Akcja - bojkot piwa bez podanego miejsca produkcji
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl -
A poważnie - fajna to ilustracja jak to się w głowach pozmieniało, gdy to rewolucjoniści/znajomi nie chcą podawać fizycznego miejsca produkcjiDick Laurent is dead.Comment
-
Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.Comment
-
Przyznaję Ci rację, na nowych etykietach (kontrach) tej informacji nie ma, na poprzednich wzorach pisali, że porter jest warzony w CieszynieGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Wzmianka jest, tylko tyle, że nie jednoznaczna i lekko specjalnie zagmatwana
"Jego receptura jest dziełem mistrzów z Żywieckiej Szkoły Piwowarskiej, którzy pracowali w warzelniach arcyksiążęcych w Żywcu i Cieszynie, gdzie do dziś powstaje żywiecki Porter"Last edited by dlugas; 2013-04-23, 07:50.Comment
-
„W roku 1881 pierwsze beczki Portera opuściły Arcyksiążęcy Browar w Żywcu. Jego receptura jest dziełem mistrzów z Żywieckiej Szkoły Piwowarskiej, którzy pracowali w warzelniach arcyksiążęcych w Żywcu i Cieszynie, gdzie do dziś powstaje żywiecki Porter. Głęboki i bogaty smak zawdzięcza czterem specjalnie dobranym słodom i wierności 130-letniej tradycji pokoleń piwowarów”.
Kto nie w temacie i tak powie że to piwo jest warzone/robione/produkowane czy jak by tam to ujął laik w ŻYWCU
No ale trzeba chyba przyznać, że ten styl raczej piją świadomi konsumenci, bo na niedzielnego kaca zamiast lecha shandy się zbytnio nie nadaje :]a "porobić się" nim przy sobocie na dyskotece też chyba nie jest za dobry pomysłComment
-
Czy w takim razie porter cieszyński, który jedynie nadmienia, że "[...]którzy pracowali w warzelniach arcyksiążęcych w Żywcu i Cieszynie, gdzie do dziś powstaje porter żywiecki" powinien łapać się w zakres bojkotu czy nie? To jedyne piwo, które musiałbym bojkotować aktywnieComment
-
Odnoszę wrażenie, że część użytkowników chyba zapomniała, o co chodzi z piciem/degustowaniem piwa. Bicie piany o miejscu produkcji piwa, wg. mnie jest drobnostką która nie powinna zajmować wielbicieli piwa.
Czy jak pijecie piwo, to zastanawiacie się gdzie zostało ono uwarzone czy nad jego smakiem? Rozumiem jeśli akcja by dotyczyła umieszczania pełnego składu piwa, by nie było wątpliwości który producent chce nas na siłę ulepszyć, ale miejsce produkcji piwa? Jeśli piwo mi smakuje, to jest mi obojętne gdzie piwo było uwarzone, byle by nie było szkodliwe dla zdrowia.
Cała akcja to przejaw przerostu formy nad treścią, rozdmuchana przez forumowego marudę Krzysia...Last edited by Ronoaro; 2013-04-23, 15:09.Comment
-
Właśnie miałem pisać, że dostaję od kolegi jego produkty, ale za cholerę na etykietkach nie podaje miejsca warzenia. Skąd mam wiedzieć gdzie to się odbywa...
Bojkot!!!!
A cholera żal będzie bo mu ostatnio coraz lepiej wychodzi.
:]Comment
Comment