Akcja - bojkot piwa bez podanego miejsca produkcji
Collapse
X
-
Nie mam pretensji do banana, tylko następnym razem, proszę uściśli dokładnie za co
PozdrComment
-
Natomiast interesuje ten temat tylko dlatego, aby nikt nie wpadł na pomysł, a takie już tu były, żeby coś znów rozporządzeniem, czy ustawą to regulować. Naprawdę podziwiam ludzi, którzy wierzą w zbawienność wprowadzenia przepisów.
No i po to jest chyba to forum, aby karzy mógł wyrazić swoje zdanie, a nie po to, aby grupa adoracyjna nawzajem sobie kadziła.Comment
-
piwa tego nie pijam - ale co raz bardziej irytuje mnie fakt, że Królewskie reklamowane jest jako typowo Warszawskie, chciałbym pozostałych zapytać - gdzie do jasnej... ono jest właściwie warzone??? szukam, szukam w necie i zakopane to info niczym skarb narodów :/Comment
-
-
Comment
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
-
Taka akcja zbiorowego olewania w praktyce nie ma szans. Po prostu niewielu się nią przejmie. Nie wiem czy w ogóle jakakolwiek w historii akcja bojkotu danych producentów powiodła się. Może gdzieś, kiedyś na Zachodzie i to przy na prawdę mocnej kampanii społecznej...
Jeśli chodzi konkretnie o browary kontraktowe to co prawda nie ma mnie w kraju i mogę się nie orientować ale za to przeglądam sobie czasami nowości etykiet w naszym dziale i odnoszę wrażenie (może mylne) że chyba nie jest aż tak tragicznie i coś jakby pomału idzie ku lepszemu. Ot teraz np oglądałem jakieś ety kontraktowej Radugi (powiedzmy że są to grafiki bardziej niż etykiety ale to już inna sprawa) i tam napisali że warzyli w Kłodawie. Wydaje mi się że i na etach innych ostanio oglądanych kontraktowców widizałem nazwy realnych browarów.
Na pewno nie ma początku jakiejś pozytywnej tendencji ?
Jesli już jednak mamy bojkotować to było by dobrze zacząć podawać konkretne nazwy kontraktowców-zatajaczy. Tak dla przestrogi i dla ich antyreklamy.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
Comment