Blogi piwne - spis

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • franekf
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.06
    • 944

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara
    Wtedy nie byłoby należytego kvltu w stylu "wydamy jedna kasetę dla wybranych i nie gramy koncertów bo modnisie i pozerzy przyjdą"
    Może pisz bloga, ale ukryj treść?!
    Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
    http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
    Piwny Janusz bez Teku

Comment

• tristan_tzara
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2007.12
      • 1038

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika franekf
      Może pisz bloga, ale ukryj treść?!
      Ejjjj, to jest pomysł! Albo będzie wlaczany tylko 5 dni w miesiącu dla ograniczonej ilości odwiedzających

Comment

• piwo_szka
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2015.01
        • 71

To ja dołączę do tej snadnej gromadki Wprawdzie to nie blog, ale serwis z recenzjami, opiniami i ocenami trunków wszelakich, ale działam tam prężnie jako piwoszka i opisuję piwa z pozycji zwykłego konsumenta (i z pozycji nieznającej się na niczym baby :P) Ten serwis jest również dla Kowalskiego, jak i Kowalski może od siebie coś dorzucić

alkowiki.pl
        facebook.com/alkowiki

PS Wybieram się na kurs kiperski (nie mój pomysł, tylko znajomych, którzy mnie wejściówką obdarowali:P), także moje wypociny na Alkowiki nabiorą z czasem, mam nadzieję, smaczku ;-)
        Last edited by piwo_szka; 2015-05-19, 14:39.
        piwna smakoszka na Alkowiki

Comment

• bayern71
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.06
          • 1004

W tym całym zalewie pojawił się ciekawy blog - browar paragraf. Traktuje on o prawnej stronie piwowarstwa. Ciekawe teksty. Wreszcie człowiek kumaty.

Comment

• Winalubie
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2015.05
            • 12

Hej, widzę w narzędziu do śledzenia statystyk, że ostatnimi czasy dosyć dużo wejść pojawia się z browar.biz. Z tego też powodu zarejestrowałem tutaj w końcu swoje konto i pragnę zaprosić was na piwodnia.pl. Piszę tak naprawdę o wszystkim, nie tylko o piwie i związanymi z nim rzeczami. Forma bloga jest taka, że codziennie można się tam spodziewać krótkiej recenzji piwa (głównie z polskiego browaru rzemieślniczego) + garści ciekawostek ze świata, czasami coś o kinematografii, książkach i lokalach. Mam też do tego fanpage na fejsie.
            Za spotkanie!
            Last edited by Winalubie; 2015-05-26, 09:05.

Comment

• piwo_szka
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2015.01
              • 71

No, cześć winalubie - już w takim razie wiem, jak Alkowiki na Instagramie wyhaczyłeś :] Tak, niektóre blogi działają na Instagramie też; tam też zapraszam ;-)
              piwna smakoszka na Alkowiki

Comment

• Winalubie
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2015.05
                • 12

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piwo_szka
                No, cześć winalubie - już w takim razie wiem, jak Alkowiki na Instagramie wyhaczyłeś :] Tak, niektóre blogi działają na Instagramie też; tam też zapraszam ;-)
                Ej, akurat na Alkowiki trafiłem z browar.biz

Comment

• laiquibe
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2015.05
                  • 36

Pozwolę dodać swoje wypociny. Pisane dla Lubej ale może Ktoś znajdzie coś ciekawego. Jedzenie, piwo i trochę offtopu.
                  http://miesozerny.pl

Comment

• bialy84
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2015.06
                    • 1

Cześć

To i ja się dorzucę ze swoim blogiem. www.znalewaka.pl.

Blog w zasadzie o wszystkim co związane z tematyką piwną, trochę newsów i ciekawostek, trochę recenzji i mapy piwne - póki co zaczynamy od swojej okolicy czyli Sosnowca, ale docelowo będa pojawiać się nowe miasta.

Blog skierowany raczej do mniej zaawansowanych piwoszy, głównie do tych, którzy tak jak my dopiero poznają świat piwnej rewolucji oraz do tych, którzy poza Tyskim i Żywcem nie znają niczego innego. Chcielibyśmy pokazać im, że jest coś więcej, ale w sposób prosty , przejrzysty i jasny.

Comment

• Firaxis
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2009.05
                      • 36

wspominal ktos o kororowych szyszkach? fajnie, na luzie z jajem o piwie. podoba mnie sie

Comment

• stepwolf
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2012.09
                        • 26

Cześć! Mój blog wisi już jakiś czas w internecie. Początkowo były tam tylko recenzje wypitych piw, ale od zeszłego roku staram się pisać o piwie pod zupełnie innym kątem (jego historii, o surowcach piwowarskich, piwach egzotycznych). Dla mnie blog to przede wszystkim motywacja do ustawicznego pogłębiania wiedzy na temat piwa i piwowarstwa. Sam uważam się po prostu za piwosza, a nie jakiego tam wielkiego znawcę. Zapraszam!

Blog o piwie i tematyce piwnej, piwo i jedzenie, recenzje piw, przemyślenia na temat piwa. No to... po piwku!
                        http://notopopiwku.blogspot.com

Comment

• rzodny
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2015.04
                          • 12

Siema.

Od maja również prowadzę fanpejdż o piwie, więc może Was zainteresuje. Udostępniam co ciekawsze newsy, pojawiają się posty humorystyczne, ale przede wszystkim są tu degustacje/recenzje. Ostatnio trochę odważniej bawię się zdjęciami i czasami nawet fajnie to wychodzi, choć zaznaczam, że żaden ze mnie fotograf czy grafik

Zapraszam: https://www.facebook.com/PiwaZaZywa/
                          piwazazywa.blogspot.com

Comment

• Dublus
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2013.11
                            • 2

Witam,
                            Również, prowadzę bloga o tematach okołopiwnych. Już jakiś czas, ale teraz w końcu mam trochę konkretnej treści. Zapraszam więc, do poczytania i śledzenia na FB.

Comment

• Hermanowski86
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2016.01
                              • 2

Cześć!! Jestem tu nowy i od pierwszego postu chciałbym zaprezentować Wam swój blog: http://pamietniksmakosza.blogspot.com/

Wiele blogów piwnych wypełniona jest prawdziwymi elaboratami na temat danego piwa, piwa opisane wzdłuż i wszerz, w 3d po prostu Co jest oczywiście fajne, można się wiele dowiedzieć i szacun dla tych blogerów. Ja doszedłem do wniosku, że może nie wszystkim się tak chce czytać parametry piwne, mniej zaawansowanym piwoszom, czy piwoszom poczatkującym najlepiej odpowiadałby chyba krótki, zwięzły opis. Takie też właśnie znajdują się u mnie na blogu. A i ja sam, nie jestem jakimś wielkim koneserem, tylko zwykłym smakoszem Moje osobiste doznania smakowo-wizualne.

Zapraszam do degustacji
                              Last edited by Hermanowski86; 2016-01-12, 00:54.

Comment

• rzodny
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2015.04
                                • 12

Znowu ja. Oprócz fanpejdża mam już od jakiegoś czasu takiego bloga, że bloga. Poza recenzjami są tam trzy teksty okołopiwne, no i nadal bawię się fotkami.

Zapraszam: http://piwazazywa.blogspot.com/

Click image for larger version

Name:	11989_1092176544150396_3408008479585455890_n.jpg
Views:	1
Size:	53,2 KB
ID:	2060208
                                piwazazywa.blogspot.com

Comment

Przetwarzanie...