Polskie Ale
Collapse
X
-
Ja tam opisu nie potrzebuję, jasne piwo umiem zrobić z zamkniętymi oczami i bez dostępu do internetu. Doświadczonym on się nie przyda bo robią to piwo po swojemu od lat, początkujący wolą robić wity-srity, a jak zaczynają doceniać pa, to już nie są tacy początkujący i kółko się zamknęło.
Była niezła zabawa w zeszłym roku w Żywcu, jak zrobiliśmy sobie panel degustacyjny pa.Comment
-
Co z tym panelem, napisz troszkę..."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Wszystkie piwa były niemal identyczne, z dokładnością do infekcji. Najciekawsze było fermentowane na ciepło W34/70 i chmielone Iungą, dlatego zostało zdyskwalifikowane, tak że wygrała wszechogarniająca nuda.Comment
-
Comment
-
@Zgoda wręcz potwierdził, że te piwa, nawet przy obecnym asortymencie surowców, są identyczne.
Edit: @Krzysiu, a kim ci "oni" są? Przecież to my!Ostatnia zmiana dokonana przez fidoangel; 2014-01-23, 10:57."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
W takim przypadku dopuszczalny mógłby być Magnum a nawet Saaz. Słody: pilzneński, monachijski, karmelowy i barwiący (nie ważne gdzie produkowane). Drożdże? Nie wiem - angielskie czy niemieckie?Woda - jak w Kingsizie - koniecznie kranówka.
Comment
-
Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
-
Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
-
Channel: Małopolskie
-
-
No to, skoro mowa o Perle, to mamy kolejną z "sezonowych specjalności".
E. 12% wag.
A. 4, 8% obj.
Aromat wywąchany z butelki zgodny z deklarowanym na kontrze, czyli owocowo-estrowy, taki sam po przelaniu do szkła, może plus jakieś lekkie masełko, ale to chyba raczej...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Koledzy już dawno napomykali o tym browarze, ale dość chaotycznie w różnych miejscach
.
Na wyspie Uznam, w zasadzie w środku niczego, mieści się browar, restauracja i palarnia kawy.
Nie podaję szczegółów dojazdu, bo w dobie wszechobecnej nawigacji wydaje się to bez sensu....-
Channel: Niemcy
-
-
Znany kraftowiec z Flandrii Zachodniej, zaczęli warzyć od pocz. XXI w. jako kontraktowiec, od 2010 mają własny browar w budynku starej szkoły w miejscowości Oostvleteren, niedaleko granicy z Francją. https://struise.com/
Uwarzone w roku 2012 przy współpracy japońskiego piwowara Ryohei...-
Channel: Belgia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment