Zatem przeprowadzam się do mojego ukochanego Cieszyna
Zamknięto pierwszy browar restauracyjny w Polsce ?
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedziNiemożliwe, przecież była tam Pani Gessler....Ostatnia zmiana dokonana przez Gringo; 2014-02-12, 07:21.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziW ten sposób mityczna setka browarów w Polsce wciąż się oddala. Ciągle nowe inicjatywy, ale bez przerwy także zamknięcia: Jaworzno, Południe, Cieszyn, Zduńska Wola i tak dalej, i tak dalej.
Comment
-
-
Ano właśnie, perspektywa setki się oddala.
Zamknięcie Cieszyna jest potwierdzone.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Jedzenie ponoć było dobre, ale dopiero po zmianie kucharza.
Byłem we wrześniu, tydzień po Brackiej Jesieni i żadne piwo mi nie smakowały. Były po prostu zbyt kwaśne. Nie żeby zepsute, ale zacierane skrajnie wytrawnie. Do tego jeszcze inne wady dochodziły. Do obrazu nędzy dochodziła jeszcze akcja z piwami smakowymi, które powstawały w tajemnicy już na barze Udało mi się wydusić zeznanie kelnerki, że tak właśnie robią. No i pozostało podejrzenie, że Pils był z zewnątrz - zbyt klarowny i nie pasujący do ogólnej linii smakowej pozostałych piw.
A piwa na wynos nalewane grawitacyjnie przy kupującym, nie dość że długo to trwało, to wiadomo jak takie piwo smakuje. Żeby klient się nie przyglądał to zaprasza się go stolika i gdy nie widzi dolewa do butelki zlewki - widziałem na własne oczy gdy tak potraktowano gości którzy wpadli na chwilę.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-02-13, 10:07.
Comment
-
-
Jak dla mnie problemów było kilka. Po pierwsze i najważniejsze bardzo przeciętne piwa, po drugie kiepska lokalizacja, po trzecie konkurencja tańszych i o niebo lepszych czeskich piw po drugiej stronie rzeki (Konicek, Saschenberg, Svijany).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziMam pytanie do tych co byli: problemem były tylko ceny? Czy jakość również? Rewolucja coś tam odmieniła czy nie bardzo?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kool83 Wyświetlenie odpowiedziAle to już kilka lat temu Spiż na Górnym Śląsku padł przecież. Ten we Wrocławiu, notabene pierwszy browar restauracyjny w kraju, sie trzyma, chyba tylko z sentymentu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziW ten sposób mityczna setka browarów w Polsce wciąż się oddala. Ciągle nowe inicjatywy, ale bez przerwy także zamknięcia: Jaworzno, Południe, Cieszyn, Zduńska Wola i tak dalej, i tak dalej.
Na pewno setka byłaby przekroczona gdyby nie różne okoliczności, które spotkały niektórych inwestorów. Sto kilka browarków w Polsce, które czekają na miłosierdzie UC-u, UM-u czy innego Sanepidu.
Comment
-
Comment