Pijac ale uwarzone przez Anheuser-Busch w browarze w Baldwinsville (o zdolnoslci produkcyjnej 7.6 million barrels czyli 9 mln. hl. na rok) pomyslalem sobie, ze byloby milo, gdyby browar w Zywcu wrocil do tradycji warzenia ale. Ponizej reklama Zywca z 1908 roku z krakowskiego Kalendarza Czecha.
Ale Żywieckie
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
Mnie by wystarczylo, gdyby Zywiec znow smakowal tak jak pod koniec lat 80-tych, ale to juz chyba jest technologicznie niemozliwe.
A z reklamy powyzej spodobaly mi sie Pokoje do Sniadan i bezplatna dostawa piwa do domu. To byly czasy5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
-
-
Te reklamo - plakaty mają w sobie to coś, yeah!www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedziMnie by wystarczylo, gdyby Zywiec znow smakowal tak jak pod koniec lat 80-tych, ale to juz chyba jest technologicznie niemozliwe.
A z reklamy powyzej spodobaly mi sie Pokoje do Sniadan i bezplatna dostawa piwa do domu. To byly czasy"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziTeż tak mam. W zalewie "witów-sritów" marzy mi się takie piwko jak w drugiej połowie lat 80 i początku lat 90.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziNie tylko piwo jest chyba tym marzeniem, ale i ówczesny ustrój"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
Comment