Ale Żywieckie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gambrinus
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2001.06
    • 696

Ale Żywieckie

Pijac ale uwarzone przez Anheuser-Busch w browarze w Baldwinsville (o zdolnoslci produkcyjnej 7.6 million barrels czyli 9 mln. hl. na rok) pomyslalem sobie, ze byloby milo, gdyby browar w Zywcu wrocil do tradycji warzenia ale. Ponizej reklama Zywca z 1908 roku z krakowskiego Kalendarza Czecha.
    Attached Files
    Popieraj małe browary!!!
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
  • Latarnik
    Premium Lamplighter
    🥛🥛🥛🥛
    • 2004.06
    • 5030

Mnie by wystarczylo, gdyby Zywiec znow smakowal tak jak pod koniec lat 80-tych, ale to juz chyba jest technologicznie niemozliwe.

A z reklamy powyzej spodobaly mi sie Pokoje do Sniadan i bezplatna dostawa piwa do domu. To byly czasy
    5450 kapsli z wypitych piw
    874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
    "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
    https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
    Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
    https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Mnie się spodobały piwa znane ze swojej "dobroci". Pomogą, przytulą, ululają... Może nie?

W Browarze Zamkowym robili Mastne, ale skoro nawet tam to zarzucili, tym mniej prawdopodobne, że w Żywcu się na ejla porwą.

Comment

• wasyll
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2008.09
        • 1823

Te reklamo - plakaty mają w sobie to coś, yeah!
        www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19260

W USA ale jest chyba bardziej rozpoznawalne i związane z historią browarnictwa niż u nas. U nas nawet dobrego pilsnera ciężko uwarzyć.

Comment

• VanPurRz
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.09
            • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedzi
            Mnie by wystarczylo, gdyby Zywiec znow smakowal tak jak pod koniec lat 80-tych, ale to juz chyba jest technologicznie niemozliwe.

A z reklamy powyzej spodobaly mi sie Pokoje do Sniadan i bezplatna dostawa piwa do domu. To byly czasy
            Też tak mam. W zalewie "witów-sritów" marzy mi się takie piwko jak w drugiej połowie lat 80 i początku lat 90.
            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• emes
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.08
              • 4275

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
              Też tak mam. W zalewie "witów-sritów" marzy mi się takie piwko jak w drugiej połowie lat 80 i początku lat 90.
              Nie tylko piwo jest chyba tym marzeniem, ale i ówczesny ustrój

Comment

• VanPurRz
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2008.09
                • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedzi
                Nie tylko piwo jest chyba tym marzeniem, ale i ówczesny ustrój
                Bezpieczeństwo socjalne i pewna praca z pewnością. Ale nie zaczynajmy znowu dyskusji
                "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

Przetwarzanie...
                X