pulas napisał(a)
Statystyczny podatnik płaci na wiele instytucji na które nie godzi sie płacić jako jednostka (patrz wojsko, kościól, politycy) i sam doskonale zdajesz sobie sprawę, że nie ma to nic do rzeczy.
Ja zamiast płacic podatki na bezużyteczną (moim zdaniem) straż miejską wolałbym aby moje podatki trafiały do szkół czy szpitali, ale ode mnie jako od "statystycznego obywatela" niewiele zależy.
Statystyczny podatnik płaci na wiele instytucji na które nie godzi sie płacić jako jednostka (patrz wojsko, kościól, politycy) i sam doskonale zdajesz sobie sprawę, że nie ma to nic do rzeczy.
Ja zamiast płacic podatki na bezużyteczną (moim zdaniem) straż miejską wolałbym aby moje podatki trafiały do szkół czy szpitali, ale ode mnie jako od "statystycznego obywatela" niewiele zależy.
Znajoma uczy w pewnym ogólniaku.W szkole brakuje pieniędzy na dodatkowe zajęcia(w stylu-sks, kólka zainteresowań,czy dodatkowe zajęcia z różnych przedmiotów)Ale są pieniądze na działalność AA(czyli profilaktykę anty alkoholową)
Czyli co robią pomysłowi nauczyciele i dyrekcja?
Nauczyciel np.matematyki bierze takie dodatkowe godziny AA.Na wstępie mówi uczniom jaka jest sytuacja i uczy i np. do matury.Bo program jest tak przeładowany że na normalnych godzinach brakuje na to czasu.
To jest polska rzeczywistość!!!
Comment