Pijac ale uwarzone przez Anheuser-Busch w browarze w Baldwinsville (o zdolnoslci produkcyjnej 7.6 million barrels czyli 9 mln. hl. na rok) pomyslalem sobie, ze byloby milo, gdyby browar w Zywcu wrocil do tradycji warzenia ale. Ponizej reklama Zywca z 1908 roku z krakowskiego Kalendarza Czecha.
Ale Żywieckie
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Mnie by wystarczylo, gdyby Zywiec znow smakowal tak jak pod koniec lat 80-tych, ale to juz chyba jest technologicznie niemozliwe.
A z reklamy powyzej spodobaly mi sie Pokoje do Sniadani bezplatna dostawa piwa do domu. To byly czasy
5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna -
Te reklamo - plakaty mają w sobie to coś, yeah!www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
-
marzy mi się takie piwko jak w drugiej połowie lat 80 i początku lat 90.
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
Related Topics
Collapse
-
Browar ten działający w malowniczych okolicach Małych Karpat, umiejscowiony jest w małej wsi, w okolicy której nie przebiegają żadne ważniejsze ciągi komunikacyjne.
W związku z tym dostanie się tam komunikacją publiczną wymaga nieco ''główkowania''.
Akurat miałem to szczęście...3 Photos-
Channel: Słowacja
-
-
Nazwa Azuga nawiązuje do dawnej marki (browaru w Azudze), którą pośrednio SABMiller kupił rękami miejscowego molocha - Ursusa w 2009 roku i zamknął po kilku miesiącach. Fizycznie pozbył się browaru w 2014 wyburzając go kompletnie. Zresztą Ursus a wlaściwie SABMiller ma kilka działających...
-
Channel: Rumunia
2023-01-30, 13:03 -
-
Kolejne wspomnienie z wakacji 2020.
Wracając z Chorwacji postanowiliśmy zajrzeć na jeden dzień (20.08.2020) do Ljubljany. Nasz pociąg Rijeka - Praha odjeżdżał o 21.20 więc było dużo czasu. Kolegów, którzy byli tu po raz pierwszy, oprowadziliśmy po najciekawszych miejscach miasta,...-
Channel: Słowenia
2021-04-05, 20:06 -
-
Na wstępnie warto zaznaczyć, że to co my zazwyczaj uważamy za Manilę, to zbiór wielu (mniej lub bardziej ze sobą połączonych) organizmów miejskich, określanych wspólnie jako Metro Manila. Browar Pivo Praha akurat znajduje się w mieście Makati, zaraz przy miejskim ratuszu w niedużym ale...
-
Channel: Azja
2019-11-27, 21:45 -
-
UWAGA! UWAGA!
Nasz ulubiony Góral Żywiecki - Marcopolok - przygotował dla nas nie lada gratkę z okazji czerwcowego giełdowania w Żywcu!
Wspólnie z zaprzyjaźnioną garncarnią Marco będzie wypalał dla nas wyjątkowe kufle ceramiczne!
- Kufel ma pojemność ok....-
Channel: Sklep BrowarBizu
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment