Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
Wyświetlenie odpowiedzi
Browar Faktoria
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziChcesz powiedzieć, że jesteśmy tylko instrumentem w działaniach browaru mających na celu wzbogacenie się?
Jeśli powstają kolejne podmioty kontraktowe to dla kogo?pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziMoże łypnij jakiegoś piwa, co? Ponoszą Cię chyba nerwy.
Nigdzie nie napisałem opinii nt "Twojej wyliczanki".
Comment
-
-
IPA to pewniak, wiadomo że się sprzeda. APA też pójdzie, i wszystkie inne amerykany też. Jak się przestanie sprzedawać, to przestaną je robić. Nikt nie będzie ryzykował kasy dla idei.
Comment
-
-
6 lat temu wszyscy zachwycaliśmy się rewolucją "niepasteryzacji", powrotem do prawdziwego smaku. Na proces mikrofiltracji mało kto zwracał uwagę a dzisiaj okazuje się, że nie każde piwo niepasteryzowane jest lepsze z zasady i nie każde piwo mikrofiltrowane jest złe.
Wydaje mi się, że dochodzimy powoli do momentu, w którym zaczynamy dostrzegać, że nie każde AIPA jest dobre bo jest AIPA i nie każde piwo z IBU poniżej 40 jest złe bo nie ma goryczki. A podobne "karczemne" dyskusje jedynie do celu przybliżają a nie oddalają.
Comment
-
-
leona, nie zapominaj, że świat nie kończy się na browar.biz W knajpach jest pełno ludzi, którzy o browar.bizie nigdy nic nie słyszeli a tym bardziej o dyskusjach tu prowadzonych. Oni chcą Rowinga non stop.
Postawię tezę, że światek browarbizowy to mały procent wszystkich ludzi odwiedzających multitapy.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzileona, nie zapominaj, że świat nie kończy się na browar.biz W knajpach jest pełno ludzi, którzy o browar.bizie nigdy nic nie słyszeli a tym bardziej o dyskusjach tu prowadzonych. Oni chcą Rowinga non stop.
Comment
-
-
jacer ma rację...dla przeciętnego klienta multitapu DOBRE piwo różni się od nijakiego koncerniaka tylko tym, że pachnie cytrusami i ma porządną goryczkę, to dlatego ipa jest pewniakiem. Mnie tam cieszy wysyp browarów kontraktowych, wreszcie zacznie się jakaś konkurencja i właśnie same amerykany nie wystarczą, żeby sprzedać swoje piwo...potrzebna będzie niższa cena albo jeszcze coś innego.www.szkoladlapsa.waw.pl szkolenie psów warszawa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziMasz rację. Pisząc "my" mam raczej na myśli w miarę świadomych piwoszy, których jedną z emanacji jest b.biz.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziZdecydowana większość (myślę, że 99,9%) tych, którzy nie słyszeli o browar.biz nie chce Rowlinga i o nim nie słyszało. Chcą Wojaka, Harnasia, czasem Radlera, a od święta Heinekena. Ci bardziej hipsterscy chcą Kasztelana albo Miodowe...
Gdyby tak było, dobre piwo w Famie już dawno powinno wylecieć a tak nie jest. O browarbizie wiem ja i może jeszcze kilku moich kumpli. 3 sztuki, dokładnie.Ostatnia zmiana dokonana przez jacer; 2014-02-13, 00:39.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Myślę, że się mylicie. Znaczy zgadza się (póki co AIPAy sprzedają się w multitabach lepiej niż cokolwiek innego), ale statystyczny klient MULTItabu nie przychodzi tam pić jedną markę. Takiemu wystarczy singekran. Klient multitabu chce próbować różnych piw. Dlatego wybiera knajpę, która ich więcej serwuje. Częściej kupuje AIPA, ale raczej wymaga pewnej różnorodności...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzimylisz się. Wchodzi laska do knajpy, prosto do baru i chce Rowinga. Polecam pójście czasami do knajpy i poobserwowanie co ludzie biorą i jak zamawiają.
Gdyby tak było, dobre piwo w Famie już dawno powinno wylecieć a tak nie jest. O browarbizie wiem ja i może jeszcze kilku moich kumpli. 3 sztuki, dokładnie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziMyślę, że się mylicie. Znaczy zgadza się (póki co AIPAy sprzedają się w multitabach lepiej niż cokolwiek innego), ale statystyczny klient MULTItabu nie przychodzi tam pić jedną markę. Takiemu wystarczy singekran. Klient multitabu chce próbować różnych piw. Dlatego wybiera knajpę, która ich więcej serwuje. Częściej kupuje AIPA, ale raczej wymaga pewnej różnorodności...Ostatnia zmiana dokonana przez Ciptongue; 2014-02-13, 00:59.www.szkoladlapsa.waw.pl szkolenie psów warszawa
Comment
-
Comment