Blogi piwne - spis

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • majeure
    Porucznik Browarny Tester
    • 2011.03
    • 315

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes

Blog tworzy osobną strefę, nawet nie dyskusji, więc w mojej ocenie ktoś kto tam tworzy wpisy powinien mierzyć ciut wyżej. A nie zawsze tak jest. Vlogi już w ogóle wypatrzyły pojęcie oceny.
    Wypatrzyły ? Chyba wypaczyły.

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19258

W rzeczy samej. Mój błąd!
      I tym forum wydaje się być lepsze...

Comment

• wrednyhawran
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2010.07
        • 1784

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoda79
        Jaka jest nazwa bloga, w którym autor podaje piwne wiadomości w krotkich zdaniach?

Codziennie aktualizowany pasek "Piwowieści", oraz kalendarium wydarzeń z całego roku.
        Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
        Małe Piwko Blog
        Małe Piwko Blog na facebooku
        Domowy Browar Demon

Comment

• VanPurRz
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2008.09
          • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
          Ale po co to epatowanie cudzysłowiem?

Forum dyskusyjne jest czymś odmiennym od bloga, co już zostało powiedziane nie raz. Tu każdy wyraża swoją opinię w sposób dla niego dostępny. Jednemu potrzeba 10 zdań, innemu 2-3 a inny zawrze to w 1 słowie. BTW, ostatnio jest jeszcze jedna grupa - wrzucaczy zdjęć (oczywiście bez komentarza). Czasem ktoś napisze banialuki i zaraz to wyjdzie.

Blog tworzy osobną strefę, nawet nie dyskusji, więc w mojej ocenie ktoś kto tam tworzy wpisy powinien mierzyć ciut wyżej. A nie zawsze tak jest. Vlogi już w ogóle wypatrzyły pojęcie oceny.

Konkludując, uważam, że na blogerach spoczywa większy ciężar i w związku z tym bardziej powinni zwracać na to co mówią, jak mówią i ...jak długo mówią.
          100% racji. Forum jest z definicji platformą dyskusji, zarówno dla doświadczonych jak i laików. Natomiast od wypowiedzi blogera który przecież zakładając bloga powinien znac się na piwie bardziej niż osoba przeciętna wymagam znacznie więcej. To tak jak różnica pomiędzy forum motoryzacyjnym, a założeniem warsztatu.
          "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

Chwilamoment, przecież bloger nie zakłada browaru. Zakłada blog, do czego wystarczy znajomość zakładania blogu, a nie jego przedmiotu - wszelka złośliwość przypadkowa.

Comment

• tristan_tzara
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2007.12
              • 1038

Cześć. Zachęcony wpisami na forum o fejmie, zajebistosci i wygody bycia blogerem, postanowiłem założyć swój. Ale że jestem leniwy i niemainstreamowy to będzie on narazie tylko na Facebooku.
              Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.

Tylko piwa dzikie i kwaśne, wiec nikt tego nie będzie czytał, ale co tam. Teraz jestem blogerem więc slijcie gadżety, kasę, piwa, czipsy itp
              Ps. Tak poważnie to chciałem trochę rozpropagowac te style, rozwinąć wiedzę na ich temat, dlatego zawsze będę się starał jakoś wprowadzić w temat. Myślę też nad słownikiem terminologii a czasem wrzucę jakieś biologiczno-chemiczne nudziarstwo o drozdzach. Tyle z planow. Póki co będą się pojawiały recki w stylu tej pierwszej. Jeśli będzie więcej czasu to też edukacja

Comment

• Piktor
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2011.11
                • 109

Super! Pierwszego czytelnika już masz, będę śledził namiętnie, brakowało czegoś takiego; w Polsce kwachy są chyba najbardziej po macoszemu traktowaną rodziną stylów ze wszystkich. Z dwa lata temu powiedziałbym jeszcze, że tak być musi, bo więcej w nich dziwności niż przyjemności, ale pogłębianie doświadczeń pokazało, że się myliłem i mogą konkurować z najbardziej eleganckimi stylami. Wędzonki się już przebiły i wchodzą do normalności, może dołożysz cegiełkę do tego, że i piwa kwaśne się przebiją, chociaż trochę.

Szkoda tylko, że na facebooku, źle mi się kojarzy to miejsce.

Comment

• tristan_tzara
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2007.12
                  • 1038

Dzięki. Mam założyć blog normalny, ale zajmę się tym niewczesniej niż w przyszłym tygodniu. Chciałbym aby wyglądał dobrze i był porządnie zrobiony, a ten tydzień mam zawalony po uszy tak ze nawet nie mam czasu kompa włączyć a na fb to wszystko mogę wygodnie z telefonu ale raz dzięki za pierwsze mile słowa, od razu dostaje się kopa aby robić więcej

Comment

• Piktor
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2011.11
                    • 109

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara
                    Dzięki. Mam założyć blog normalny, ale zajmę się tym niewczesniej niż w przyszłym tygodniu. Chciałbym aby wyglądał dobrze i był porządnie zrobiony, a ten tydzień mam zawalony po uszy tak ze nawet nie mam czasu kompa włączyć a na fb to wszystko mogę wygodnie z telefonu
                    Aa no jak tak, to nic nie mówiłem. Bałem się, że to tak z wyboru, a nie z braku czasu. Powodzenia.
                    Last edited by Piktor; 2015-04-24, 02:20.

Comment

• tristan_tzara
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2007.12
                      • 1038

Bo domyślnie tak było, ale później zdałem sobie sprawę z utrudnień przy segregowaniu notek oraz dostępności przez wyszukiwarki. Póki co ruszulem z fb bo mi się nudzi na nocnych zmianach, ale jak się zrobi luzniej to popracuje nad ładnym blogiem

Comment

• wrednyhawran
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2010.07
                        • 1784

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara
                        Dzięki. Mam założyć blog normalny, ale zajmę się tym niewczesniej niż w przyszłym tygodniu. Chciałbym aby wyglądał dobrze i był porządnie zrobiony, a ten tydzień mam zawalony po uszy tak ze nawet nie mam czasu kompa włączyć a na fb to wszystko mogę wygodnie z telefonu ale raz dzięki za pierwsze mile słowa, od razu dostaje się kopa aby robić więcej
                        Załóż blog jak najszybciej. Nie ma sensu oddawać facebookowi zbyt wiele swoich wartości intelektualnych. Raczej trzeba go traktować instrumentalnie, jako agregator naszych treści. Powodzenia i wytrwałości.
                        Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
                        Małe Piwko Blog
                        Małe Piwko Blog na facebooku
                        Domowy Browar Demon

Comment

• emes
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.08
                          • 4275

A będzie na tym blogu o wegetarializmie, bo tutaj mam niedosyt ?

Comment

• leona
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2009.07
                            • 5853

Eeeee, tristan, ten blog o sałerach jest tak samo niemejnstrimowy jak twoje marchewki, broda i dziary

Comment

• franekf
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2004.06
                              • 944

Czytałbym jak Janusz ulotkę Biedronki, ale nie mam FB. Zakładaj normalnego bloga
                              Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
                              http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
                              Piwny Janusz bez Teku

Comment

• tristan_tzara
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2007.12
                                • 1038

Póki co na fb można czytać nie mając konta. Gorzej z subskrypcją i tu tez się przyda normalny blog. Do końca tygodnia będzie jeszcze 1 notka, może dwie. W przyszłym już chce wrzucać na prawdziwy blog i dam znać jeśli się pojawi. A sam blog nie będzie jakoś mega aktualizowany, jedna notka na tydzień lub 2 mniejsze jeśli opisy aktualnych polskich wynalazków

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
                                Eeeee, tristan, ten blog o sałerach jest tak samo niemejnstrimowy jak twoje marchewki, broda i dziary
                                Phi, a na parafrazę cytatu Emmy Goldman, będącego nazwą strony, nie zwrociles jeszcze uwagi

Comment

Przetwarzanie...