Serwowanie piw tylko jednej grupy piwowarskiej jest wbrew idei multitapu. Nie chodzi tylko o multi-krany, ale też róznorodnośc browarów, krajów, stylów...Wszystko ma być multi
Polskie multitapy - spis
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziNiestety innej drogi niż weryfikacja ja nie widzę.
"Dzień dobry, kontrola nalewaków! Uuuu, tylko siedem czynnych, odbieramy gwiazdkę Michelin, tfu prawo do korzystania z miana multitapu"JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi...Wszystko ma być multi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziJeden kran z drewna, drugi z brązu, trzeci z plastiku itp. I koniecznie każde krzesło inne.
Powołajmy "trójki.b-bizowe": jeden piwowar+jeden piwożłop+jeden hydraulik (żeby fachowo ustalić, skąd ciągnięta jest każda rurka). Kumulacje personalne (tzn. 3w1) niedozwolone!
Comment
-
-
Przez ile dni w roku takie miejsce musi mieć działające 10 nalewaków aby zdobyć te szczytne miano?
Czy jak podpinają w piątek, i czasem zostanie do poniedziałku to już tak? A jak działają tylko latem z ogródkiem piwnym od maja do września?pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziBędą krążyły komanda kontrolerów z browar.biz
"Dzień dobry, kontrola nalewaków! Uuuu, tylko siedem czynnych, odbieramy gwiazdkę Michelin, tfu prawo do korzystania z miana multitapu""Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Definicja tworzona jest nie na całe wieki. Nie ma co wydumywać czym koncerny odpowiedzą, bo to nie istotne. Poza tym niektóre "wielokrany", nawet z czołówki w tygodniu potrafią świecić pustkami, bo podpina się wszystkie krany na weekend. Takie zjawisko będzie obecne, bo jest uzasadnione ekonomicznie. Definicja powinna być ogólna i zwięzła. 9 czy 10 to już kwestia marginalna.
Comment
-
-
Ostatnio dosyć często bywam w Pubie Stacja we Wrocławiu, lub przechodzę obok niego i nie widziałem by mieli kiedykolwiek podłączone 10 nalewaków (nie wiem, czy tam fizycznie jest 10 nalewaków). Zawsze jak byłem było do wyboru 7-8 piw.
Ciekawy za to jestem nowego pubu, który powstaje we Wrocławiu z 16 nalewakami, w fajnej lokalizacji (50 metrów od Rynku).
Comment
-
-
Mam pytanie następujące (jeżeli ta kwestia była już poruszana, to przepraszam): w którym z warszawskich multitapów można zamówić "próbnik", "wzorek", jak zwał tak zwał - chodzi mi o piwo w ilościach degustacyjnych, powiedzmy 6-10 x 100 ml? I gdzie jest największa szansa, że znajdę wolne miejsce (w poniedziałek w okolicach 16-17), żeby spokojnie napić się piwa?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielnicki Wyświetlenie odpowiedziMam pytanie następujące (jeżeli ta kwestia była już poruszana, to przepraszam): w którym z warszawskich multitapów można zamówić "próbnik", "wzorek", jak zwał tak zwał - chodzi mi o piwo w ilościach degustacyjnych, powiedzmy 6-10 x 100 ml? I gdzie jest największa szansa, że znajdę wolne miejsce (w poniedziałek w okolicach 16-17), żeby spokojnie napić się piwa?Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziW Chmielarni jest deska 5 piw po chyba właśnie 100 ml, w PiwPawiu można zamawiać pojedyncze piwa w kieliszku degustacyjnym, ale nie wiem, jakiej pojemności - 50 lub 100 ml.
Comment
-
Comment