Są informacje o zamknięciu Browaru Mieszczańskiego w Cieszynie, czyżby padł pierwszy browar restauracyjny w Polsce, w tej chwili lokal zamknięty na cztery spusty , czy wie ktoś coś więcej
Zamknięto pierwszy browar restauracyjny w Polsce ?
Collapse
X
-
Cieszyński jest pierwszym otwartym browarem restauracyjnym w Polsce?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziCieszyński jest pierwszym otwartym browarem restauracyjnym w Polsce?Last edited by sibarh; 2014-02-11, 17:37.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Tytuł wskazuje na coś innego.
Po za tym zostało to zdementowane, że go zamykają. Kamienica przechodzi remont kapitalny.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Ale to już kilka lat temu Spiż na Górnym Śląsku padł przecież. Ten we Wrocławiu, notabene pierwszy browar restauracyjny w kraju, sie trzyma, chyba tylko z sentymentu
Comment
-
-
Pierwszy restauracyjny browar w Polsce to wrocławski Spiż który w tym roku bedzie obchodził (piszę z pamięci) 22. urodziny.
Pierwszy zamknięty restauracyjny browar w Polsce to warszawska Soma która w tym roku nie będzie niestety obchodzić urodzin po raz (również pamięciówka) dziesiąty lub jedenasty.
Mam nadzieję że mikroCieszyn jedynie na czas remontu kamienicy (fakt że potrzebny, osobiście widziałem) zasuszy instalację.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Już to było wałkowane, no ale dobra. Browar nie został zamknięty. Kamienica przechodzi remont. U góry ma być hotel i pewnie stąd to zamknięcie. Chociaż początkowo zamknieta była tylko kuchnia, a na piwo można było nadal wpaść. A jak jest teraz, to już sam nie wiem, bo browar wysyłał kilka razy niejednoznaczne komunikaty.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Zapominacie w kontekście upadłych o łódzkim Grill de Brazil
Ja otrzymałem wiadomość, że po remoncie kamienicy ma być tylko restauracja z hotelem a sprzętu do warzenia już nie będzie. Taką informacje uzyskałem od Obywatela X ze Śląska, jaka jest prawda, nie wiemGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Nikt nie zna na tyle dobrze p. Moniki, by zadzwonić i wyjaśnić raz na zawsze?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziTakie informacje były dostępne na giełdzie warszawskiej, ale ciężko było mi w to uwierzyć. Potem ktoś na FB zaprzeczył tym plotkom. Jak jest? Też chciałbym wiedzieć.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Browar jest zamknięty, czeka na kupca/dzierżawcę. Jeżeli zostanie ponownie otwarty, to już pod innym właścicielem i z innym piwowarem.Last edited by wrednyhawran; 2014-02-11, 21:37.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
Comment