Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
Wyświetlenie odpowiedzi
Pivní revoluce: Ovládnou minipivovary český trh?
Collapse
X
-
-
-
To co padło to argumenty? Podanie NAJDROŻSZYCH cen w jednym z najdroższych lokali? To jest demagogia a nie argumenty. Rozmawiajmy o normalnych cenach, tak jak podał Lucifuge. A panie Sokół - zapraszam nazwij mnie trollem ale w twarz osobiście netowy odważniaku. Z mojej strony koniec tematu."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lucifuge Wyświetlenie odpowiedziJacer to są ceny w praskiej, drogiej knajpie. Kocour w varnsdorfie to są inne pieniadze a faktycznie małe, lokalne pivovary potrafią sprzedawać swoje wyroby po 23-25 koron vide Koniček czy Hobit. Da sie? Da.
U mnie czeskie lane są po 5zł a kontraktowcy po 7,50zł.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Padł też bardzo trafny argument ze strony Pendragona, który Zythum od razu wyparł ze świadomości żeby nie burzyć swojej ideologii. Pozwolę sobie przypomnieć:
Koszty surówców i mediów może i są podobne, ale już taka akcyza jest w Czechach równo 2 razy niższa niż u nas. Diametralnie niższe są tam też koszty sprzętu, gdyż nasz sanepid (i inne instytucje) żąda cudów, a tam wystarczy beczka do kiszonki zamiast obmierzonego i "wycertyfikowanego" tanka. Produkcja może być w kurniku, a u nas "szkło i aluminium".Last edited by pioterb4; 2013-06-18, 08:52.
Comment
-
-
Przypominam, że poście numer 12 podałem link, gdzie powinna się toczyć rozmowa o kosztach produkcji piwa w Czechach.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziA panie Sokół - zapraszam nazwij mnie trollem ale w twarz osobiście netowy odważniaku.
Comment
-
-
Bitwy ŁKS vs. Widzew prowadźcie sobie na PW.
To było ostatnie ostrzeżenie.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziPadł też bardzo trafny argument ze strony Pendragona, który Zythum od razu wyparł ze świadomości żeby nie burzyć swojej ideologii. Pozwolę sobie przypomnieć:
Musze gdzieś sobie "przekleić" ten cytat do notatnika bo jak znam życie w następnym tygodniu Zythuś znów zacznie obalanie teorii heliocentrycznej i wtedy będzie "jak znalazł".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziTo było ostatnie ostrzeżenie.
Comment
-
Comment