Browar Faktoria
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :) -
-
Tak się składa że b-bizowicze już się przeciwstawili. Pierwsze 3 miejsca w kategoriach debiut/piwo roku zajęły piwa na amerykańcach.Comment
-
Na początku zaś użyłem trybu przypuszczającego z naciskiem na przyszłość.
To coś słabo się przeciwstawiali.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Wyluzujcie trochę, dajcie browarowi chwilę na zaistnienie i rozszerzenie oferty. I tak jak zwykle większość narzekających i tak nie chodzi regularnie do multitapów, nie pija tego co uwarzą krafty. Według statystyk Dziennika Piwnego browar.bizowicze łącznie wypili 232 litry Pacifica. Piwa, które Artezan warzy cały czas, tydzień w tydzień jest w ofercie. Te 232 litry to niecałe 8 beczek, tyle to zejdzie w samej Warszawie w jeden dobry dzień. Tak, wiem że nie każdy prowadzi DP, ale do celów statystycznych wystarczy
I naprawdę uważacie, że browary zamiast warzyć to, co ich klienci chcą pić mają warzyć to, co wy chcecie? Sorry, taki mamy klimat piwnyJEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Ale Pinta prawie cały rok warzy Dobry Wieczór, ALeBrowar Sweet Cow i Ortodoxa niebawem plus wędzony Smoky Joe, Pracownia wypuściła już ponad trzy od powstania. Ale jak na rynku będzie 20 stoutów to i tak nie skończy się pieprzenie, bo tu wcale o nie chodzi, tylko o to, że pewna część konsumentów lubi amerykański chmiel. A powinno nie lubić, albo się wstydzić że lubi, bo inaczej trzeba będzie to zwalczyć.
Pils za 3 zł też już jest, ale nie od Pinty/Alebrowaru, więc się nie liczy, jak będzie takich 120 ale żaden z browaru kontraktowego - trzeba walczyć. No przecież każdy szanujący się craft stawia na pilsa, Moor, Buxton, BrewDog, Thornbridge, Nogne O, Mikkeler, Evil Twin, Anderson Valley, New Belgium...a sorry to chyba nie to jednak...Comment
-
Jeśli powstają kolejne podmioty kontraktowe to dla kogo?Comment
-
Pewnie kółka wzajemnej adoracji i inni wyznawcy złotego Cie...AIPAMały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Comment