Czuję, że gdyby to była niesprawdzona informacja o bankructwie, zabójstwie właściciela czy też innej przyczynie niepowodzenia, to nie burzyłbyś się. Napisałem "urzędnik zablokował" to ci się agresor włączył Oj , ojjj...
Browary, których nie otworzono
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi12. Oława - 2 browary"... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi- Zwierzyniec - Perła po wygraniu przetargu postawiła tanki w blaszaku na terenie rozlewni. Właściwy browar nadal nieczynny
Dlatego uważam, ze z tego spisu można Zwierzyniec usunąćGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedziMasz na myśli inwestycję, która jest w toku czy starsze sprawy?
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Artur, mam nadzieję, że ten wątek będzie prowadzony w taki sposób, alby na tej liście znalazły się realnie możliwe inwestycje, a nie chciejstwo inwestorów. Jeśli plany nie wyszły poza chęć i informację prasową na ten temat to nie widzę sensu prowadzenia takiego spisu. Jeśli były jakieś realne działania strony to zapewne są jakieś decyzje na ten temat z urzędów. Dostęp do nich ma charakter publiczny i odpowiednio formułując wniosek od dostęp do informacji publicznej możesz dowiedzieć się więcej.
Chyba, że jest to taka lista życzeń to ponawiam zgłoszenie BSK w 2005, bo takie plany były. Podmiot był zarejestrowany i czyniono starania o postawienie własnego zakładu.
Comment
-
-
Można podzielić listę na inwestycje ledwie planowane (życzeniowe) i realizowane ale nie skończone.
Nie mam czasu i ochoty formułować jakieś wnioski do urzędów. Aż taki zafiksowany nie jestem. Wystarczą mi wspomnienia forumowiczów lub informacje wygrzebane gdzieś z sieci.
Podrzucam tylko pomysł, ale jeśli ktoś chce i lubi poszukać dokładniej w biurokracji, to czemu nie. Niech podzieli się tak zdobytą wiedzą.
PS
Tomek, twojego browaru nie dodam, aż do czasu gdy ogłosisz publicznie (albo puścisz w formie plotki) takie info, że rezygnujesz z marzeńOstatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-01-08, 18:02.
Comment
-
-
Miałem na myśli Browar Stary Kraków (BSK), który nie był i nie jest moją własnością.
Jeśli będę mógł to złożę wniosek w konkretnym przypadku. Być może akurat Żelkowa, bo informacja na tej stronie o Żelkowie jest delikatnie mówiąc mało warta. Równie dobrze można by przekopać zasoby forum onet.pl i na tej podstawie pisać poważny artykuł. Tylko jaką wartość będzie miał taki tekst.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziMiałem na myśli Browar Stary Kraków (BSK), który nie był i nie jest moją własnością.
Comment
-
-
A co jest dziwnego w tym, że urzędnicy coś zablokowali albo odmówili wydania decyzji?
Przynajmniej jeden taki przypadek znam na Dolnym Śląsku.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
No i była, kto mówi że nie było.
Tylko odmowna.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
No dobrze - wydali decyzję odmowną. Zadowolony?
Comment
-
-
Chodzi o nigdy nie zrealizowane browary ktore miały powstać od podstaw czy też nigdy nie zrealizowane reaktywacje ?
Jeśli również o to drugie to pamiętam że na pewno przynajmniej w przypadku Rybnika, Wyszkowa i Olsztyna "Juranda" było słodkie pieprzenie właścicieli tych nieruchomości iż, (mniejwięcej) "pamięć po zlikwidowanym browarze będzie kontynuować mały restauracyjny browar który powstanie w nowej inwestycji". Być może są nawet i u nas dokumentujące to ówczesne posty ale nie chce mi się teraz szukać.
Chciałem dodać tu jeszcze Gdańsk d. Hevelius ale zdaję się że ostatnio ktoś bardzo nieśmiale wrzucił ten browar do listy planowanych restauracyjnych.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziChodzi o nigdy nie zrealizowane browary ktore miały powstać od podstaw czy też nigdy nie zrealizowane reaktywacje ?
Comment
-
Comment