Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Wyświetlenie odpowiedzi
Browary, których nie otworzono
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNo dobrze - wydali decyzję odmowną. Zadowolony?
Comment
-
-
Tomek, to ma być lista wspominkowa, a nie kolejna jałowa dyskusja. Jeśli nie podobają ci się jej założenia i masz zamiar tylko narzekać i krytykować, to nie bierz w tym udziału, ok?
Chcę zarchiwizować niedoszłe browary, a nie rodzaje urzędniczych decyzji.Last edited by Pendragon; 2014-01-08, 19:44.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ray89 Wyświetlenie odpowiedziMYSZKOWSKO-NIEGOWSKI BROWAR PIW TRADYCYJNIE WARZONYCH MNB SP. Z O.O.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Oczywiście, żadnych szczegółów nie podam. Jeżeli nie mam pozytywnej decyzji to znaczy, że jej nie mam.
Inwestorzy stwierdzili, że kopać się z koniem nie będą i odpuścili. Na identycznie wypełniony wniosek inny inwestor w innym miejscu dostał decyzję pozytywną. Tyle musi ci prezesie wystarczyć.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziMam na myśli 2 z 3 inwestycji."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziMożna podzielić listę na inwestycje ledwie planowane (życzeniowe) i realizowane ale nie skończone. (...)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ray89 Wyświetlenie odpowiedziMYSZKOWSKO-NIEGOWSKI BROWAR PIW TRADYCYJNIE WARZONYCH MNB SP. Z O.O.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedziA możesz parę słów więcej albo linki podać. Sam nic nie znalazłem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziByły pomysły otwarcia browarów w hotelach Ołowianin i Jakub Sobieski.
I tu bym się zgodził w e-prezesem. Jak wpisujemy takie plany to - zachowując proporcje -większość forumowiczów ma plan, że "gdzieś kiedyś" otworzy knajpę. To trochę mało.
Wydaje mi się, że miarodajne byłoby, aby przyjąć czynnik najbardziej wymierny: pieniądze. O poważnych planach można mówić, gdy ktoś zainwestuje swoje pieniądze np. w projekt.Last edited by concerto; 2014-01-08, 20:31."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedziI tu bym się zgodził w e-prezesem. Jak wpisujemy takie plany to - zachowując proporcje -większość forumowiczów ma plan, że "gdzieś kiedyś" otworzy knajpę. To trochę mało.
Tam zazwyczaj nie podaje się informacji o rezygnacji z planów, a nawet jeśli się pojawiają, to chyba warto założyć temat je archiwizujący.Last edited by Pendragon; 2014-01-08, 20:41.
Comment
-
-
Próba opanowania tematu...
(F) - większy browar fabryczny
(M) - mały browar / rzemieślniczy (R było zajęte)
(R) - browar restauracyjny
Reaktywacje browarów, które nie doszły do skutku:
01. (F) Niechanowo - działa jako kontraktowy
02. (F) Radków
03. (F) Krotoszyn
04. (R) Rybnik - w galerii na miejscu browaru
05. (F) Wyszków
06. (R) Olsztyn - Jurand jako restauracyjny
Browary, których budowę wstrzymano (na różnych etapach):
01. (M) Żelków (koło Siedlec)
Browary tylko planowane, bez realizacji:
01. (R) Grudziądz - w galerii na miejscu browaru Kuntersztyn
02. (R) Chynowie (koło Wejherowa)
03. (F) Brzostowiec (k. Nowego Miasta nad Pilicą)
04. (R) Serock - Karczma Zemsta
05. (R) Kętrzyn
06. (M) Blizne - browar Browarzyciela
07. (R) Kołobrzeg - Karczma Myśliwska
08. (R) Kołobrzeg - Hotel Skanpol
09. (R) Oława - Hotel Ołowian
10. (R) Oława - Hotel Jakub Sobieski
11. (R) Pabianice - Trzy Korony
12. (R) Szczecin - al. Wojska Polskiego 74
13. (R) Szczecin - Stara Winiarnia
14. (R) Sopot - Hotel Zhong Hua
15. (M) Kraków - Stary Kraków (jako własny, nie kontraktowy)
16. (F) Wolbórz - Spiż
17. (F) Mietków - Spiż
18. (R) Świdnica - Spiż
19. (F) Wałbrzych
20. (F) Nowa Ruda
21. (R) Niegowa
Temat koreluje z wątkiem
Comment
-
-
Dodam kolejne:
- w latach sześćdziesiątych rozważano odbudowę wrocławskiego browaru E. Haase; wspominałem o tym w jakimś temacie, bo znalazło się to nawet w założeniach do planu społeczno - gospodarczego na lata 1960 - 65.
- w latach siedemdziesiątych planowano odbudować opolski Schultheiss lub zbudować tam nowy browar, ostatecznie zdecydowano się na budowę Warki lub Leżajska.
Comment
-
-
Ciekawe, dzięki Krzysiu. Widzę, że do listy będę musiał dodać też orientacyjny rok, póki się o nim pamięta.
Na GG doniesiono mi o niezrealizowanym projekcie browaru na terenie Kraków Valley Golf w Paczółtowicach (k. Krzeszowic).Last edited by Pendragon; 2014-01-08, 22:54.
Comment
-
Comment