Nie doczytałeś dokładnie.Becik podał znamienny przykład, że właściciel lokalu nie chciał wziąć lagera , bo to nie IPA, więc jak Becik ma głosować portfelem skoro wszyscy robią tylko IPA albo lokale nie chcą brać nić innego?
Ja osobiście nic do IPA nie mam, ale od bardzo dawna (kilka lat) zauważyliśmy i śmiejemy się z darkiem lat 12, że większość piw rzemieślniczy to : piwo puste jak pustak ale nawalić chmielu i się wszystko pokryje.
Częściowo więc nie sposób nie zgodzić się z becikiem. Dlatego z utęsknieniem czekam na klasycznego w końcu stouta (miał nim być Orthodox a okazał się kolejnym pustakiem w któym wszystko przykrywa agresywny amerykański chmiel).
Na scenie jest chyba miejsce i dla pustych piw w których jedyne co czuć do chmiel, ale i dla klasyków w których tak samo ważne są podstawy - słód, balans, zrównoważenie?
Ja osobiście nic do IPA nie mam, ale od bardzo dawna (kilka lat) zauważyliśmy i śmiejemy się z darkiem lat 12, że większość piw rzemieślniczy to : piwo puste jak pustak ale nawalić chmielu i się wszystko pokryje.
Częściowo więc nie sposób nie zgodzić się z becikiem. Dlatego z utęsknieniem czekam na klasycznego w końcu stouta (miał nim być Orthodox a okazał się kolejnym pustakiem w któym wszystko przykrywa agresywny amerykański chmiel).
Na scenie jest chyba miejsce i dla pustych piw w których jedyne co czuć do chmiel, ale i dla klasyków w których tak samo ważne są podstawy - słód, balans, zrównoważenie?
Comment