Chciałbym spróbować zrobić pierwsze własne piwo, najchętniej stout, ale będe chciał je podczas tej pierwszej fermentacji znieść do piwnicy w bloku. I pytanie czy ten typ piwa uda się zrobić w takich chłodnych warunkach?
Oraz prośba czy możecie wypisać składniki (chociazby sugerując się sklepem z browar.biz) jakich będę potrzebował?
Chciałby aby to był brew kit oraz słód i ekstrakt. Nie chcę robić tego z cukru, bo chcę aby miało ono jakiś smak.
I pytanie drugie widziałem gdzieś w którymś sklepie tabletki do butelki zamiast cukry, czy warto czy lepiej dać cukier?
Oraz prośba czy możecie wypisać składniki (chociazby sugerując się sklepem z browar.biz) jakich będę potrzebował?
Chciałby aby to był brew kit oraz słód i ekstrakt. Nie chcę robić tego z cukru, bo chcę aby miało ono jakiś smak.
I pytanie drugie widziałem gdzieś w którymś sklepie tabletki do butelki zamiast cukry, czy warto czy lepiej dać cukier?
Comment