Nowy, kontraktowy. Warzą w Zodiaku. Łukasz Kojro ("Związkowiec") i Tomasz Tuszyński. Na początek będzie APA.
Browar Faktoria
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedziWidocznie innych stylów już nie ma, tylko hameryka.Last edited by pioterb4; 2014-02-11, 14:08.
Comment
-
-
Najtrudniej jest spiepszyć piwo chmielone amerykańskimi chmielami, więc na start wszyscy je walą, co by zamaskować niedoróbki Mi osobiście już te chmiele się "przejadły"Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedziTo nie mogą normalnie zacząć? Jest tam przecież człowiek związany z piwowarstwem domowym? Chyba że ów też zaprzedał duszę diabłu zza oceanu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziSą, warzy je 99,8% polskich browarów. A nawet więcej, bo niektóre rzemieślnicze również.
Myślę, że amerykański chmiel jest w max 1% sprzedawanego piwa w Polsce, ale stosuje go ze 20% browarów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedziNajtrudniej jest spieprzyć piwo chmielone amerykańskimi chmielami, więc na start wszyscy je walą, co by zamaskować niedoróbki Mi osobiście już te chmiele się "przejadły"
Restauracja jest jedną z możliwości, gdzie można zjeść, ale jeśli wzdłuż ulicy masz 98% tapas barów i 2% innych (nie wiem, włoska i polska), to jest ewidentnie problem i trzeba go zwalczyć zanim przeniesie się na następne ulice.
Ja np. za bigosem nie przepadam, ale wybór powinien być normalny, a nie zmonopolizowany.
Jeśli nie daj Bóg, dojdzie do tego, że w każdej knajpie, jaką znam, będą li tylko aipy-srajpy, to nie wróży to nic dobrego, bo jednostajność piwa się nie przyjmie. Za PRL'u większość czesała jakieś tam jasne, ale był też porter (do wódki i zakąski, ale zawsze). Wybór był ograniczony, ale jakiś był; a my dochodzimy do sytuacji, że w knajpie jest oferta: CAIPA, GAIPA, PAIPA i nie wiem moze DAIPA.Last edited by Petitpierre; 2014-02-11, 15:19.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
Restauracja jest jedną z możliwości, gdzie można zjeść, ale jeśli wzdłuż ulicy masz 98% tapas barów i 2% innych (nie wiem, włoska i polska), to jest ewidentnie problem i trzeba go zwalczyć zanim przeniesie się na następne ulice.
a my dochodzimy do sytuacji, że w knajpie jest oferta: CAIPA, GAIPA, PAIPA i nie wiem moze DAIPA.
Comment
-
-
Petitpierre chyba troszkę przesadzasz. Też mam powoli dość tej jednostajnej amerykanizacji, ale dotyczy ona przede wszystkim nowych browarów/kontraktowców. W każdym multitabie masz możliwość napić się czy to czy to wędzonki, czy grodziska, czy stouta, czy pszenicy, czy koźlaka... W mniejszych pubach bardzo rzadko spotykam się z sytuacją, żeby była tylko AIPA. Owszem jest jej bardzo dużo i zaczyna męczyć, ale żeby dominowała na rynku to nie powiem. Dominuje tylko wśród debiutów (przynajmniej tych udanych).Last edited by Seta; 2014-02-11, 15:33.
Comment
-
-
Lepiej przesadzać teraz niż czekać z ręką w nocniku.
Oczywiście, że niektóre knajpy są w stanie sprostać zadaniu, żeby oferta była szeroka. Ale tendencja wśród kolejnych kraftów-sraftów nie napawa optymizmem-dobrego stout'a się nie chce warzyć, słynnego "pils'a za 3 złote" też nie, wysilić się trochę, też nie bardzo; najważniejsze dop.....ć chmielu, żeby wyszło uszamy, i voila, "super" piwo.
Reasumując, plony rewolucji hamerykańskiej jeszcze nie dominują. Jeszcze...Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
Skupcie się na temacie przewodnim.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment