Kilka nurtujących mnie pytań:
1. Dlaczego Tyskie zmieniło nagle logo ? (stare - korona bez wypełnienia, nowe – z wypełnieniem)
2. Dlaczego stare dobre Tyskie Gronie, które wygrało m.in. dwie prestiżowe nagrody jako w 2005 roku w Monachium (podczas Drink Tec) piwo Tyskie powtórnie otrzymało Grand Prix (tytuł Champion Beer) oraz w 2011 roku Tyskie zdobyło złoty medal podczas Monde Selection 2011 w Brukseli a które zawiera obecnie (nie zawierało wcześniej podczas konkursu) „innowacji substytutowych” (określenie wł.) w postaci:
- lekkich nut jabłkowo-bananowych,
- nut słodowo-karmelowych,
- chmielowo-cytrusowych,
nadal jest sprzedawane pod tą samą mylącą dla klienta nazwą.
3. Dlaczego stare dobre Tyskie Gronie jest już coraz mniej dostępne w sklepach i wypierane jest przez nowe „podrobione”.
Pomijam już kwestię fundamentalną jaką jest inny smak co z pewnością wielu z Was zdołało zauważyć oraz nazewnictwo „Klasyczne” które znaczy (wg mnie) „Nie takie klasyczne jak myślisz”. Czy w obecnych czasach wszechobecnej i odchudzania składu w celu podmiany droższych składników na tańsze (jabłko, banan, cytrusy) będzie można się napić starego dobrego piwa ?
Proszę Was forumowiczów o wypowiedzenie się. Dziękuję z góry. Pozdrawiam.
1. Dlaczego Tyskie zmieniło nagle logo ? (stare - korona bez wypełnienia, nowe – z wypełnieniem)
2. Dlaczego stare dobre Tyskie Gronie, które wygrało m.in. dwie prestiżowe nagrody jako w 2005 roku w Monachium (podczas Drink Tec) piwo Tyskie powtórnie otrzymało Grand Prix (tytuł Champion Beer) oraz w 2011 roku Tyskie zdobyło złoty medal podczas Monde Selection 2011 w Brukseli a które zawiera obecnie (nie zawierało wcześniej podczas konkursu) „innowacji substytutowych” (określenie wł.) w postaci:
- lekkich nut jabłkowo-bananowych,
- nut słodowo-karmelowych,
- chmielowo-cytrusowych,
nadal jest sprzedawane pod tą samą mylącą dla klienta nazwą.
3. Dlaczego stare dobre Tyskie Gronie jest już coraz mniej dostępne w sklepach i wypierane jest przez nowe „podrobione”.
Pomijam już kwestię fundamentalną jaką jest inny smak co z pewnością wielu z Was zdołało zauważyć oraz nazewnictwo „Klasyczne” które znaczy (wg mnie) „Nie takie klasyczne jak myślisz”. Czy w obecnych czasach wszechobecnej i odchudzania składu w celu podmiany droższych składników na tańsze (jabłko, banan, cytrusy) będzie można się napić starego dobrego piwa ?
Proszę Was forumowiczów o wypowiedzenie się. Dziękuję z góry. Pozdrawiam.
Comment