z ich fb:
"Informacje
Browar Birbant to nowy browar kontraktowy założony przez dwóch piwowarów Jarka Sosnowskiego i Krzyśka Kulę.
Opis
Jarek jest zawodowym piwowarem i warzył już piwo w kilku browarach, a od niemal 8 lat pracuje w browarze restauracyjnym Haust w Zielonej Górze. To właśnie w Hauście poznał Krzyśka piwowara domowego z 10-letnim stażem. Owocem tych spotkań i długich piwowarskich dyskusji były receptury uwarzonych w Hauście piw górnej fermentacji w stylach belgijskich, angielskich i amerykańskich.
Bazując na swoich doświadczeniach i świadomi coraz większych potrzeb na naszym rodzimym rynku postanowiliśmy rozszerzyć naszą działalność...
Efekty tej próby będzie można niebawem spróbować, pierwsza warka Browaru Birbant powstała 15 grudnia 2013 w Browarze Witnica, jest to piwo w stylu amerykańskiego ale. Dla Browaru Witnica jest to pierwsze doświadczenie z piwem górnej fermentacji, a dla nas pierwsze tak duże warzenie. Jesteśmy zadowoleni z miłego przyjęcia i chęci pomocy na każdym kroku ze strony zarówno włodarzy jaki i pracowników browaru. "
"Informacje
Browar Birbant to nowy browar kontraktowy założony przez dwóch piwowarów Jarka Sosnowskiego i Krzyśka Kulę.
Opis
Jarek jest zawodowym piwowarem i warzył już piwo w kilku browarach, a od niemal 8 lat pracuje w browarze restauracyjnym Haust w Zielonej Górze. To właśnie w Hauście poznał Krzyśka piwowara domowego z 10-letnim stażem. Owocem tych spotkań i długich piwowarskich dyskusji były receptury uwarzonych w Hauście piw górnej fermentacji w stylach belgijskich, angielskich i amerykańskich.
Bazując na swoich doświadczeniach i świadomi coraz większych potrzeb na naszym rodzimym rynku postanowiliśmy rozszerzyć naszą działalność...
Efekty tej próby będzie można niebawem spróbować, pierwsza warka Browaru Birbant powstała 15 grudnia 2013 w Browarze Witnica, jest to piwo w stylu amerykańskiego ale. Dla Browaru Witnica jest to pierwsze doświadczenie z piwem górnej fermentacji, a dla nas pierwsze tak duże warzenie. Jesteśmy zadowoleni z miłego przyjęcia i chęci pomocy na każdym kroku ze strony zarówno włodarzy jaki i pracowników browaru. "
Comment