Dyskusji z Tobą nikt jeszcze nie wygrał, więc w trosce o własny image ...
Samochody ciężarowe
Collapse
X
-
moze i ja wtrace sie do tematu -chociaz do tej pory nic o piwie.Nie rozumie co za problemy macie z Ciezaröwkami chyba ze ktörys z Was jama albo przedsiebiorstwo przewozowe.Powiem krötko bedac kilkanascie razy w Polsce albo czeczach na bialych blachach nie moglem moim osobowym przejechac tam gdzie inni z Polski albo Czech przejezdrzali czasami musialem 100 km nadrobic zeby dostac sie do polski :Osobowe i Ciezarowe z Polski i Czech mogly przejezdrzac a ja nie -tylko dlatego ze mam paszport Niemiecki i auto zarejestrowane jest w niemczech.
Przed 3 laty przywozilem dary dla powodzian Mala ciezaröwka 7t.i tez nie zostalem wpuszczony i musialem sie udac do Zgozelca nadrabiajac prawie 60km.
Co to bedzie jak przepis wejdzie w zycie i Niemcy wprowadza obowiazkowe oplaty dla Ciezaröwek na Autostradach--wtedy chyba malo kto zostanie wpuszcuony.
Jezeli codzi o oplaty to ostatnio przejezddrzalem A-4 z Krakowa i mözg staje ze za przejazd 60 km zadaja tam prawie 10 Dm-To samo w Czechach a jezeli ktos nie ma winety to musi placic 250 Dm -troche mi ostatnio chec wyjazdu do Czech obrzydl za drogi
Comment
-
-
Czechy można zjechać wzdłuż i wszerz bez wjazdu na płatną autostradę....
ale wspomniana rzecz w Niemczech - wprowadzenie opłat za autostrady od ciężarówek: Niemcy dobiorą się nam do cienkuszy! ale będzie zabawa...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Originally posted by Andi
moze i ja wtrace sie do tematu -chociaz do tej pory nic o piwie.Nie rozumie co za problemy macie z Ciezaröwkami chyba ze ktörys z Was jama albo przedsiebiorstwo przewozowe.Powiem krötko bedac kilkanascie razy w Polsce albo czeczach na bialych blachach nie moglem moim osobowym przejechac tam gdzie inni z Polski albo Czech przejezdrzali czasami musialem 100 km nadrobic zeby dostac sie do polski :Osobowe i Ciezarowe z Polski i Czech mogly przejezdrzac a ja nie -tylko dlatego ze mam paszport Niemiecki i auto zarejestrowane jest w niemczech.
Przed 3 laty przywozilem dary dla powodzian Mala ciezaröwka 7t.i tez nie zostalem wpuszczony i musialem sie udac do Zgozelca nadrabiajac prawie 60km.
Co to bedzie jak przepis wejdzie w zycie i Niemcy wprowadza obowiazkowe oplaty dla Ciezaröwek na Autostradach--wtedy chyba malo kto zostanie wpuszcuony.
Jezeli codzi o oplaty to ostatnio przejezddrzalem A-4 z Krakowa i mözg staje ze za przejazd 60 km zadaja tam prawie 10 Dm-To samo w Czechach a jezeli ktos nie ma winety to musi placic 250 Dm -troche mi ostatnio chec wyjazdu do Czech obrzydl za drogi
sąsiadów, nie jest to czysto polski wymysł, takie same przejścia
istniały na granicy węgiersko/czechosłowackiej, no i były problemy
z tym gdy się wydało całą kasę np: w Esztergomie (Ostrzychom).
Comment
-
-
Za bardzo się tym podniecacie. Na kategorie przejść granicznych nie ma rady, bo regulują te sprawy międzynarodowe umowy. Przykład - Mieroszów od czterech lat walczy o zmianę kategorii przejścia w Golińsku z osobowego na osobowo - ciężarowe do 6 ton - i nic z tego, Czesi się nie zgadzają, bo mają po swojej stronie kupę obszarów chronionych (Góry Stołowe). Wystarczy jechać 20 kilometrów dalej, do Lubawki i nie ma problemu.
