Polskie multitapy - spis

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

    Serwowanie piw tylko jednej grupy piwowarskiej jest wbrew idei multitapu. Nie chodzi tylko o multi-krany, ale też róznorodnośc browarów, krajów, stylów...Wszystko ma być multi

    Comment

    • Mason
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2010.02
      • 3280

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
      Niestety innej drogi niż weryfikacja ja nie widzę.
      Będą krążyły komanda kontrolerów z browar.biz
      "Dzień dobry, kontrola nalewaków! Uuuu, tylko siedem czynnych, odbieramy gwiazdkę Michelin, tfu prawo do korzystania z miana multitapu"
      JEDNO PIVKO NEVADI!

      Comment

      • Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
        ...Wszystko ma być multi
        Jeden kran z drewna, drugi z brązu, trzeci z plastiku itp. I koniecznie każde krzesło inne.

        Comment

        • Pancernik
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9793

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
          Jeden kran z drewna, drugi z brązu, trzeci z plastiku itp. I koniecznie każde krzesło inne.
          A pisuar z ceramiki . Sorka, nie mogłem się "powszczymać" .
          Powołajmy "trójki.b-bizowe": jeden piwowar+jeden piwożłop+jeden hydraulik (żeby fachowo ustalić, skąd ciągnięta jest każda rurka). Kumulacje personalne (tzn. 3w1) niedozwolone!

          Comment

          • WojciechT
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2012.09
            • 2546

            Zgłaszam się na piwożłopa!

            Comment

            • grzeber
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2002.05
              • 2880

              Przez ile dni w roku takie miejsce musi mieć działające 10 nalewaków aby zdobyć te szczytne miano?
              Czy jak podpinają w piątek, i czasem zostanie do poniedziałku to już tak? A jak działają tylko latem z ogródkiem piwnym od maja do września?
              pozdrawiam
              www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

              Comment

              • VanPurRz
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2008.09
                • 4229

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                Będą krążyły komanda kontrolerów z browar.biz
                "Dzień dobry, kontrola nalewaków! Uuuu, tylko siedem czynnych, odbieramy gwiazdkę Michelin, tfu prawo do korzystania z miana multitapu"
                Zebyś wiedział A poważnie powiem jeszcze raz, ostatni raz Albo chcecie definicji - a wtedy trzeba ją stworzyć według zasad i sztuki i musi być jednoznaczna i tak samo rozumiana przez wszystkich, albo nie chcecie i wtedy po co ten temat?
                "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

                Comment

                • e-prezes
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19269

                  Definicja tworzona jest nie na całe wieki. Nie ma co wydumywać czym koncerny odpowiedzą, bo to nie istotne. Poza tym niektóre "wielokrany", nawet z czołówki w tygodniu potrafią świecić pustkami, bo podpina się wszystkie krany na weekend. Takie zjawisko będzie obecne, bo jest uzasadnione ekonomicznie. Definicja powinna być ogólna i zwięzła. 9 czy 10 to już kwestia marginalna.

                  Comment

                  • Rogerson
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2012.08
                    • 421

                    Ostatnio dosyć często bywam w Pubie Stacja we Wrocławiu, lub przechodzę obok niego i nie widziałem by mieli kiedykolwiek podłączone 10 nalewaków (nie wiem, czy tam fizycznie jest 10 nalewaków). Zawsze jak byłem było do wyboru 7-8 piw.

                    Ciekawy za to jestem nowego pubu, który powstaje we Wrocławiu z 16 nalewakami, w fajnej lokalizacji (50 metrów od Rynku).

                    Comment

                    • Chmielnicki
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2012.07
                      • 324

                      Mam pytanie następujące (jeżeli ta kwestia była już poruszana, to przepraszam): w którym z warszawskich multitapów można zamówić "próbnik", "wzorek", jak zwał tak zwał - chodzi mi o piwo w ilościach degustacyjnych, powiedzmy 6-10 x 100 ml? I gdzie jest największa szansa, że znajdę wolne miejsce (w poniedziałek w okolicach 16-17), żeby spokojnie napić się piwa?

                      Comment

                      • wpadzio
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2011.06
                        • 2654

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielnicki Wyświetlenie odpowiedzi
                        Mam pytanie następujące (jeżeli ta kwestia była już poruszana, to przepraszam): w którym z warszawskich multitapów można zamówić "próbnik", "wzorek", jak zwał tak zwał - chodzi mi o piwo w ilościach degustacyjnych, powiedzmy 6-10 x 100 ml? I gdzie jest największa szansa, że znajdę wolne miejsce (w poniedziałek w okolicach 16-17), żeby spokojnie napić się piwa?
                        W poniedziałek w godzinach 16-17 znajdziesz raczej wszędzie miejsce dla siebie, aczkolwiek być może nie wszędzie na dłużej niż godzina, dwie (rezerwacje)
                        Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
                        Serviatus status brevis est
                        3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

                        Comment

                        • żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

                          W Chmielarni jest deska 5 piw po chyba właśnie 100 ml, w PiwPawiu można zamawiać pojedyncze piwa w kieliszku degustacyjnym, ale nie wiem, jakiej pojemności - 50 lub 100 ml.

                          Comment

                          • fuliano
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2010.07
                            • 1835

                            A w KiKu 4 x 125ml

                            Comment

                            • fuliano
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2010.07
                              • 1835

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                              W Chmielarni jest deska 5 piw po chyba właśnie 100 ml, w PiwPawiu można zamawiać pojedyncze piwa w kieliszku degustacyjnym, ale nie wiem, jakiej pojemności - 50 lub 100 ml.
                              Coś mi się wydaję, że to miało być po 30 ml

                              Comment

                              • Chmielnicki
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2012.07
                                • 324

                                Dzięki za odzew. A ceny takiego "próbnika" w KiK i Chmielarni pamiętacie może?

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X