Blogi piwne - spis
Collapse
X
-
Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku -
Comment
-
To ja dołączę do tej snadnej gromadki Wprawdzie to nie blog, ale serwis z recenzjami, opiniami i ocenami trunków wszelakich, ale działam tam prężnie jako piwoszka i opisuję piwa z pozycji zwykłego konsumenta (i z pozycji nieznającej się na niczym baby :P) Ten serwis jest również dla Kowalskiego, jak i Kowalski może od siebie coś dorzucić
alkowiki.pl
facebook.com/alkowiki
PS Wybieram się na kurs kiperski (nie mój pomysł, tylko znajomych, którzy mnie wejściówką obdarowali:P), także moje wypociny na Alkowiki nabiorą z czasem, mam nadzieję, smaczku ;-)Last edited by piwo_szka; 2015-05-19, 14:39.piwna smakoszka na AlkowikiComment
-
Hej, widzę w narzędziu do śledzenia statystyk, że ostatnimi czasy dosyć dużo wejść pojawia się z browar.biz. Z tego też powodu zarejestrowałem tutaj w końcu swoje konto i pragnę zaprosić was na piwodnia.pl. Piszę tak naprawdę o wszystkim, nie tylko o piwie i związanymi z nim rzeczami. Forma bloga jest taka, że codziennie można się tam spodziewać krótkiej recenzji piwa (głównie z polskiego browaru rzemieślniczego) + garści ciekawostek ze świata, czasami coś o kinematografii, książkach i lokalach. Mam też do tego fanpage na fejsie.
Za spotkanie!Last edited by Winalubie; 2015-05-26, 09:05.Comment
-
Comment
-
Pozwolę dodać swoje wypociny. Pisane dla Lubej ale może Ktoś znajdzie coś ciekawego. Jedzenie, piwo i trochę offtopu.Comment
-
Cześć
To i ja się dorzucę ze swoim blogiem. www.znalewaka.pl.
Blog w zasadzie o wszystkim co związane z tematyką piwną, trochę newsów i ciekawostek, trochę recenzji i mapy piwne - póki co zaczynamy od swojej okolicy czyli Sosnowca, ale docelowo będa pojawiać się nowe miasta.
Blog skierowany raczej do mniej zaawansowanych piwoszy, głównie do tych, którzy tak jak my dopiero poznają świat piwnej rewolucji oraz do tych, którzy poza Tyskim i Żywcem nie znają niczego innego. Chcielibyśmy pokazać im, że jest coś więcej, ale w sposób prosty , przejrzysty i jasny.Comment
-
wspominal ktos o kororowych szyszkach? fajnie, na luzie z jajem o piwie. podoba mnie sie
Comment
-
Cześć! Mój blog wisi już jakiś czas w internecie. Początkowo były tam tylko recenzje wypitych piw, ale od zeszłego roku staram się pisać o piwie pod zupełnie innym kątem (jego historii, o surowcach piwowarskich, piwach egzotycznych). Dla mnie blog to przede wszystkim motywacja do ustawicznego pogłębiania wiedzy na temat piwa i piwowarstwa. Sam uważam się po prostu za piwosza, a nie jakiego tam wielkiego znawcę. Zapraszam!
Comment
-
Siema.
Od maja również prowadzę fanpejdż o piwie, więc może Was zainteresuje. Udostępniam co ciekawsze newsy, pojawiają się posty humorystyczne, ale przede wszystkim są tu degustacje/recenzje. Ostatnio trochę odważniej bawię się zdjęciami i czasami nawet fajnie to wychodzi, choć zaznaczam, że żaden ze mnie fotograf czy grafik
Zapraszam: https://www.facebook.com/PiwaZaZywa/Comment
-
Cześć!! Jestem tu nowy i od pierwszego postu chciałbym zaprezentować Wam swój blog: http://pamietniksmakosza.blogspot.com/
Wiele blogów piwnych wypełniona jest prawdziwymi elaboratami na temat danego piwa, piwa opisane wzdłuż i wszerz, w 3d po prostu Co jest oczywiście fajne, można się wiele dowiedzieć i szacun dla tych blogerów. Ja doszedłem do wniosku, że może nie wszystkim się tak chce czytać parametry piwne, mniej zaawansowanym piwoszom, czy piwoszom poczatkującym najlepiej odpowiadałby chyba krótki, zwięzły opis. Takie też właśnie znajdują się u mnie na blogu. A i ja sam, nie jestem jakimś wielkim koneserem, tylko zwykłym smakoszem Moje osobiste doznania smakowo-wizualne.
Zapraszam do degustacjiLast edited by Hermanowski86; 2016-01-12, 00:54.Comment
-
Znowu ja. Oprócz fanpejdża mam już od jakiegoś czasu takiego bloga, że bloga. Poza recenzjami są tam trzy teksty okołopiwne, no i nadal bawię się fotkami.
Zapraszam: http://piwazazywa.blogspot.com/
Comment
Comment