na szczeście polityka ni jak wpływa na pianę. nie Krzysiu?
sposób na pianę...
Collapse
X
-
Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki" -
jak zwykle sadzicie nie na temat, ale taka już moja udręka z Wami
więc jeszcze mały appendix do mojego pierwszewgo postu:
otóż kufel powinien być wilgotny przed wstawieniem do zamrażarki... bez tego zbytnio brak efektów...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
I kamionkowy - najdłużej jest zimny. Jest to sposób znany od wieków - kufle przechowywano w pomieszczeniach z piwem, czyli zimnych. Oczywiście dotyczy to tylko naczyń szklanych i ceramicznych, dla metalu i innych tworzyw nie ma znaczenia.Comment
-
do baklazanka
tzw wymrazane piwo robia amerykanie. to jest dopiero bezsmakowe badziewie.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
ale tutaj wymrażamy nie piwo tylko kufel- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
Jacek, mnie też piana nie fascynuje do spozywania, tylko do obserwowania. Takie forumowe odchyłyComment
-
Flaki drobiowe z wiśniówką w wiejskej kawiarni-pychota Co do piany, to należy kupować takie co mają sprawdzoną pianę, gdyż prędzej znudzi wam się przygotowywanie mrożonych kufli przed wypiciem jednego piwa."Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan LemańskiComment
Comment