Ale co do meritum sprawy to się z Tobą całkowicie zgadzam. Co to jest te niby 50 małych browarów, skoro piwa z nich kupić nie można? Wedle reklam piwo = pils, nic innego duże browary nie reklamują - a przecież reklama dźwignią handlu. Trzeba by przerwać to błędne koło, gdyby tylko jakiś browar zaczął produkować i reklamować np. piwo pszeniczne, to zaczęłoby się one sprzedawać, a świadomość przeciętnego konsumenta by wzrosła. A dlaczego tego nie robią? Może rynek jest za mało konkurencyjny?
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Wiec musimy zaczac prece"ü podstaw", ja samodszielnie nawrocilem na pszennicze kilku juz gosci . cenia sobie Edelweissa i nawiet wiedza dlaczego HB robi cienkie pszenniaki
Admin z Ratebeera
Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
Poromotor piwnej Polski na swiat :)
ART napisał(a) "jak weźmiesz od nas towar a nie od konkurencji, to my będziemy dawać Tobie prezenty"
jest na to inna nazwa: przekupstwo, bardziej wzniośle: korupcja.
Art ale spojrz na to ze strony wlasciciela pubu, pisalem juz za ile rzeczy musi placic zeby pub funkcjonowal i jesli jakis znany browar da mu piwo taniej, dorzuci cos do wytroju, piwo jest dosc znane i sie niezle sprzedaje to wlasciciel bedzie chcial zaoszczedzic wybierajac piwo znanego browaru
Z tego co się orientuję to w Krakowie Łódzkie ma swoje centrum dystrybucji i chyba dzięki temu zawdzięczasz przyjemność (mam taką nadzieję) spożywania piwka z centralnej Polski.
Comment