Możliwie. Ale w pewnym nateżeniu jest nadal dopuszczalny. Wymowa audycji była taka, że kto wędzi "zgodnie ze sztuką" nie powinien mieć problemu. Podawali przykład firm eksportujących do Rosji, która ma bardziej restrykcyjne normy.
Śmierć Grodzisza i Schenkerli?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc Wyświetlenie odpowiedziMówisz o całkowicie czym innym. Temperatura nie ma tutaj znaczenia, umiejscowienie paleniska, tak jak pisał seta. Normalnie nie jest ono pod wędzonymi produktami, jednak niektórzy idą na skróty i tylko ma chwilę podpalają trociny pod kiełbasami, czy mięsem.
Zgadza się, palenisko powinno być obok mięsa. Im bliżej tym wyższa temperatura i chyba więcej dymu. Ale czy więcej substancji rakotwórczych??? Nieważne. Schenkerli nie zamknąJest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesić
Comment
-
-
Aecht Schlenkerla a nie Schenkerla.5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziNo ja pomyślałem o kiełbasie z ogniska.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kowal_Ka Wyświetlenie odpowiedziRozmawiałem z osobą z Instytutu Żywności i Żywienia i się dowiedziałem, że dyrektywa nie obejmuje słodu. Więc jeżeli chodzi o piwo to bym się nie przejmował.
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Kowal wrócił na browar.biz!
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
Comment