Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Wyświetlenie odpowiedzi
Nowe browary, nowe piwa i co z tego?
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikZdecydowana większość produktów Pinty czy AB jest dla mnie doskonała, skoro produkty np Pracowni uważasz za doskonale w takim samym stylu to gratulacje.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74 Wyświetlenie odpowiedziNigdzie nie napisałem, że uważam produkty Pracowni Piwa za doskonałe. Piłem jedno ich piwo (Crack) i oceniłem jego smak na 3, tylko pół punktu wyżej niż Ty. Za to nie uważam większości produktów Pinty za doskonałe, mają słabe piwa (np Grodziskie) dobre (np. Atak chmielu) i bardzo dobre (np. Dobry wieczór).
Osobiście z Pinty pije tylko Angielskie śniadanie, Stare ale Jare, Atak, Imperium, pozostałych nie - bo nie lubię ale uważam je za niezłe piwa, w przeciwieństwie np do PP
Przykładowa Pinta warzy mniej więcej równo, trzyma sie poziomu, jest to browar wraz z np AleBrowar, moze jeszcze cos Artezana, z których piwa mogę z niewielkim ryzykiem wysłać innym pasjonato za granicę, wszystko co do tej pory wysłałem smakowało. Czy o innych browarach można tak powiedziec? Nie, nawet o Widawie tego nie powiem, choć niektóre ich piwa mi bardzo smakowąły ale nie wszystkie są pewne bo zbyt wiele innych było moim zdaniem niedorobionych, z wadamiGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziDoszło Małe Piwko Blog.
Comment
-
-
Miałem przyjemność wziąć udział w pierwszym etapie ogólnopolskiego projektu sędziowsko-konsumenckiego "Oceniamy polskie lagery".
Dzięki uprzejmości i ofiarności Strefy Piwa konsylium składające się z jednego sędziego BJCP, jednego sędziego PSPD, piwowarów domowych, znawców wina, koneserów herbaty oraz zwykłych piwożłopów i hejterów, oceniało pierwszą część stawki. Wyniki są zadziwiające z jednej strony a jakże przewidywalne z drugiej. Więcej będzie na 4stronachpiwa, pewnie na strefowym FB a może i tutaj?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziWyniki są zadziwiające z jednej strony a jakże przewidywalne z drugiej. Więcej będzie na 4stronachpiwa, pewnie na strefowym FB a może i tutaj?Last edited by rohozecky; 2013-08-28, 10:13.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Z tego co zrozumiałem (w pierwszym etapie) test jeszcze się nie zakończył. Więc cieprliwości.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment