Samochody ciężarowe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Dyskusji z Tobą nikt jeszcze nie wygrał, więc w trosce o własny image ...

Comment

• Andi
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.07
      • 1915

moze i ja wtrace sie do tematu -chociaz do tej pory nic o piwie.Nie rozumie co za problemy macie z Ciezaröwkami chyba ze ktörys z Was jama albo przedsiebiorstwo przewozowe.Powiem krötko bedac kilkanascie razy w Polsce albo czeczach na bialych blachach nie moglem moim osobowym przejechac tam gdzie inni z Polski albo Czech przejezdrzali czasami musialem 100 km nadrobic zeby dostac sie do polski :Osobowe i Ciezarowe z Polski i Czech mogly przejezdrzac a ja nie -tylko dlatego ze mam paszport Niemiecki i auto zarejestrowane jest w niemczech.
      Przed 3 laty przywozilem dary dla powodzian Mala ciezaröwka 7t.i tez nie zostalem wpuszczony i musialem sie udac do Zgozelca nadrabiajac prawie 60km.
      Co to bedzie jak przepis wejdzie w zycie i Niemcy wprowadza obowiazkowe oplaty dla Ciezaröwek na Autostradach--wtedy chyba malo kto zostanie wpuszcuony.
      Jezeli codzi o oplaty to ostatnio przejezddrzalem A-4 z Krakowa i mözg staje ze za przejazd 60 km zadaja tam prawie 10 Dm-To samo w Czechach a jezeli ktos nie ma winety to musi placic 250 Dm -troche mi ostatnio chec wyjazdu do Czech obrzydl za drogi
      Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23930

Czechy można zjechać wzdłuż i wszerz bez wjazdu na płatną autostradę....

ale wspomniana rzecz w Niemczech - wprowadzenie opłat za autostrady od ciężarówek: Niemcy dobiorą się nam do cienkuszy! ale będzie zabawa...
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• piwo
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2001.08
          • 810

Originally posted by Andi
          moze i ja wtrace sie do tematu -chociaz do tej pory nic o piwie.Nie rozumie co za problemy macie z Ciezaröwkami chyba ze ktörys z Was jama albo przedsiebiorstwo przewozowe.Powiem krötko bedac kilkanascie razy w Polsce albo czeczach na bialych blachach nie moglem moim osobowym przejechac tam gdzie inni z Polski albo Czech przejezdrzali czasami musialem 100 km nadrobic zeby dostac sie do polski :Osobowe i Ciezarowe z Polski i Czech mogly przejezdrzac a ja nie -tylko dlatego ze mam paszport Niemiecki i auto zarejestrowane jest w niemczech.
          Przed 3 laty przywozilem dary dla powodzian Mala ciezaröwka 7t.i tez nie zostalem wpuszczony i musialem sie udac do Zgozelca nadrabiajac prawie 60km.
          Co to bedzie jak przepis wejdzie w zycie i Niemcy wprowadza obowiazkowe oplaty dla Ciezaröwek na Autostradach--wtedy chyba malo kto zostanie wpuszcuony.
          Jezeli codzi o oplaty to ostatnio przejezddrzalem A-4 z Krakowa i mözg staje ze za przejazd 60 km zadaja tam prawie 10 Dm-To samo w Czechach a jezeli ktos nie ma winety to musi placic 250 Dm -troche mi ostatnio chec wyjazdu do Czech obrzydl za drogi
          Kiedyś (może i do dzisiaj) istniały przejścia graniczne tylko dla
          sąsiadów, nie jest to czysto polski wymysł, takie same przejścia
          istniały na granicy węgiersko/czechosłowackiej, no i były problemy
          z tym gdy się wydało całą kasę np: w Esztergomie (Ostrzychom).

Comment

• Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

Za bardzo się tym podniecacie. Na kategorie przejść granicznych nie ma rady, bo regulują te sprawy międzynarodowe umowy. Przykład - Mieroszów od czterech lat walczy o zmianę kategorii przejścia w Golińsku z osobowego na osobowo - ciężarowe do 6 ton - i nic z tego, Czesi się nie zgadzają, bo mają po swojej stronie kupę obszarów chronionych (Góry Stołowe). Wystarczy jechać 20 kilometrów dalej, do Lubawki i nie ma problemu.

A samochody z kratką nie będą musiały stać w kolejkach z tirami - wystarczy, że nie mają towaru na sprzedaż. Natomiast muszą korzystać z przejść granicznych dopuszczonych do ruchu towarowego.

A na koniec, a propos słów Arta - jak ktoś sobie kupuje ciężarówkę pt. cinquecento, to niech się nie dziwi, że obcy pogranicznicy patrzą na niego podejrzliwie. Takich jaj nie ma chyba nigdzie w Europie.

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

To akurat żaden argument, takich jaj jak u nas, to w ogóle nigdzie nie ma
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• piwo
                • 2001.08
                • 810

Pewnie, że nie ma bo na zachodzie Europy (oprócz Szwajcarii) nie
                ma granic, więc po co rozdzielać na ciężarowe i osobowe.

A tak swoją drogą to Polacy zachowują się jak psy ogrodnika,
                skoro sam nie mogę kupić to niech inny nie może przejechać
                przez granicę.

TO tak jak w rosyjskim powiedzeniu.

W Moskwie spalił się ludziom dom. Niby obca rodzina a cieszy.

Comment

• Simon
                  † 1964-2008 Piwosz w Raju
                  • 2001.02
                  • 993

HA, WYWOŁAŁEM BURZĘ !
                  Krzysiu,
                  To jest własnie podejscie polityków !
                  Jak ktoś wprowadza durne przepisy ( politycy ) które zmuszają do "przerabiania" samochodów osobowych na "ciężarowe" a potem jeszcze wprowadza przepisy które znowu obliczone są na pognębienie ich właścicieli to trudno się dziwić, że właściciele firm zaczynają traktować takie zdarzenia w kategoriach humoru, niestety czarnego !
                  Traktowanie inicjatywy w kategoriach cwaniactwa napawa mnie pesymizmem a zarazem przestaje dziwić sytuacja finansowa naszego kraju.
                  Simon

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23930

a wiecie że wstawienie kratki u dylera to ok. 3000 zł?

[tylko zasłyszane]
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Simon
                      † 1964-2008 Piwosz w Raju
                      • 2001.02
                      • 993

"wstawianie kratki" ==> rejestracja jako samochód ciężarowy. Potem można ją zdjąć. Ale najczęściej dealer mówi: Tu ma pan dowód rejestracyjny, a do bagażnika schowałem kratkę. I porozumiewawczo mruga okiem...
                      Simon

Comment

• Krzysiu
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.02
                        • 14936

Originally posted by Simon
                        HA, WYWOŁAŁEM BURZĘ !
                        Krzysiu,
                        To jest własnie podejscie polityków !
                        Jak ktoś wprowadza durne przepisy ( politycy ) które zmuszają do "przerabiania" samochodów osobowych na "ciężarowe" a potem jeszcze wprowadza przepisy które znowu obliczone są na pognębienie ich właścicieli to trudno się dziwić, że właściciele firm zaczynają traktować takie zdarzenia w kategoriach humoru, niestety czarnego !
                        Traktowanie inicjatywy w kategoriach cwaniactwa napawa mnie pesymizmem a zarazem przestaje dziwić sytuacja finansowa naszego kraju.
                        Simon, nie przesadzaj. Jak w 1991 r. wprowadzono przepis o ulgach na zakup środków inwestycyjnych, to nie protestowałeś.
                        Akurat w tym przypadku to właściciele nie maja racji.

Comment

• Marusia
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

Krzysiu

To wy się już tak długo znacie, że wiesz?

Prostacka sztuczka podpierać się innym tematem. Argumenty Ci sie skończyły? Te co zapodałeś do tej pory - raczej marne...

www.wrowar.com.pl

Comment

• piwo
                            • 2001.08
                            • 810

Z tym chowaniem kratki do bagażnika i mruganie okiem to
                            nie bardzo tak jest. Otóż ostatnio dowiedziałem się od
                            znajomego pracującego w salonie Renault, że urząd skarbowy
                            nakazł im pokazywanie!!! wymontowanych siedzeń!
                            Wiąże sie to z tym, że z reguły samochody osobowo ciężarowe
                            rejestrowane są na 4 osoby (też i na 2) i gdy jest to VAN, to
                            trzeba krzesełko oddać w przypadku kanapy tylnej blokowany
                            jest na stałe podłokietnik środkowy aby piąta osoba się nie
                            zmieściła. W przypadku kanapy to pan mrugnął okiem i powiedział, że pokaże mi jak się pozbyć blokady.

Jest też rozwiązanie tego 4-ro osobowego problemu,
                            kupić forda mondeo - rejestrowany z kratką na 5 osób.

A tak poważnie to jedna łącząca ludzi na świeci przypadłość
                            to nienawiść do podatków!!! Niepłacący podatków łączcie się.

Comment

• Marusia
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

Nienawiść do podatków, to jedna sprawa, a utrudnianie życia podatnikom, to druga...

www.wrowar.com.pl

Comment

• piwo
                                • 2001.08
                                • 810

Największym utrudnieniem dla podatników jest samo płacenie
                                podatków.

Comment

Przetwarzanie...
                                X