Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Juby_piwosz
Wyświetlenie odpowiedzi
PETy kontra butelki.
Collapse
X
-
--------------------
--------------------
"Żółw porusza się z prędkością wystarczającą do upolowania sałaty. "
-
-
Czesi to mają przerąbane, same dobre piwa z minibrowarów w petach, U Konicka dziennie cała lodówka schodzi, u Marii w Krk najlepiej się czeskie pety sprzedają - Paanie jak tu żyć? jak tu żyć?
Aaaa zapomniałem, Juby_piwosz obawia się rozpowszechnienia peta, którego i tak nie będzie kupował
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maaniek Wyświetlenie odpowiedziAaaa zapomniałem, Juby_piwosz obawia się rozpowszechnienia peta, którego i tak nie będzie kupował
A teraz parę ciekawostek. Najpierw dwa posty Czesa (drugi co prawda dotyczący chyba zwykłych petów, nie piwnych):
Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)
Piwa nie uwarzysz w garści - jaki sprzęt jest do tego konieczny? Ciekawe rozwiązania i nowości techniczne.
I petowy wątek, w którym toczyła się podobna dyskusja jak tutaj, tylko jakoś mniej kłótliwie. Bonus w postaci Krzysia "łamiącego zasady wiary".
Comment
-
-
Prawo Kopernika-Greshama jest tu wg mnie słowem-kluczem (wyrażeniem-kluczem).
Pozbywamy się kolejnej otoczki kulturowej na rzecz ekonomii.
Czy możemy temu zapobiec?
Nie. Bo ekonomia rządzi.
Tak. Bo ekspansja browarów niekorporacyjnych jest tego dowodem.
Mam świadomość, że piwo w pecie się przyjmie.
I jednocześnie nadzieję, że tak jak wielu z nas sięga nie po Tyskie czy Żywca (i nie mam na myśli Portera), a po AleBrowar, Pintę czy Hausa. Jak wielu z nas jednak zadaje sobie wciąż ten trud, by piwo nalać do odpowiedniego szkła uprzednio umytego. Jak wielu z nas zadaje sobie trud odpowiedniego schłodzenia piwa. itd. Tak znajdzie się wielu wśród nas, którym nie będzie zbyt ciężko potargać ten słodki ciężar szkła.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziA teraz parę ciekawostek. Najpierw dwa posty Czesa (drugi co prawda dotyczący chyba zwykłych petów, nie piwnych):
Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)
Wie ktoś ile miesięcy ma termin przydatności do spożycia łódzkiego Sarmackiego Mocnego w PET? Wydaje mi się, że jest to krótszy czas niż w przypadku piw butelkowanych czy puszkowanych.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Właśnie piję "Dwa Smoki" przelane z PETa. Dwa tygodnie temu piłem Pacific Pale Ale również przelane z takiej butelki - a nawet, o zgrozo, trochę "pociągnąłem z gwinta"! I wiecie co?
Było tak samo dobre, jak ze szklanej butelki. O co więc cała ta histeria?
Comment
-
Comment