Czy IPA zawsze musi być taka gorzka?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak
    Zauważam też nieśmiało, że nie każdemu musi smakować IPA bądź AIPA.
    Mi osobiście smakuje ale co za dużo ... to tez może się znudzić.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Benekex2
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2012.05
      • 45

pewnie, każdy musi znaleźć swój styl który mu odpowiada. Ja osobiście lubie mocną goryczkę dlatego często sięgam po IPA czy APA tym bardziej ale chyba w każdym stylu który piłem do tej pory jest coś ciekawego co mi sie podoba/smakuje. Nie lubie chyba tylko piw miodowych i jakiś smakowych/owocowych.
      Zbieram podstawki piwne z całego świata -> zainteresowanych zapraszam do kontaktu

Comment

• żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

Pod powyższym podpisuję się wszystkimi członkami.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
          Mount Saint Bernard Abbey, Tynt Meadow
          darekd
          Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!

Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano
          ...
          2023-02-07, 23:16
        • Javox
          Pinta, Dobry Wieczór
          Javox
          Stout Owsiany z Wieprza

Ekstrakt 13*, alko 4.9%

Piana - na dłużej pełna warstewka.
          Lacing - trochę było.
          Barwa - pod mocne światło ciemny rubinowy.
          Gaz - nie za duży.
          Aromat - czekolada.
          Smak - gorzka czekolada ( taka z wysoko procentową...
          2023-12-07, 12:08
        • AaLeX
          Połczyn-Zdrój, Ultimate Hopped Połczyn Pilzner
          AaLeX
          Znalazłem to piwo w Dino. Ostatnia butelka kosztowała 4,69zł. Dużo, ale myślę sobie, spróbuję. Może to piwo pokaże jakiś smak. I mamy niespodziankę. Piwo ma smak. Barwa słomkowa. Piana niezła. Zapach chmielowy. W smaku chmiel, delikatny nuty ziołowo-słodkawe. Dość oryginalny w smaku...
          2024-08-06, 14:16
        • e-prezes
          ???, [Dziki Wschód] Flauta
          e-prezes
          Mimo, że dość konsekwentnie nie podają na opakowaniu gdzie zostało uwarzone piwo mam pewien sentyment do tego browaru. Trudno - tak musi być!

Nie inaczej, bo właśnie tym piwem chciałem uświetnić swoje kolejne urodziny. Data rozlewu to 16.11.2023, więc mogłem z nim poczekać,...
          2024-05-20, 09:17
        • dadek
          Bonn-Pützchen, Alaunbachweg 10, Ale-Mania Brauerei
          dadek
          Gdy w jedynym sensownym browarze (nie warzącym kölschów) Braustelle w Köln https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...59#post2335759 spróbujemy już wszystkich piw, a chcemy jeszcze wypić coś ciekawego, w ciągu niecałej pół godziny jazdy pociągiem możemy przemieścić się do Bonn. Funkcjonują...
          2023-10-18, 02:53
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...