Wpadłem na taki lekko szalony pomysł- czy można dodać ekstraktu chmielowego juz w kuflu?
Czasami jak sobie wieczorem wypije kilka browarków- to kazde kolejne wydaje mi się bardziej słodkie. Tym bardziej że wiele piw jest praktycznie bez goryczki. A gdyby tak dodac ekstraktu chmielowego bezpośrednio do kufla? W końcu ekstrakty sa dodawane tuz przed butelkowaniem. Może gdyby dostac taki ekstrakt amerykański-to z byle piwa można by zrobi American IPA- ekstremalnie chmielone piwo -w kuflu. Ciekaw jestem czy ktoś posiada taki ekstrakt i zechciałby się podzielić wiedzą-ew może ktoś już coś takiego robił?
Czasami jak sobie wieczorem wypije kilka browarków- to kazde kolejne wydaje mi się bardziej słodkie. Tym bardziej że wiele piw jest praktycznie bez goryczki. A gdyby tak dodac ekstraktu chmielowego bezpośrednio do kufla? W końcu ekstrakty sa dodawane tuz przed butelkowaniem. Może gdyby dostac taki ekstrakt amerykański-to z byle piwa można by zrobi American IPA- ekstremalnie chmielone piwo -w kuflu. Ciekaw jestem czy ktoś posiada taki ekstrakt i zechciałby się podzielić wiedzą-ew może ktoś już coś takiego robił?
Comment