Akcja - bojkot piwa bez podanego miejsca produkcji

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza
    Czy w takim razie porter cieszyński, który jedynie nadmienia, że "[...]którzy pracowali w warzelniach arcyksiążęcych w Żywcu i Cieszynie, gdzie do dziś powstaje porter żywiecki" powinien łapać się w zakres bojkotu czy nie? To jedyne piwo, które musiałbym bojkotować aktywnie
    Przecież na etykiecie jest napisane, że jest robione w Cieszynie
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

    Comment

    • slavoy
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛
      • 2001.10
      • 5055

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
      A pamiętacie taką ankietę?

      http://www.browar.biz/sonda.php?id=30
      Bo wisz, rozumisz, z tych 2,58% wyrosła obecna rewolucja

      A poważnie - fajna to ilustracja jak to się w głowach pozmieniało, gdy to rewolucjoniści/znajomi nie chcą podawać fizycznego miejsca produkcji
      Dick Laurent is dead.

      Comment

      • zgroza
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2008.03
        • 3605

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
        Przecież na etykiecie jest napisane, że jest robione w Cieszynie
        W którym miejscu? Na butelce jest natłoczone "Browar w Żywcu", a na etykiecie nie ma wzmianki o Cieszynie - trzymam butelkę w ręce.

        Pytanie podtrzymuję
        Lotna ekspozytura browaru

        Też Was kocham.

        Comment

        • becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza
          W którym miejscu? Na butelce jest natłoczone "Browar w Żywcu", a na etykiecie nie ma wzmianki o Cieszynie - trzymam butelkę w ręce.

          Pytanie podtrzymuję
          Przyznaję Ci rację, na nowych etykietach (kontrach) tej informacji nie ma, na poprzednich wzorach pisali, że porter jest warzony w Cieszynie
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

          Comment

          • dlugas
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2006.04
            • 4014

            Wzmianka jest, tylko tyle, że nie jednoznaczna i lekko specjalnie zagmatwana
            "Jego receptura jest dziełem mistrzów z Żywieckiej Szkoły Piwowarskiej, którzy pracowali w warzelniach arcyksiążęcych w Żywcu i Cieszynie, gdzie do dziś powstaje żywiecki Porter"
            Last edited by dlugas; 2013-04-23, 07:50.
            Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
            Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
            FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

            Comment

            • rohozecky
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2008.11
              • 1839

              Zapis niczym ćwiczenie dla uczniów szkoły talmudycznej
              ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

              Comment

              • żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

                Albo "lub czasopisma". Zamiast "dziś" napisali "do dziś" i niby wszystko gra. Tyle że składnia i interpunkcja i tak sugeruje, że porter jest warzony i w Żywcu, i w Cieszynie.
                Last edited by żąleną; 2013-04-23, 10:06.

                Comment

                • dlugas
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2006.04
                  • 4014

                  „W roku 1881 pierwsze beczki Portera opuściły Arcyksiążęcy Browar w Żywcu. Jego receptura jest dziełem mistrzów z Żywieckiej Szkoły Piwowarskiej, którzy pracowali w warzelniach arcyksiążęcych w Żywcu i Cieszynie, gdzie do dziś powstaje żywiecki Porter. Głęboki i bogaty smak zawdzięcza czterem specjalnie dobranym słodom i wierności 130-letniej tradycji pokoleń piwowarów”.
                  Całość dla potomnych
                  Kto nie w temacie i tak powie że to piwo jest warzone/robione/produkowane czy jak by tam to ujął laik w ŻYWCU
                  No ale trzeba chyba przyznać, że ten styl raczej piją świadomi konsumenci, bo na niedzielnego kaca zamiast lecha shandy się zbytnio nie nadaje :]a "porobić się" nim przy sobocie na dyskotece też chyba nie jest za dobry pomysł
                  Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                  Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                  FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

                  Comment

                  • smaky78
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2012.11
                    • 50

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza
                    Czy w takim razie porter cieszyński, który jedynie nadmienia, że "[...]którzy pracowali w warzelniach arcyksiążęcych w Żywcu i Cieszynie, gdzie do dziś powstaje porter żywiecki" powinien łapać się w zakres bojkotu czy nie? To jedyne piwo, które musiałbym bojkotować aktywnie
                    A gdzie Ty widziałeś porter cieszyński? Jest Żywiec Porter i jako taki jest sprzedawany, a to że jest warzony w Cieszynie to wychodzi mu tylko na dobre bo ma za zadanie trzymać przy koncernie koneserów.

                    Comment

                    • Gość

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
                      Przyznaję Ci rację, na nowych etykietach (kontrach) tej informacji nie ma, na poprzednich wzorach pisali, że porter jest warzony w Cieszynie

                      Czyli bojkot!

                      Comment

                      • pero4
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2012.10
                        • 1

                        Ja na swoich piwach też nie mam informacji o miejscu warzenia.

                        Bojkot - nie piję swoich piw :]

                        Comment

                        • Gość

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pero4
                          Ja na swoich piwach też nie mam informacji o miejscu warzenia.

                          Bojkot - nie piję swoich piw :]
                          Ty wiesz, gdzie warzysz, ale twój kupmel już nie, więc nie częstuj, bo i tak nie wypije

                          Comment

                          • Ronoaro
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2013.04
                            • 160

                            Odnoszę wrażenie, że część użytkowników chyba zapomniała, o co chodzi z piciem/degustowaniem piwa. Bicie piany o miejscu produkcji piwa, wg. mnie jest drobnostką która nie powinna zajmować wielbicieli piwa.

                            Czy jak pijecie piwo, to zastanawiacie się gdzie zostało ono uwarzone czy nad jego smakiem? Rozumiem jeśli akcja by dotyczyła umieszczania pełnego składu piwa, by nie było wątpliwości który producent chce nas na siłę ulepszyć, ale miejsce produkcji piwa? Jeśli piwo mi smakuje, to jest mi obojętne gdzie piwo było uwarzone, byle by nie było szkodliwe dla zdrowia.

                            Cała akcja to przejaw przerostu formy nad treścią, rozdmuchana przez forumowego marudę Krzysia...
                            Last edited by Ronoaro; 2013-04-23, 15:09.

                            Comment

                            • rohozecky
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2008.11
                              • 1839

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ronoaro
                              Czy jak pijecie piwo, to zastanawiacie się gdzie zostało ono uwarzone
                              Oj, zdziwiłbyś się...
                              ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

                              Comment

                              • tomolek
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.05
                                • 1752

                                Właśnie miałem pisać, że dostaję od kolegi jego produkty, ale za cholerę na etykietkach nie podaje miejsca warzenia. Skąd mam wiedzieć gdzie to się odbywa...
                                Bojkot!!!!
                                A cholera żal będzie bo mu ostatnio coraz lepiej wychodzi.

                                :]
                                www.ohbeautifulbeer.com

                                www.mateuszdrozdowski.pl

                                „Kwaśny Edi herbu Koreb

                                Comment

                                Przetwarzanie...