Zamknięto pierwszy browar restauracyjny w Polsce ?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13961

Zatem przeprowadzam się do mojego ukochanego Cieszyna

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Rzeszowiak
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2009.04
      • 1597

Niemożliwe, przecież była tam Pani Gessler....

Comment

• Gringo
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2007.07
        • 2162

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedzi
        Niemożliwe, przecież była tam Pani Gessler....
        ... i nie zrozumiała specyfiki tego dwumiasta niestety, propozycja czesneczki za 9 zł na obrzeżach centrum to pewna porażka, a wystarczy przejść Olzę i zjeść za 30 - 40 koronek (4,5 - 6,0 zł), analogii można doszukać się w daniach głównych i niestety w piwach.
        Ostatnia zmiana dokonana przez Gringo; 2014-02-12, 07:21.

Comment

• Prusak
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 4506

W ten sposób mityczna setka browarów w Polsce wciąż się oddala. Ciągle nowe inicjatywy, ale bez przerwy także zamknięcia: Jaworzno, Południe, Cieszyn, Zduńska Wola i tak dalej, i tak dalej.

Comment

• e-prezes
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19287

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedzi
            W ten sposób mityczna setka browarów w Polsce wciąż się oddala. Ciągle nowe inicjatywy, ale bez przerwy także zamknięcia: Jaworzno, Południe, Cieszyn, Zduńska Wola i tak dalej, i tak dalej.
            Jaworzno?

Comment

• Prusak
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.07
              • 4506

Pardon, Imielin.

Comment

• Pendragon
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13961

Ano właśnie, perspektywa setki się oddala.
                Zamknięcie Cieszyna jest potwierdzone.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• pioterb4
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.05
                  • 4322

Mam pytanie do tych co byli: problemem były tylko ceny? Czy jakość również? Rewolucja coś tam odmieniła czy nie bardzo?

Comment

• Pendragon
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13961

Jedzenie ponoć było dobre, ale dopiero po zmianie kucharza.
                    Byłem we wrześniu, tydzień po Brackiej Jesieni i żadne piwo mi nie smakowały. Były po prostu zbyt kwaśne. Nie żeby zepsute, ale zacierane skrajnie wytrawnie. Do tego jeszcze inne wady dochodziły. Do obrazu nędzy dochodziła jeszcze akcja z piwami smakowymi, które powstawały w tajemnicy już na barze Udało mi się wydusić zeznanie kelnerki, że tak właśnie robią. No i pozostało podejrzenie, że Pils był z zewnątrz - zbyt klarowny i nie pasujący do ogólnej linii smakowej pozostałych piw.
                    A piwa na wynos nalewane grawitacyjnie przy kupującym, nie dość że długo to trwało, to wiadomo jak takie piwo smakuje. Żeby klient się nie przyglądał to zaprasza się go stolika i gdy nie widzi dolewa do butelki zlewki - widziałem na własne oczy gdy tak potraktowano gości którzy wpadli na chwilę.
                    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-02-13, 10:07.

Comment

• arturroxx
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2002.10
                      • 94

Jak dla mnie problemów było kilka. Po pierwsze i najważniejsze bardzo przeciętne piwa, po drugie kiepska lokalizacja, po trzecie konkurencja tańszych i o niebo lepszych czeskich piw po drugiej stronie rzeki (Konicek, Saschenberg, Svijany).

Comment

• jacer
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2006.03
                        • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Mam pytanie do tych co byli: problemem były tylko ceny? Czy jakość również? Rewolucja coś tam odmieniła czy nie bardzo?
                        Na pewno też obsługa, naburmuszony gość za barem, który z łaską nalał 8 piw, bo zostało 15min do zamknięcia.
                        Milicki Browar Rynkowy
                        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                        No Hops, no Glory :)

Comment

• Pancernik
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2005.09
                          • 9800

Nieszczęścia ich dobiły, a one parami chodzą: Pendragon i Gesslerowa. Nikt by tego nie wytrzymał .

Comment

• ElDesmadre
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2010.05
                            • 155

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kool83 Wyświetlenie odpowiedzi
                            Ale to już kilka lat temu Spiż na Górnym Śląsku padł przecież. Ten we Wrocławiu, notabene pierwszy browar restauracyjny w kraju, sie trzyma, chyba tylko z sentymentu
                            Po remoncie wnętrza katowicki ponownie działa. Piwa jeszcze gorsze niż je mam w pamięci, a wnętrze jeszcze bardziej disco.
                            http://thebeervault.blogspot.com

Comment

• pioterb4
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2006.05
                              • 4322

Dzięki za wyjaśnienia. Praktyki obsługi faktycznie mało przyjemne...

Comment

• Pankracy
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2007.10
                                • 2807

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedzi
                                Nie jest źle. 96 to i tak dobry wynik jak na początek tego roku.
                                Na pewno setka byłaby przekroczona gdyby nie różne okoliczności, które spotkały niektórych inwestorów. Sto kilka browarków w Polsce, które czekają na miłosierdzie UC-u, UM-u czy innego Sanepidu.

Comment

Przetwarzanie...
                                X