Zainspirowała mnie pewna knajpa w Radkowie. I tak sobie pomyślałem, że większość z nas widziała knajpy, które miały różne ciekawe, dziwne, smieszne, czy wręcz głupie nazwy. Chciałbym, abyśmy je tu omówili, ku pokrzepieniu serc.
Nazwy knajp: ciekawe, śmieszne, dziwne.
Collapse
X
-
Na stacji w Radkowie wisi szyld: "BAR SKALNIK U DANUSI". I zaczałem się zastanawiać - czy to jest "Skalnik u Danusi", czy "Bar Skalnik", a Danusia w barze, czy "Skalnik" w barze, a Danusia w okienku tęsknie wygląda ukochanego, albo może "Skalnik" poszedł do baru po udanym stosunku, a Danusia siedzi w domu i ogląda boliwijski serial, czy też jeszcze inaczej.
Zajrzę tam pewnie jeszcze nie raz, i spróbuję z czasem wyjaśnić zagadkę
-
-
troszkę nie na temat ale w naszym parku (był tam kiedyś cmentarz ewangelicki) ostała się tablica nagrobna. Pan nazywał się Gutbier.Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
najlepszy lokal jaki widziałem był niestety w filmie a nazywał się
"Od zmierzchu do świtu"Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
Comment
-
-
A właściwie skąd wzięła się nazwa "żul"?
Comment
-
-
Noooo.... poliglota, hm
Wracając do tematu:
Legnica - knajpa "Kolorowa". Nazwa nie jest śmieszna - zabawne było to, że była to knajpa policyjna, w związku z czym zgodnie z zasadą "pod latarnią najciemniej" zbierało sie tam też troszkę złodziei....
Pewnie jej już nie ma...
Comment
-
-
Oczywiście!
Ale nie jako przedstawicielka którejś z tych profesji.... ani też innej profesji...
Comment
-
-
A skąd Ci, chłopcze, przyszło do głowy, że jako uczennica? Ja już wtedy miałam całe 22 lata
Pić mi się cosik chce....
Comment
-
-
kiedy to było
a ja za młodu...........Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
Comment
-
Comment