filtrów, efektów nie używam. Wygląda to tak, że robię zdjęcie w formacie RAW, potem już na komputerze ustawiam balans bieli, kontrast itp. A na koniec poprawiam tło w Photoshopie bo to szare z tyłu to sweterek dziewczyny
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chcebycemo
filtrów, efektów nie używam. Wygląda to tak, że robię zdjęcie w formacie RAW, potem już na komputerze ustawiam balans bieli, kontrast itp. A na koniec poprawiam tło w Photoshopie bo to szare z tyłu to sweterek dziewczyny
no i jeszcze dobre oświetlenie, bo chyba zwykłą wbudowaną lampą tak dobrze nie wyjdzie :]
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chcebycemo
filtrów, efektów nie używam. Wygląda to tak, że robię zdjęcie w formacie RAW, potem już na komputerze ustawiam balans bieli, kontrast itp. A na koniec poprawiam tło w Photoshopie bo to szare z tyłu to sweterek dziewczyny
Swoją drogą, ciekawe czy był już taki temat na forum w dziale "Przy piwie": "Jak fotografować piwo?"
Może w wolnej chwili chciałoby Ci się kiedyś taki temat założyć i opisać w kilku krótkich, żołnierskich słowach, krok po kroku, jak takie ładne zdjęcie wykonać (na co zwrócić uwagę, jak obrabiać, jakim programem, itp.)? Ja z chęcią i zainteresowaniem bym taki "poradnik" przeczytał. Myślę, że niejeden użytkownik tego forum również miałby coś do dodania od siebie w tej materii.
Ostatnia zmiana dokonana przez Chmielnicki; 2013-06-26, 17:46.
Pierwomajsk nie leży na głównym ciągu komunikacyjnym, więc mało kto tu przyjeżdża. Niedaleko jest wyjątkowe muzeum Strategicznych Sił Rakietowych, gdzie pojawiają się turyści, ale to zazwyczaj tylko przystanek w drodze z/do wybrzeża Morza Czarnego. Samo miasto nazywane jest często co...
Ktoś coś słyszał, ktoś coś widział, ale konkretów żadnych, albo niewiele. W okolicach Czerniowców ma działać jakiś mały browarek, mocno utajniony, co nie jest jakimś novum w tamtych stronach.
Przy moim pobycie tam, spróbowałem rozszyfrować tą zagadkę.
Kilkanaście kilometrów...
Jednym z wielu zapomnianych stylów piwa jest Broyhan, występujący też pod nazwami Broihan lub Breyhan. To jęczmienno – pszeniczne piwo, powstałe w XVI w. w Hanowerze, które rychło zyskało dużą popularność i w różnych odmianach rozpowszechniło się w całych północnych i środkowych...
Comment