Śmierć Grodzisza i Schenkerli?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

    #31
    Możliwie. Ale w pewnym nateżeniu jest nadal dopuszczalny. Wymowa audycji była taka, że kto wędzi "zgodnie ze sztuką" nie powinien mieć problemu. Podawali przykład firm eksportujących do Rosji, która ma bardziej restrykcyjne normy.

    Comment

    • rivendel
      Porucznik Browarny Tester
      • 2010.06
      • 262

      #32
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc Wyświetlenie odpowiedzi
      Mówisz o całkowicie czym innym. Temperatura nie ma tutaj znaczenia, umiejscowienie paleniska, tak jak pisał seta. Normalnie nie jest ono pod wędzonymi produktami, jednak niektórzy idą na skróty i tylko ma chwilę podpalają trociny pod kiełbasami, czy mięsem.
      .

      Zgadza się, palenisko powinno być obok mięsa. Im bliżej tym wyższa temperatura i chyba więcej dymu. Ale czy więcej substancji rakotwórczych??? Nieważne. Schenkerli nie zamkną
      Jest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesić

      Comment

      • Latarnik
        Premium Lamplighter
        🥛🥛🥛🥛
        • 2004.06
        • 5031

        #33
        Aecht Schlenkerla a nie Schenkerla.
        5470 kapsli z wypitych piw
        874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
        "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
        https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
        Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
        https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

        Comment

        • Pancernik
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9792

          #34
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
          No ja pomyślałem o kiełbasie z ogniska.
          Zlot nam Łunia zamknie???

          Comment

          • Kowal_Ka
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2012.02
            • 2

            #35
            Rozmawiałem z osobą z Instytutu Żywności i Żywienia i się dowiedziałem, że dyrektywa nie obejmuje słodu. Więc jeżeli chodzi o piwo to bym się nie przejmował.

            Comment

            • docent
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.10
              • 5205

              #36
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kowal_Ka Wyświetlenie odpowiedzi
              Rozmawiałem z osobą z Instytutu Żywności i Żywienia i się dowiedziałem, że dyrektywa nie obejmuje słodu. Więc jeżeli chodzi o piwo to bym się nie przejmował.
              Kowal, a przedstawić się to nie łaska?
              Witaj! Czyżby świeżo co zarejestrowany Forumowicz? Na dobry początek opowiedz coś o sobie tutaj!
              Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
              Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
              Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
              Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

              Comment

              • Komar_Pafnucy
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.08
                • 1114

                #37
                Kowal wrócił na browar.biz!

                Multitap Crawl
                Multitap Crawl na Facebook

                "Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
                Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

                Comment

                Przetwarzanie...
                X