A samochody z kratką nie będą musiały stać w kolejkach z tirami - wystarczy, że nie mają towaru na sprzedaż. Natomiast muszą korzystać z przejść granicznych dopuszczonych do ruchu towarowego.
A na koniec, a propos słów Arta - jak ktoś sobie kupuje ciężarówkę pt. cinquecento, to niech się nie dziwi, że obcy pogranicznicy patrzą na niego podejrzliwie. Takich jaj nie ma chyba nigdzie w Europie.
Comment
-
-
To akurat żaden argument, takich jaj jak u nas, to w ogóle nigdzie nie ma
Comment
-
-
Pewnie, że nie ma bo na zachodzie Europy (oprócz Szwajcarii) nie
ma granic, więc po co rozdzielać na ciężarowe i osobowe.
A tak swoją drogą to Polacy zachowują się jak psy ogrodnika,
skoro sam nie mogę kupić to niech inny nie może przejechać
przez granicę.
TO tak jak w rosyjskim powiedzeniu.
W Moskwie spalił się ludziom dom. Niby obca rodzina a cieszy.
Comment
-
-
HA, WYWOŁAŁEM BURZĘ !
Krzysiu,
To jest własnie podejscie polityków !
Jak ktoś wprowadza durne przepisy ( politycy ) które zmuszają do "przerabiania" samochodów osobowych na "ciężarowe" a potem jeszcze wprowadza przepisy które znowu obliczone są na pognębienie ich właścicieli to trudno się dziwić, że właściciele firm zaczynają traktować takie zdarzenia w kategoriach humoru, niestety czarnego !
Traktowanie inicjatywy w kategoriach cwaniactwa napawa mnie pesymizmem a zarazem przestaje dziwić sytuacja finansowa naszego kraju.Simon
Comment
-
-
a wiecie że wstawienie kratki u dylera to ok. 3000 zł?
[tylko zasłyszane]- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Originally posted by Simon
HA, WYWOŁAŁEM BURZĘ !
Krzysiu,
To jest własnie podejscie polityków !
Jak ktoś wprowadza durne przepisy ( politycy ) które zmuszają do "przerabiania" samochodów osobowych na "ciężarowe" a potem jeszcze wprowadza przepisy które znowu obliczone są na pognębienie ich właścicieli to trudno się dziwić, że właściciele firm zaczynają traktować takie zdarzenia w kategoriach humoru, niestety czarnego !
Traktowanie inicjatywy w kategoriach cwaniactwa napawa mnie pesymizmem a zarazem przestaje dziwić sytuacja finansowa naszego kraju.
Akurat w tym przypadku to właściciele nie maja racji.
Comment
-
-
Krzysiu
To wy się już tak długo znacie, że wiesz?
Prostacka sztuczka podpierać się innym tematem. Argumenty Ci sie skończyły? Te co zapodałeś do tej pory - raczej marne...
Comment
-
-
Z tym chowaniem kratki do bagażnika i mruganie okiem to
nie bardzo tak jest. Otóż ostatnio dowiedziałem się od
znajomego pracującego w salonie Renault, że urząd skarbowy
nakazł im pokazywanie!!! wymontowanych siedzeń!
Wiąże sie to z tym, że z reguły samochody osobowo ciężarowe
rejestrowane są na 4 osoby (też i na 2) i gdy jest to VAN, to
trzeba krzesełko oddać w przypadku kanapy tylnej blokowany
jest na stałe podłokietnik środkowy aby piąta osoba się nie
zmieściła. W przypadku kanapy to pan mrugnął okiem i powiedział, że pokaże mi jak się pozbyć blokady.
Jest też rozwiązanie tego 4-ro osobowego problemu,
kupić forda mondeo - rejestrowany z kratką na 5 osób.
A tak poważnie to jedna łącząca ludzi na świeci przypadłość
to nienawiść do podatków!!! Niepłacący podatków łączcie się.
Comment
-
-
Nienawiść do podatków, to jedna sprawa, a utrudnianie życia podatnikom, to druga...
Comment
-
Comment