Déjà vu Tyskie Gronie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Remo69
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.08
    • 1

Déjà vu Tyskie Gronie

Kilka nurtujących mnie pytań:

1. Dlaczego Tyskie zmieniło nagle logo ? (stare - korona bez wypełnienia, nowe – z wypełnieniem)
    2. Dlaczego stare dobre Tyskie Gronie, które wygrało m.in. dwie prestiżowe nagrody jako w 2005 roku w Monachium (podczas Drink Tec) piwo Tyskie powtórnie otrzymało Grand Prix (tytuł Champion Beer) oraz w 2011 roku Tyskie zdobyło złoty medal podczas Monde Selection 2011 w Brukseli a które zawiera obecnie (nie zawierało wcześniej podczas konkursu) „innowacji substytutowych” (określenie wł.) w postaci:
    - lekkich nut jabłkowo-bananowych,
    - nut słodowo-karmelowych,
    - chmielowo-cytrusowych,
    nadal jest sprzedawane pod tą samą mylącą dla klienta nazwą.
    3. Dlaczego stare dobre Tyskie Gronie jest już coraz mniej dostępne w sklepach i wypierane jest przez nowe „podrobione”.

Pomijam już kwestię fundamentalną jaką jest inny smak co z pewnością wielu z Was zdołało zauważyć oraz nazewnictwo „Klasyczne” które znaczy (wg mnie) „Nie takie klasyczne jak myślisz”. Czy w obecnych czasach wszechobecnej i odchudzania składu w celu podmiany droższych składników na tańsze (jabłko, banan, cytrusy) będzie można się napić starego dobrego piwa ?

Proszę Was forumowiczów o wypowiedzenie się. Dziękuję z góry. Pozdrawiam.
  • yoreck
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.04
    • 526

sorry,ale czy to nie Ty urwałeś się wczoraj z choinki?Czego oczekujesz od piwa koncernowego?
    Odpowiem zbiorczo na wszystkie pytania- bo mamy rok 2013 ,a nie lata 50-80 czy 90 .Amen
    Last edited by yoreck; 2013-08-25, 20:27.

Comment

• dadek
      Major Piwnych Rewolucji
      🍺🍺
      • 2005.09
      • 4701

Nie sądzę by Twoje pytania jakoś szczególnie zainteresowały browarbizowych forumowiczów, tak jak mało oni interesują się (kilku twardzieli jest co jednak próbują) piwopodobymi wyrobami KP typu tyskacz.
      Last edited by dadek; 2013-08-25, 20:30.

Comment

• VanPurRz
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2008.09
        • 4229

Próba marketingu sieciowego ale słaba bo adres nie ten. wyroby tyskacze bo piwem to nie jest i nie było już conajmniej od lat 15 tu nikogo nie interesują.
        "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Szakali
          • 2013.08
          • 572

1.Bo tak im się ubzdurało .
          2.A czy te piwo było kiedykolwiek dobre? Za mojego żywota zapewne nie A fakt te 3 podpunkty na butelce/puszcze odnośne doznań doprowadzają mnie do śmiechu ;D Aczkolwiek pamiętam,że w jakiejś tam partii kiedyś wyczułem te nuty bananowe xD
          Jak jest wypierane ?Po prostu w sklepach były jeszcze butelki ze starymi etykietami,zaczeli produkować nowe i takie też trafiają do sklepów...
          Powiem jedno ,nie kupujcie tego badziewia,ja je czasem wypije bo dostane zgrzewkę w prezencie ot tyle .

Comment

• Mikko
            • 2008.12
            • 583

Ad 1. Jezu, faktycznie
            Ad 2. Może to błąd w drukarni. Chłopaki na dtp się walnęli
            Ad 3. Też miałem chwile zwątpienia jak zlikwidowali po 89tym słodycz o nazwie 'Blok turystyczny'

„Klasyczne” które znaczy (wg mnie) „Nie takie klasyczne jak myślisz”.

Ja to rozumiem, jak dowiedziałem się że w Coca Coli nie ma już kokainy byłem smutny.

Czy w obecnych czasach wszechobecnej i odchudzania składu w celu podmiany droższych składników na tańsze (jabłko, banan, cytrusy) będzie można się napić starego dobrego piwa ?

Chwila, banany i cytryny nie są tanie.

Deja vu,
            Mikko

Comment

• e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19260

Te medale są guzik warte. Większość piw startujących na tych konkursach dostawała jakiś medal, jeśli produkt był bez wad. To żadne osiągnięcie.
              A reszta wywodu również od czapy...

Comment

• Szakali
                • 2013.08
                • 572

otóż to,te medale to tylko zachęta dla klienteli ,zresztą jak też bogato reklamowana .
                Przeciętny polak to kupuje i trzymając w ręku tyskie twierdzi.że "TO COŚ " A tak naprawdę ot zwykłe pranie mózgu .

Comment

• Kolesław
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.03
                  • 1130

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Remo69 Wyświetlenie odpowiedzi

Czy w obecnych czasach wszechobecnej i odchudzania składu w celu podmiany droższych składników na tańsze (jabłko, banan, cytrusy) będzie można się napić starego dobrego piwa ?
                  Z tego wynika, że kolega Remo69 zupełnie serio uważa, że do produkcji Tyskiego Gronia używa się ww. owoców! Przecież to nawet nie jest bzdura o żółci zamiast chmielu! Bo ta bzdura to powielanie idiotycznej legendy miejskiej, a kolega Remo69 ma ewidentnie problemy na poziomie czytania ze zrozumieniem. (A wydawałoby się, że teksty marketingowe zamieszczane na ulotkach, kontretykietach et. nie są kierowane do elit.)

Comment

• Rogerson
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2012.08
                    • 421

Te nagrody niestety działają na wyobraźnie, bo atakują Cię reklamą nagle i jedyne co zostaje w głowie, to to że Tyskie zdobyło jakieś tam medale, to przecież musi być dobre.

To prawie tak jakby w wiadomosciach powiedzieli, że sportowiec zajął 3 miejsce i zdobył brązowy medal w jakiejś tam konkurencji i że jest to najlepszy wynik Polaka w historii tej dyscypliny. A potem patrzysz na necie na wyniki, a startujących było...trzech

Comment

Przetwarzanie...
                    X