane są za skrzynki (większość). Rozumiem, że na sztuki też sprzedają? Tak żeby samemu skrzynkę skompletować.
                        Last edited by wasyll; 2013-04-02, 12:49.

Comment

• abernacka
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10861

Dobra, znalazłem spis piwa w pdf.

Aaa i jeszcze jedno. Ceny podane są za skrzynki (większość). Rozumiem, że na sztuki też sprzedają? Tak żeby samemu skrzynkę skompletować.
                          Getranki są to zwykłe sklepy monopolowe. Niemcy najczęściej piwo kupują na skrzynki, w detal się nie bawią. Zapewniam ciebie, piwo w tego typu sklepach kupuje się również detalicznie.
                          Ps. W listę pdf nie wierz. W rzeczywistości piw jest zdecydowanie więcej. Wiele pozycji to piwa sezonowe, których się nie wymienia w tego typu spisach.

Comment

• abernacka
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.12
                            • 10861

(...)Rozumiem, że jest większe prawdopodobieństwo znalezienia tam marcowego, alta, czy ciemnej pszenicy?
                            Na dobrego Alta nie masz co liczyć, to nie ta rejencja.

Comment

• Kefir87
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2010.09
                              • 70

Z marketów najlepszy wybór piwa wydaje się mieć Famila. Niestety, nie jest to duża sieć, a jej sklepy można znaleźć chyba tylko na północy (landy Meklemburgia-Pomorze Przednie, Szlezwik-Holsztyn i Dolna Saksonia). REWE potrafi mieć całkiem niezły wybór w regionach, gdzie jest sporo browarów.

Generalnie przyłączam się jednak do tych, którzy polecają poszukać Getranków.
                              Posłusznie melduję, panie lejtnant - odpowiedział Szwejk z poczciwym uśmiechem - że podczas gdy czekałem na pociąg, spotkała mnie ta przygoda, że siedziałem przy stole i piłem jeden kufel piwa za drugim.
                              http://kawairakija.wordpress.com O Bałkanach - powierzchownie i dogłębnie

Comment

Przetwarzanie...
                              X