Czy IPA zawsze musi być taka gorzka?
Collapse
X
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria -
pewnie, każdy musi znaleźć swój styl który mu odpowiada. Ja osobiście lubie mocną goryczkę dlatego często sięgam po IPA czy APA tym bardziej ale chyba w każdym stylu który piłem do tej pory jest coś ciekawego co mi sie podoba/smakuje. Nie lubie chyba tylko piw miodowych i jakiś smakowych/owocowych.Zbieram podstawki piwne z całego świata -> zainteresowanych zapraszam do kontaktuComment
Related Topics
Collapse
-
Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!
Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano...-
Channel: Anglia
-
-
Stout Owsiany z Wieprza
Ekstrakt 13*, alko 4.9%
Piana - na dłużej pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - pod mocne światło ciemny rubinowy.
Gaz - nie za duży.
Aromat - czekolada.
Smak - gorzka czekolada ( taka z wysoko procentową...-
Channel: Piwo - konkretnie
2023-12-07, 12:08 -
-
Znalazłem to piwo w Dino. Ostatnia butelka kosztowała 4,69zł. Dużo, ale myślę sobie, spróbuję. Może to piwo pokaże jakiś smak. I mamy niespodziankę. Piwo ma smak. Barwa słomkowa. Piana niezła. Zapach chmielowy. W smaku chmiel, delikatny nuty ziołowo-słodkawe. Dość oryginalny w smaku...
-
2024-08-06, 14:16 -
-
Mimo, że dość konsekwentnie nie podają na opakowaniu gdzie zostało uwarzone piwo mam pewien sentyment do tego browaru. Trudno - tak musi być!
Nie inaczej, bo właśnie tym piwem chciałem uświetnić swoje kolejne urodziny. Data rozlewu to 16.11.2023, więc mogłem z nim poczekać,...-
-
-
Gdy w jedynym sensownym browarze (nie warzącym kölschów) Braustelle w Köln https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...59#post2335759 spróbujemy już wszystkich piw, a chcemy jeszcze wypić coś ciekawego, w ciągu niecałej pół godziny jazdy pociągiem możemy przemieścić się do Bonn. Funkcjonują...
-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment