Wiem, że pisaliśmy o tym wielokrotnie, co jak dotąd żadnych efektów nie przyniosło. Ale tak sobie czytałem o najwspanialszych piwach Browaru Zamkoweg w Radomiu, warzonych w "najlepszych polskich browarach" i pomyślałem, ze czas wreszcie zrobić z tego konkretną akcję. Jest nas wielu, coraz więcej osób ma spory wpływ na środowisko świadomych piwoszy i piwowarów, pojawiły się całkiem nowe możliwości wraz z rozwojem blogów i fejsbuka. Do zastanowienia pozostaje, czy powinna robić to jedna osoba, czy ma to firmować browar.biz, czy może jakaś inna grupa (jest coraz więcej osób aktywnie zaangażowanych w tematykę piwną), i liczę na dyskusję.
Motyw przewodni jest taki: nie kupuję piwa, o którym nie wiem, gdzie jest zrobione. Chodzi rzecz jasna o konkretny zakład, nie siedzibę spółki. Każde uczciwe piwo ma posiadać czytelną informację, gdzie zostało wyprodukowane, nie w postaci jakiegoś zakichanego kodu, ale w formie nazwy miejscowości, gdzie znajduje się przedsiębiorstwo producenta.
Motyw przewodni jest taki: nie kupuję piwa, o którym nie wiem, gdzie jest zrobione. Chodzi rzecz jasna o konkretny zakład, nie siedzibę spółki. Każde uczciwe piwo ma posiadać czytelną informację, gdzie zostało wyprodukowane, nie w postaci jakiegoś zakichanego kodu, ale w formie nazwy miejscowości, gdzie znajduje się przedsiębiorstwo producenta.
Comment