Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda
Wyświetlenie odpowiedzi
Polskie Ale
Collapse
X
-
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
-
-
Ja tam opisu nie potrzebuję, jasne piwo umiem zrobić z zamkniętymi oczami i bez dostępu do internetu. Doświadczonym on się nie przyda bo robią to piwo po swojemu od lat, początkujący wolą robić wity-srity, a jak zaczynają doceniać pa, to już nie są tacy początkujący i kółko się zamknęło.
Była niezła zabawa w zeszłym roku w Żywcu, jak zrobiliśmy sobie panel degustacyjny pa.
Comment
-
-
Co z tym panelem, napisz troszkę..."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Wszystkie piwa były niemal identyczne, z dokładnością do infekcji. Najciekawsze było fermentowane na ciepło W34/70 i chmielone Iungą, dlatego zostało zdyskwalifikowane, tak że wygrała wszechogarniająca nuda.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziTa idea jest jak najbardziej ok bo takie piwo jest ciągle powszechnie warzone...D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziOdwołuję się do nawoływań o stosowanie "polskich" chmieli, choć - zgodnie z tym, co napisali Krzysiu i Seta - ich polskość jest co najmniej dyskusyjna.
@Zgoda wręcz potwierdził, że te piwa, nawet przy obecnym asortymencie surowców, są identyczne.
Edit: @Krzysiu, a kim ci "oni" są? Przecież to my!Last edited by fidoangel; 2014-01-23, 10:57."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziNie chodzi o "polskość" chmieli ale o to, że tak się ten styl wykreował, na takich a nie innych surowcach w takich a nie innych warunkach i w zasadzie niezmieniony trwa nadal.
W takim przypadku dopuszczalny mógłby być Magnum a nawet Saaz. Słody: pilzneński, monachijski, karmelowy i barwiący (nie ważne gdzie produkowane). Drożdże? Nie wiem - angielskie czy niemieckie? Woda - jak w Kingsizie - koniecznie kranówka.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi... Przecież to my!
Jak sobie zrobię piwo ze słodu pale ale oraz z Marynką, albo z słodu pilzeńskiego z Lomikiem, to już nie będzie polskie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziJak sobie zrobię piwo ze słodu pale ale oraz z Marynką, albo z słodu pilzeńskiego z Lomikiem, to już nie będzie polskie?
Comment
-
Comment