Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
Wyświetlenie odpowiedzi
Nowe browary, nowe piwa i co z tego?
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziPierwsze słyszę, że jedzenie sushi było kiedykolwiek nobilitujące To chyba tylko w Krakówku i Warszawce
We Wrocławiu tego nie spotkałem. A nie, jeden znajomy to robił z 7 lat temu, ale on jest marynarzem i pływa głownie w tamtych rejonach.Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
Ustalmy, o których browarach ty mówisz? Bo temat się zaczął o tych co warzą wity srity, czyli o tych browarach co są raptem od roku na rynku. Autor zresztą nie wie, które są od roku i wymyśla, że ponad! dwa lata.Last edited by jacer; 2013-08-06, 22:06.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong Wyświetlenie odpowiedziNie ma problemu aby takie piwa kupić w Polsce często za mniejsze pieniądze niż ich Polskie podróbki. Po co wywarzać otwarte drzwi?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziUstalmy, o których browarach ty mówisz? Bo temat się zaczął o tych co warzą wity srity, czyli o tych browarach co są raptem od roku na rynku. Autor zresztą nie wie, które są od roku i wymyśla, że ponad! dwa lata.Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez Wyświetlenie odpowiedzijacer zrobiłeś wtrącenie o sushi nie o browarachMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong Wyświetlenie odpowiedziNie ma problemu aby takie piwa kupić w Polsce często za mniejsze pieniądze niż ich Polskie podróbki. Po co wywarzać otwarte drzwi?
Comment
-
-
Nie jestem fachowcem, nie śledzę zagranicznych rynków, nie mam danych do tego. Jednak patrząc na dane mi dostępne to w takim USA gdzie browarnictwo domowe rozwinęło się na ogromna skale, mimo że potem powstała duża ilość małych browarów rzemieślniczych, to piwowarstwo domowe nadal świetnie się ma. Właśnie, ta dyskusja jest wynikiem rozczarowania piwowarów domowych jakością piw z nowych browarów. Czcimy wręcz nasze piwa, odprawiamy warki, mieliśmy nadzieję że jak ludzie często z naszego forum zaczną warzyć zawodowo to tak samo będą czcić ten zawód. Tutaj raczej rozczarowanie. Jedni poszli w zyski, drudzy mimo ogromnych chęci(dobrych) przekonali się że porażki(nieudane warki) to często chleb powszedni na początku drogi, a żyć trzeba. Tak sobie myślę, że nasz rynek po pewnych koniecznych przetasowaniach będzie wyglądał tak samo jak w USA w odpowiedniej skali oczywiście. Koncerny na swoich pozycjach, parę knajp z własnym piwem przetrwa tak jak i parę browarów rzemieślniczych i kontraktowych. Natomiast tacy jak ja dalej będą warzyć a gdzieś na grillu pic jakie tam będzie i z daleka omijać drogie produkty rzemieślników, nie zawsze smaczne mimo swej ceny. Na Czechy z ogromna ilością smacznych w przyzwoitej cenie piw nie ma co liczyć. Smaczne za nieduże pieniądze trzeba sobie uwarzyć samemu.
Comment
-
-
Ale dlaczego uprawiasz demagogię i porównujesz 30 lat rynku w USA do raptem jednego roku w Polsce?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziAle dlaczego uprawiasz demagogię i porównujesz 30 lat rynku w USA do raptem jednego roku w Polsce?
Comment
-
-
Piwna "rewolucja" jest taka, iż mamy albo piwa kiepskie (w bardzo dużym przedziale cenowym), albo piwa bardzo dobre, lecz drogie. Piwa proponowane przez Pinte, AleBrowar, Widawę itd. moim zdaniem to takie, które pije się okazjonalnie (ja tak robię), bo są po prostu za drogie, a niekiedy zbyt specyficzne by móc się ich napić po prostu "od tak". Mieszkam obok krakowskiej Marii, więc wybór piw mam niepowtarzalny - jednak w polskiej ofercie brakuje mi piw bardzo dobrych o przystępnych cenach. Mam podobne odczucia co kolega becik. Dlatego też sięgam po czeskie piwa, bo mam je w niskiej cenie w dobrej jakości.Last edited by sienioo; 2013-08-06, 22:31.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong Wyświetlenie odpowiedziRoku?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNo a ile lat działa Artezan, AleBrowar, Pracownia, Szałpiw, Widawa? 10 lat?Last edited by gobong; 2013-08-06, 22:40.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong Wyświetlenie odpowiedziTo cały rynek piwny w Polsce dla Ciebie ? Przynajmniej wiadomo kto kim jest.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong Wyświetlenie odpowiedziTo cały rynek piwny w Polsce dla Ciebie ? Przynajmniej wiadomo kto kim jest.
Comment
-
Comment