jak produkuje sie słód aromatyczny?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arhigetes1977
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.07
    • 9

    jak produkuje sie słód aromatyczny?

    jak w temacie jaki jest proces otrzymywania słodu aromatycznego ?
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

    #2
    A jaki to jest słód aromatyczny?

    Comment

    • arhigetes1977
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2013.07
      • 9

      #3
      jutro napisze dokładną nazwę niemiecką

      Comment

      • arhigetes1977
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2013.07
        • 9

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arhigetes1977 Wyświetlenie odpowiedzi
        jak w temacie jaki jest proces otrzymywania słodu aromatycznego ?
        Niestety jedyna nazwa jaka widnieje na opakowaniu to Aroma Maltz jest to słód firmy IREKS z Kulmbach ale jaki konkretnie to nie wiem. Prosze wiec o podanie metody otrzymywania jakiego kolwiek słodu aromatycznego.

        Dzieki

        Comment

        • jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

          #5
          Poprzez suszenie w odpowiedniej temperaturze.
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

          (1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

          Comment

          • arhigetes1977
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2013.07
            • 9

            #6
            I nie dodaje sie zadnych substancji dodatkowych ?

            Comment

            • jacer
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2006.03
              • 9875

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arhigetes1977 Wyświetlenie odpowiedzi
              I nie dodaje sie zadnych substancji dodatkowych ?
              Jakich substancji?
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

              (1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
              No Hops, no Glory :)

              Comment

              • Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

                #8
                Aromat kawy, zboża, skunksa...

                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10785

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                  Jakich substancji?
                  Jak to jakich? Cytrynowych, jabłkowych, kawowych oraz bananowo-goździkowa pszenica
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  Przetwarzanie...
                  X