Pivní revoluce: Ovládnou minipivovary český trh?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sokół83
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1598

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
    Padło trochę argumentów, więc Zythum przycichnie, wycofa się z dyskusji na bezpieczne pozycje by za tydzień-dwa zacząć całą dysputę od nowa. I tak do samego końca - jego lub forum.
    No i ja przez takich trolli ograniczyłem lekturę forum do przeglądania nowych artykułów w prasówce i śledzenia kilku wątków w stylu nowe piwa czy co tam nowego u pinty czy alebrowaru. Zajrzę sporadycznie w coś innego i zwykle natrafiam na jakieś wypociny domorosłego znawcy, które utwierdzają mnie w przekonaniu, że większość wątków nie prowadzi do niczego, tylko jest miejscem upartego prezentowania swojego poglądu na świat
    Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• VanPurRz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2008.09
      • 4229

To co padło to argumenty? Podanie NAJDROŻSZYCH cen w jednym z najdroższych lokali? To jest demagogia a nie argumenty. Rozmawiajmy o normalnych cenach, tak jak podał Lucifuge. A panie Sokół - zapraszam nazwij mnie trollem ale w twarz osobiście netowy odważniaku. Z mojej strony koniec tematu.
      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lucifuge Wyświetlenie odpowiedzi
        Jacer to są ceny w praskiej, drogiej knajpie. Kocour w varnsdorfie to są inne pieniadze a faktycznie małe, lokalne pivovary potrafią sprzedawać swoje wyroby po 23-25 koron vide Koniček czy Hobit. Da sie? Da.
        Zythum mieszka w Warszawie, więc porównuje do Czeskiej stolicy. Stolica do stolicy. Mówienie, że na wiosce w Czechach jest tanio i żądanie aby tak samo było w Warszawie do jest demagogia.

U mnie czeskie lane są po 5zł a kontraktowcy po 7,50zł.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

Comment

• pioterb4
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.05
          • 4322

Padł też bardzo trafny argument ze strony Pendragona, który Zythum od razu wyparł ze świadomości żeby nie burzyć swojej ideologii. Pozwolę sobie przypomnieć:
          Koszty surówców i mediów może i są podobne, ale już taka akcyza jest w Czechach równo 2 razy niższa niż u nas. Diametralnie niższe są tam też koszty sprzętu, gdyż nasz sanepid (i inne instytucje) żąda cudów, a tam wystarczy beczka do kiszonki zamiast obmierzonego i "wycertyfikowanego" tanka. Produkcja może być w kurniku, a u nas "szkło i aluminium".
          Musze gdzieś sobie "przekleić" ten cytat do notatnika bo jak znam życie w następnym tygodniu Zythuś znów zacznie obalanie teorii heliocentrycznej i wtedy będzie "jak znalazł".
          Last edited by pioterb4; 2013-06-18, 08:52.

Comment

• Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Przypominam, że poście numer 12 podałem link, gdzie powinna się toczyć rozmowa o kosztach produkcji piwa w Czechach.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Sokół83
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.12
              • 1598

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
              A panie Sokół - zapraszam nazwij mnie trollem ale w twarz osobiście netowy odważniaku.
              Napisał człowiek skrywający się za pseudonimem.
              Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• Pendragon
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

Bitwy ŁKS vs. Widzew prowadźcie sobie na PW.
                To było ostatnie ostrzeżenie.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• gobong
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2005.04
                  • 658

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Padł też bardzo trafny argument ze strony Pendragona, który Zythum od razu wyparł ze świadomości żeby nie burzyć swojej ideologii. Pozwolę sobie przypomnieć:

Musze gdzieś sobie "przekleić" ten cytat do notatnika bo jak znam życie w następnym tygodniu Zythuś znów zacznie obalanie teorii heliocentrycznej i wtedy będzie "jak znalazł".
                  Przyklejaj waść nawet na czole. Tylko najpierw poproszę o konkrety. Bowiem dopóki nie zobaczę konkretnego porównania wszystkich kosztów i zysków to obie strony tylko biją pianę(sam jestem trochę po środku bo już parę razy zadawałem pytanie o wyjaśnienie sprawy różnicy cen, ale nigdy nikt nawet w przybliżeniu nic nie wyliczył wyjaśnił ). Jak na razie żaden konkretny argument nie padł, nie podano żadnej podstawy prawnej . Tylko pyskówka bez sensu. Bo podany w wątku o cenach przykład jakiejś tam składki(zresztą bez żadnej podstawy) był śmieszny , a był mniej więcej taki że jak w Czechach nie zarabiasz albo zarabiasz mało to nie płacisz albo płacisz mało, ale jak zarabiasz dużo to ...... Podawanie jednej składowej ceny(choćby akcyzy) także nic nie zmienia ani niczego nie dowodzi bo składowych jest sporo. Więc chcecie sobie popyskować to może w temacie czy jest życie w kosmosie i kłonice w dłoń. Bowiem do tej pory nikt nic konkretnie nie przedstawił i niczego nie udowodnił na tym forum w temacie różnic ceny i ich podstaw a na tym globie w temacie życia w kosmosie. Mnie naprawdę ciekawi dlaczego w sklepie na śląsku taniej kupuję dobre piwo z Czeskiego niedużego browaru niż na przykład przeciętne piwo z Ciechanowa, Lwówka, która to firma małą już nie jest i posiada chyba dystrybucje w całym kraju. Przepraszam admina za post jeszcze w tym temacie a nie w temacie cen, i proszę o przeniesienie ewentualnej dyskusji do właściwego tematu.

Comment

• Pendragon
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                    To było ostatnie ostrzeżenie.
                    Zapomniałem, że to nie mój dział i nie mam tu władzy

Comment

Przetwarzanie...
                    X